סתם בא לי לקטר

SicTransit

Active member
סתם בא לי לקטר

אני נתקל שוב ושוב בתוכנות שכאשר הן עפות בגלל בעיה כלשהי הן לא טורחות לתת למשתמש איזה קצה חוט שיוכל לעזור לו, ומסתפקות בהודעה קריפטית כמעט חסרת ערך.

לדוגמא, לאחרונה אני מקבל מדי פעם מחברה קטנה בשם מיקרוסופט מסך כחול עם ההודעה מאירת העיניים "a critical process died" בלי שהם טורחים לציין את שמו של התהליך הבעייתי. אני משער שמדובר בטירחה קטנה כי ככל הנראה יש להם שגרה כללית לטפל בכל התעופות האלה, אבל מה הבעיה להעביר אליה את שם התהליך כך שהיא תוכל גם לעזור לי, ולא רק לעצבן אותי, או לחילופין לרשום אותו באיזה קובץ לוג ולהפנות אותי אליו בהודעת השגיאה?

דוגמא אחרת: שתי תוכנות גיבוי שונות, אחת מהן אפילו היתה בתשלום ( בתשלום: IDRIVE חינמית: AOMEI ), לא מצליחות לגבות את הקבצים שלי, ומודיעות לי בצער שקובץ מסויים גורם לבעיה עם איזה קוד שגיאה כללי, אבל גם הן לא מציינות איזה קובץ זה (אני משער שמדובר בקובץ ששמו מכיל אותיות עבריות וגם סימנים מיוחדים, אבל יש לי לא מעט כאלה) למרות שללא ב ספק המידע הזה נגיש עבור התוכנה שעפה.

למה?

arseny92

Well-known member
מנהל
באפשרותך לדבג שגיאת מסך כחול בדיבגר ליבה או ב-bluescreenview

של nirsoft
כדאי גם לשנות את סוג הדאמפים לקובץ קטן כי בדרך כלל אין מה לחפש ב-MEMORY.DMP ענקי.
שגיאת process died יכולה להיווצר גם על ידי קובץ שאינו תהליך, למשל ספריית DLL או על ידי פעולה כלשהי בזיכרון ולכן לא תמיד ניתן להוציא אל מסך השגיאה
&nbsp
בעיות עם יישומי צד ג' שלא פועלות טוב עם אלפביתים שאינו לטיני (למרות שהיום הכל אמור להיות ביוניקוד) יש להפנות למפתחי היישומים האלו

SicTransit

Active member
תודה רבה!

התקנתי את התוכנה, ואם אני מבין נכון את הניתוח, הבעיה היא במודול של AVG, כך שבפעם הבאה אפנה אליהם עם הנתונים שבידי (ועם הקובץ הקטן שיהיה לי אחרי ששיניתי את מה שהצעת).

עדיין אני תוהה למה ההודעה שקיבלתי במסך הכחול לא מכילה את שם המודול אלא רק את הכתובת של הפקודה שעפה (שם המודול כמובן נגיש למי שכותב אותו לקובץ הדאמפ) אבל העיקר שעכשיו יש לי קצה חוט.

arseny92

Well-known member
מנהל
אתה יכול לשלוח להם כבר את 3 הדאמפים העדכניים,הם עם אותה בעיה

של דריבר הליבה של AVG
&nbsp
או בכלל להתקין אנטיוירוס אחר או להסתפק בדפנדר

SicTransit

Active member
כמובן

אבל מאחר וזה לא קורה לעתים קרובות מדי (ותמיד בלילה כשהמחשב ישן, כך ששום דבר לא הולך לאיבוד) חשבתי לחכות לפעם הבאה כדי שאוכל לשלוח את הקובץ הקטן יותר, אחרי ששיניתי את צורת השמירה בהתאם להוראות שנתת לי.
&nbsp
אני די מחבב את AVG כך שבינתיים אני נשאר איתו.
&nbsp
שוב תודה.

arseny92

Well-known member
מנהל
התוכנה טוענת את הקבצים אשר היא מוצאת בתיקיית השמירה של הדאמפ

כלומר Minidump
לתיקיה זו נשמרות רק דאמפי ליבה "קטנים" ולא כל הזיכרון, אשר כאשר באופציות השמירה האחרות שומר גם את הקטן (בדרך כלל אבל תלוי בנסיבות) וגם עושה דאמפ של כל הזיכרון (memory.dmp) אשר שומר ב-C:\Windows ללא תיקיות משנה וכל הזמן (אם וכאשר שגיאת מסך כחול/ירוק קורית) רושמת אותו מחדש, דבר שאם קורה לעתים קרובות, מקטין חיי SSD כי זה ענק לרשום כל הזמן את כל הזיכרון לדיסק כאשר שגיאה קורית.
לכן ההמלצה של לבטל שמירת קובץ ענק כשלא לצורך ממשי (אם הוא שם אפשר למחק אותו ולצבור מקום אחסון) היא יותר בקטע של "להפעיל רק כשצריך דאמפ מסוג זה" (רוב הזמן המידע ב-minidump מספיק למפתחים), כי אם וכאשר כונן המערכת הוא SSD ויש הרבה זיכרון RAM, זה בעיה לאחסן memory.dmp בגודל של כמות הזיכרון שאינו "פנוי", ובעיקר אם מסך קורה לעתים קרובות יחסית.
&nbsp
קבצי המינידאמפ בתקן mmddyy-processid-threadid.dmp כך שאפשר למחק את מה שלא עדכני, כי דאמפים מאוחסנים לצמיתות אם לא מנקים אותם (יש לך אחד מאוקטובר ושניים מאוגוסט).

למעלה