סתם בשביל המידע הכללי...

סתם בשביל המידע הכללי...

מישהו כאן מכיר את "שיטת סילבה לשליטה שכלית"? האם היא שיטת דמיון מודרך?

היי דור!

אז האמת, שאני לא יודעת הרבה על שיטת סילבה, ואשמח להעשיר את הידע שלי. לגבי NLP, תוכל לקבל אינפורמציה בקישור "מה זה NLP?" שמופיע בעמוד הקישורים של הפורום (וצירפתי לך אותו כאן). האם עזרתי לך? הגר

אממ... לא ממש...

קראתי כבר על NLP באתר הזה שאתם מביאים בכמויות מסחריות... שכחתי ת´שם. אני מצרף את האתר של סילבה... תודה בכל מקרה

הבדל בין סילבה לנל"פ על קצה המזלג

היי דור את שיטת סילבה אני לא מכיר לעומק, אני רק יודע עליה שדרך השיטה הזו ניתן להגיע למצב אלפא וכשאתה שם להשפיע על המוח כל אחד לעצמו. לעומת זאת נל"פ זו שיטה שלמה אשר מבוססת על תצפיות שערכו שני המייסדים של השיטה על מטפלים שנחשבים לטובים בתחומם. בתצפיות אלו, ריצ´רד בנדלר וג´והן גרידר למדו כיצד ואיך אותם מטפלים טובים עבדו.. מה בדיוק הם עשו, שעשה אותם כל כך טובים.. וכך ריצ´רד וג´והן בנו מודלים ועל פיהם הם בנו סידרה שלמה של כלים/טכניקות אשר מאפשרות למטפל או לכל אדם אחר אשר משתמש בטכניקות הללו להשיג את מבוקשם.. גם אם מדובר באנשי מכירות, מנהלים, מורים, מטפלים למיניהם השונים, או כל אדם אחר אשר מתעסק עם בני אדם.. ו/או עם עצמו. אני לא בטוח, אבל נראה לי ששיטת סילבה זה לשימוש אישי בלבד. כלומר לא תוכל להשתמש בטכניקות של שיטת סילבה על מישהו אחר בשביל שתוכל למכור לו מקרר או משו כזה... בעוד שבטכניקות של הנל"פ תוכל להשתמש בלי בעיות... כל זה ממש על קצה המזלג... מקווה שזה האיר לך ולו במעט על השוני.. שיהיה לך אחלה סופ"ש מיק.

אתה מדבר על סילבה בסיסי

ברמות המתקדמות של סילבה, שמגיעות למפלס תטא ולא רק לאלפא, אפשר בהחלט להשתמש בטכניקות של ריפוי, באמצעות ESP, ואפשר לעשות עם זה דברים ממש מדהימים... תאמין או לא, יש גם אפשרות לקרוא מחשבות. כל המדע הזה הוא מאוד לא מדויק, מכיוון שהתחום הזה של חקר המוח עוד בראשיתו, אבל זה בהחלט מעניין. תודה בכל מקרה, אני אנסה לחקור את הנושא

משהו נוסף על שיטת סילבה

גם אני לא יודע הרבה על סילבה אם כי כניראה יותר מהאחרים. מספר תלמידים שלמדו קודם את שיטת סילבה ואחר כך דמיון מודרך בקורסים שלי יכלו להשוות. למעשה שיטת סילבה זה דמיון מודרך. יש המון שיטות לדמיון מודרך. כמו שיש המון סוגים של מסז´ים, מסאז´ הודי, שוודי, תאילנדי, מסאז´ רפואי או רקמות עמוקות ועוד הרשימה ארוכה. כך הדבר גם בדמיון מודרך. אז למה לקרוא לזה בשם אחר? כי זה יחודי, ומחקר בארה"ב הראה ששיטה הקרויה של שם של מישהו מצליחה יותר משיטה המשתמשת בשם ידוע. כמובן שבין שיטות הדמיון המודרך יש הבדל. ישנם המון ספרים בעברית על שיטת סילבה, ככל הידוע לי הספרים הם ישנים. בעבר השיטה היתה מאוד נפוצה. היום הפעילות צומצמה. מקווה שזה לא יקרה גם לנו. אשמח מאוד אם תקרא יותר על שיטת סילבה ותשתף אותנו בפורום לילה טוב לך

אני למדתי את סילבה...

ברמה הבסיסית (כלומר, עד רמת הESP, ולא ממש התעמקנו בה). יש לי בבית את הספר "שיטת סילבה לשליטה שכלית" (חוזה סילבה ופיליפ מייל, הוצאת אור-עם, 1988). הסיבה שהשיטה צומצמה, לדעתי, זה מכיוון שחוזה סילבה, הכוח המניע מאחורי כל העסק, מת בשיבה טובה ב96. שיטת סילבה היא דמיון מודרך בין השאר (במיוחד בשלב ה"מעבדה השכלית"). היא משלבת גם דברים אחרים, לדוגמה עבודה על הזיכרון בדרכים שונות, ESP, ועוד...

star17k

New member
את השיטה אני מכירה

מספר ,וראיתי בערוץ המדע באיזה שהוא יום על השיטה,עד היכן אפשר להגיע איתה ומסתבר די רחוק ,למשל מנותח שעובר ניתוח בלי הרדמה אלה רק בעזרת דימיון מודרך,אכן עם עובדים על דימיון מודרך אפשר להגיע להישגים מרשימים ,ניסיתי לעבוד עם הקלטת זה די קשה ,אך קרה פעם שאני וביתי הגדולה עשינו ביחד דמיון מודרך לגבי משהו מסוים ותיכננו מה אנחנו רוצות ואין זה יראה ואכן התוצאה היתה מדהימה זה פשוט קרה.זה אומר שעם עוד אנשים יש לזה המון כוח.שיר

למעלה