סתם בשביל ידע וחשיבה כללית כי ...

סתם בשביל ידע וחשיבה כללית כי ...

הכל קשור להכול על ההיסטוריה היהודית

ההתפצלות היהודית

טבילה במקום מילה

ייסוריו ומותו של ישו היו כולם על מנת לכפר על החטא הקדמון. מכאן גם מושג ה'חסד' הנוצרי: האדם ייוושע אם יאמין בכך שישו עבר את הייסורים כחסד למען שחרור המין האנושי מחטאו.
כמו כן התפתחה התפיסה שהאדם משתחרר מתוצאותיו הנוראות של החטא הקדמון על ידי הטבילה, גם בהיותו תינוק, והשקפה זו הייתה אחד הגורמים לכך שהנצרות הנהיגה טבילת תינוקות.

חברי הפורום לא נהפכתי לנוצרי כן. אני מנסה לחשוב יחד איתכם איך אנחנו ניקראים או איך ניקרא בעיני הדת בעוד 20 30 שנה כשיהיו -30% ערלים יהודים בישראל ? מעניין

She Dolphin

New member
תשמע, חייבת להגיד שכל זה ממש לא מדבר אלי.

ישו היה יהודי, הוא נימול, הוא ייסד כת אחרת שיצאה מהיהדות ויש לה מנהגים אחרים.

להרבה מהדתות והכתות יש טקסים שקשורים בתינוקות שמן הסתם מתגלמת בעובדת הולדתם יצירה, התחדשות והמשכיות. כל עוד לא מכאיבים לאף אחד, אין לי שום בעיה עם זה, שכל אחד יעשה מה שטוב לו.

באופן כללחי כל ענייני הדתות - יהדות, נצרות או כל דת אחרת לא מעוררת אצלי שום הרהורים ואני לא מדמיינת מצב שבו יהיה אכפת לי איך מישהו מגדיר אותי כרגע או יגדיר אותי בעוד 30 שנה. הם יכולים לדבר ללמפה מצידי, מה זה נוגע אלי?

ולא אוהבת את המושג ערלים כמו שלא אוהבת את המושג חתוכים.

אולי יש כמה כאלה שכן הנושא הזה ..

נוגע להם הרי כמו שאת יודעת וכולם יודעים שלתינוקות היהודים אין זכות בחירה, הרי טקס ברית המילה הוא עניין דתי אם נרצה ואם לא. נכנסנו לתוך הדת בכח ולא במוח

She Dolphin

New member
ברור שיש כמה כאלה

דיברתי רק בשם עצמי. אל תתן לצבע הכחול שלי להטעות אותך, למרות שאני אחת מהמנהלות של הפורום אני לא מתיימרת לבטא את "הדעה של הפורום", אני מחוייבת רק לדעתי.

וטקס ברית המילה הוא עניין דתי במקור, אבל כיום ניתוח המילה הוא כבר הרבה יותר מזה, לפחות עבור חלק גדול מהחברה השראלית שמתמודדת איתו בעוד מספר מובנים.

אם הוא היה רק עניין דתי, במובנים רבים הכל היה הרבה יותר פשוט

לא הבנתי את עניין הכניסה לדת בכוח ולא במוח. לי אין שום אישיו עם הדת (לי, כן? רק מזכירה לך שאני מדברת בשם עצמי) ואני לא מנהלת איתה שום מערכת יחסים לא של כוח ולא של מוח.

הכוונה

אנשים לא חושבים הם עושים ברית מילה בכח הציווי בפחד ולא פועלים בהיגיון ומחשבה

רינתפ

New member
בהודו יש מנהג לזרוק תינוקות

מהגג של איזה מיקדש לתוך שמיכה שהמון גברים מחזיקים, מנדנדים את התינוק כשמחזיקים אותו מהרגלים והידים והוא מבוהל ואז זורקים אותו למטה.

