סתם בא לי לחלוק משהו קטן

lily kane

New member
סתם בא לי לחלוק משהו קטן

אז הלכתי ללארפ שנקרא הקומדיה האלוהית
אני מצרפת את האתר שעשו לו כי הוא היה מגניב
http://divinecomedylarp.wix.com/divinecomedylarp

הדמות שיצרתי הייתה ג'נדר קווירית, חלק קלטו את זה די על ההתחלה, למרות שהייתי בלי בינדר או משהו מיוחד רק מגפים לתת לי גובהה ובגדים טיפה גבריים.
חלק אפילו שאלו אותי איזה לשון אני מעדיפה וכשאמרתי זכר קראו בזכר.
אחד היה בטוח שאני טרנס, והיו את אלו שלא קלטו או קלטו והעדיפו מגדר נקבי אבל סך הכול זרם יפה וזה פעם ראשונה שהייתי כל כך גלויה כלפי אנשים שאת 99% מהם אני לא מכירה, אמרו לי שיש הרבה שחקני תפקדים שהם ג'נדר קווירים ואפילו כאן, אבל איש לא הציג את עצמו ככזה ואת הרוב לא היה לי נעים לשאול...

בכול מקרה לכל אלו שמאוד חוששים כמוני לחשוף ולמרות זאת רוצים מאוד לא להיות בארון
רציתי לתת תקווה שיש מקמות ואנשים שגם אם לא מכירים אתנו בהם כן מתאפשרת בהם קבלה של השונה.

ליזי133

New member
נשמע טוב

האתר נראה מגניב, מקווה שנהנת

מגניב אפשר תמונות?

אפשר בפרטי:)
ומה זה הקומדיה האלוהית קומיקס?
אני חייבת לפרוק משהו לא קשור :

גיליתי שהציונות אנטישמית. ראיתי קטעים מהיומן של הרצל ומשל עוד כמה מנהיגים
בתנועה הציונית. הם חשבו שהדתיים היהודים שווים פחות מאדם הם לא רצו כמעט להציל אנשים מהשואה
יש משפט מפורסם ששנייה אני צריכה להזכר בשם שלו _( רגע אני אבדוק בסרט שמות זה לא הקטע החזק שלי),
גרינוולד קסטנר שבו בראנד העיד איך לא אפשרו לו להציל יהודים בשואה בגלל ההסתדרות הוא יכל להציל איזה 1000 יהודים( או יותר אם אני
זוכרת נכון) בתמורה לציוד .
האמת אני לא יכולה להביע במילים כמה גועל נפש גיליתי על הציונות ולא ראיתי שמלמדים את זה
בבית הספר... יש גם חלק שמראיינים אדם שמספר שביקשו ממנו לא לאפשר ליהודים חרדיים להנצל כי הם דתיים מידי
עבור הציונות. זוועות זוועות חיות.
מי שאמיץ מספיק זה הסרט http://www.youtube.com/watch?v=WVmA1-j4bhk
אני כל פעם מגלה כמה משקרים לציבור במציאות
אני רוצה כבר שהאמת בכל התחומים תושמע ברבים
עכשיו מרץ וכל התנועות שחשבתי שהן טובות נראות לי רעות וכאילו שרוצות למחות את הדתיים מהארץ.
אה והם היו גם נגד מזרחים ולכן מזרחים שהיו גם דתיים סבלו מאפליה הכי גדולה
אם הייתי כותבת פה ציטוטים שלהם אתם הייתם חושבים שהיטלר כתב את זה. כמה שנאה ליהדות ויהודים כשהם יהודים בעצמם

סורי על האוף טופיק פשוט

הייתי צריכה לשחרר את זה מהמערכת.
כן כן הרצל ובן גוריון והרבה מאישים הבולטים היו פאקינג אנטישמיים

lily kane

New member
לא בטוחה שזה לגמרי נכון

הם שנאו ציבור ספצפי אחד במגזר היהודי לא את כל היהודים
הם שנאו את הדתי החרדי מכיון שאלו לא היו מוכנים לעלות בארץ ונראו להם כמו האידאל של היהודי הנודד שאותו ניסו להפסיק
אני אשלח כמה תמונות בפרטי ואולי אחת או שתיים כאן שלי, אבל בנתיים עוד אין הרבה תמונות מהאירוע

hatzilonit

Member
מנהל
אנטישמיות = גזענות

ברגע שהוכרזה מדינת "יהודים" שבה גזע אחד עדיף על כל השאר, גורלנו* נחתם.
* אנחנו = אזרחי מדינת ישראל בהווה, עבר ועתיד.

התגובה ההגיונית לשואה הייתה צריכה להיות הקמת מדינה ששוללת כל גזענות שהיא (ולא רק אנטישמיות) ומאדירה שוויון זכויות לכולם, ואילו פה בחרו בדרך העקומה שהובילה לשנאת הזרים** שבה רוויה ישראל כיום.
** זרים - בגזע, מוצא, מגדר, נטיה...

עצוב.

אה, כן, ורוב "מנהיגי" העבר (כמו מנהיגי הווה ועתיד) היו מאד רחוקים מלהיות טלית שכולה תכלת.

Ch3sh

New member
הקמת מדינת ישראל לא הייתה תגובה לשואה!

ובכלל הציונות הייתה הרבה הרבה לפני.
לא הוגן לשפוט את העבר לפי אמות מידה מוסריות מודרניות. בתקופה באירופה שצמחה הציונות היה גל של לאומיות וזה לא פסח על המשכילים היהודים של אותה תקופה. אם כבר, זה הרבה יותר מתקדם ומוסרי מאשר התפישה שהמלך, שנבחר ע"י האל, יכול לעשות כל מה שבא לו בערך.
חוצמזה, אין דוגמא לאף מדינה בעולם שלא מכירה בעדיפות אזרחיה על פני זרים, נראה לי שקשה להגיד שגורל כל מדינות העולם נחתם.

hatzilonit

Member
מנהל
בישראל, כל מי שלא יהודי = אזרח סוג ב'

(רק בתור דוגמא אובייקטיבית, בלי להיכנס לדיון "יש אפליה" \ "אין אפליה"):

באיזו עוד מדינה בעולם המודרני יש אזרחים שלא יכולים להתחתן בלי לצאת לחוץ לארץ?

lily kane

New member
הבעיה היא לא הלואמניות

זה לא הלואמניות שמפריעה כן מדינה מעדיפה תושבים שנולדו שם
אבל לא לפי הדת שלהם....אלא אם כן מחשבים את הותיקן כמדינה..

Ch3sh

New member
הטענה הראשונית

הייתה נגד חוסר שוויון מול אזרחים ישראליים ומי שאזרח בוודאי שצריך לקבל יחס מועדף במדינה שבה הוא אזרח. (כל עוד יש צורך, ויש צורך, במדינות)
כשמחליפים את הטיעון לדת, אז אף מדינה מודרנית שמכבדת את עצמה לא יכולה לשלב דת ומדינה וזו, לדעתי אחת הבעיות החמורות של ישראל.
החוק לגבי נישואין, אגב, לא מפלה לטובה יהודים על פני דתות אחרות אלא דתיים על פני לא דתיים כי מוסלמים ונוצרים יכולים גם להתחתן ללא בעיה לפי הדת שלהם. מדובר בחוק שנשאר מהאימפריה העות'מנית (כן כן!) מתקופה שבה היה מאד קשה למצוא אנשים לא דתיים.

למעלה