אירגונים למען זכויות הילד בעולם יוצאים עכשיו נגד המנהג הזה (היתה על זה כתבה אתמול בחדשות)

HouseAtreides

New member
איך אי-מילה קשורה לנצרות לחטא הקדמון ולטבילה?

להערכתי לא יקרה שום דבר מיוחד כשיהיו 30% יהודים שלמים בארץ ישראל השלמה. בדיוק כמו שיש לפחות 80% יהודים מחללי שבת ואוכלי שרימפס בשמנת ועולם כמנהגו נוהג.

HouseAtreides

New member
נאאאאאא, עדיף להישאר מדינה קטנה ומיוחדת

ממילא אנחנו כבר נחשבים ה"פלישתים" של המזרח התיכון, עם כל המוזרות שלנו - אז מה כבר יכול לפגום בייחוד שלנו בלבנט אם נהיה מדינה של שלמים?

היא קשורה כי

צריך לדעת בעצם מה זה ברית מילה ביהדות ?
למה עושים את זה ?
מדוע הדת המוזרה הזאת כל כך מתעניינת מה קורה לתינוק בן שמונה ימים מתחת לחיתול שעוד לא הספיק לנשום ולפתוח את עיניו וכבר ששים וחותכים אותו .
לא פשוט להבין את זה
וכנראה שישו הבין שזה מעשה שלא יעשה וכך לא אמורים לאהוב את הבריאה, ושינה את הכללים. ועובדה שהנצרות לא פוגעת פגיעה פיזית בגופם של תינוקות כמו אחיהם היהודים

ואני יכול לאמר לך שברגע שברית המילה תיפסק אז כל הדת היהודית לא תהיה רלוונטית יותר .

חדשה31

New member
אז אתה בעצם מסכים עם אלה שאומרים -

שברית המילה שומרת על היהדות/העם היהודי (עבור מי שרואה ביהדות דת בלבד...).

הרי זה אחד הטיעונים של התומכים:
ברית המילה היא המנהג האחרון ביהדות שבו אוחזין גם גדולי ה"אתאיסטים" היהודים...

אז אתה מסכים איתם - שהיהדות כולה קמה ונופלת על ברית מילה.
נראה לי מוזר משהו...
עד כמה שידוע לי - אדם יכול להיות לא נימול ולהרגיש יהודי בו זמנית.
דת זו אמונה. היא לא קשורה לצורת הגוף.
(נשים יהודיות רובן ככולן הן לא נימולות...)

ברית המילה

התחילה עוד הרבה קודם עוד לפני שקמה בכלל היהדות
חכמי הדת אימצו בחום את הסירוס הברברי והאכזרי הזה וכך נולדה בעצם התורה והדת היהודית.

וכן בלי ברית המילה אין דת יהודית כל הדת נשענת על הזיין של התינוק (תסלחי לי על המילה )

חדשה31

New member
עדיין לא הבנתי איך הגעת למסקנה שכל הדת

היהודית נשענת רק על ברית המילה,
ואני עדיין סבורה שלהציג כך את הדברים זה עושה רק שירות דוב למטרה.
כשאתה מציג כך את הדברים - אנשים יתלו בציפורניים במנהג במקום לשחרר ולהפסיק אותו
(מה שבעצם די קורה כיום. כנראה בגלל שהרבה חילונים חושבים כמוך...)
כי אנשים ישתכנעו שאכן הפסקת המנהג תקיץ את הקץ על היהדות....

אני חושבת שאם אתה רוצה לשכנע חילונים
(שלרובם יהדותם מאוד חשובה, וחלק לא מבוטל מהם כן רואה ביהדות
גם דת ולא רק לאום...) להפסיק לימול - כדאי מאוד שתסביר להם את העובדה
שבעיני היהדות (הדת, כן?...) אי מילה לא מבטלת יהדות:
זו רק עוד מצוות יהדות שאפשר לוותר עליה כמו שמירת שבת וכמו צום ביום כיפור,
ולא יקרה כלום ליהדותו של המוותר.

למעלה