סתם דוגמא לחוסר השקיפות של משרד הבריאות

סתם דוגמא לחוסר השקיפות של משרד הבריאות

ועמדה שהוא נוקט בנושאים שונים שהיא לאו דווקא בריאות הציבור...

לא קשור לחיסונים, אבל בהחלט מראה את חוסר השקיפות, מדיניות נגועה באינטרסים זרים שהם לאו דווקא הבריאות שלנו.

http://www.haaretz.co.il/news/health/.premium-1.2130986

ציטוט מהכתבה:
"התעלמות מיתרונות רבים של תזונה צמחונית וטבעונית והתמקדות בעיקר בחוסרים עשויות לזרוע פאניקה בקרב הורים שמעוניינים לבחור בתזונה צמחונית או טבעונית מאוזנת. "

עכשיו תעשו היקש על כל נושא... כולל חיסונים.

צריכה הוכחות לחוסר השקיפות שלהם?

(הציטוטים מתוך פרוטוקול 289 מישיבת ועדת העבודה, הרווחה והבריאות בכנסת, 2001)
יו"ר הישיבה, חה"כ דוד טל, ביקש לפרסם בעיתונות הודעה המיידעת את הציבור על האפשרות לפגיעה מהחיסונים ועל קיום הקרן לפיצוי נפגעי חיסון. הדיון והבקשה הזו נסבו על פגיעה קשה של פעוט מחיסון ה DTP, שההורה שלו נכח בישיבה.

"כל המחקרים בעולם מראים שכל תופעות הלוואי עליהן מדובר, הן לא קשורות לנושא של החיסון הזה אלא הן קשורות לדברים אחרים. אני רוצה להסתכל לך בלובן העיניים ואני אומר לך עוד פעם שלפי כל המחקרים שנעשים בעולם על שניים וחצי מיליארד ילדים, הנושא הזה הוא לא הסיבוכים של החיסון הזה [החיסון המשולש, DTP] ... הסיבוכים הקשים עליהם מדברים כאן, הם לא סיבוכים של החיסון הזה. את הדברים האלה אני אומר בוודאות ... הדיונים האלה מבריחים את האנשים מהתחנות שלנו". (דר' אלכס לבנטל, ראש שירותי בריאות הציבור, משרד הבריאות)

"יש סתירה מסויימת בין מקסימום המידע לבין הרצון לחסן" (דר' פאול סלייטר, מנהל המחלקה לאפידמיולוגיה, משרד הבריאות)

"יש הבדל גדול בין מסירת מידע - והרופאים מאוד בעד מסירת מידע להורים ואם במקרים מסוימים בחיסון יש סכנה לילד, הרופא או האחות צריכים לטפל בזה – לבין יצירת היסטריה בציבור כשהיא נגרמת על-ידי התקשורת וההודעות בעיתונות" (עו"ד מלכה בורו, ההסתדרות הרפואית בישראל)

החיסון המדובר, שלדברי דר' לבנטל "לפי כל המחקרים שנעשים בעולם על שניים וחצי מיליארד ילדים" לא גורם לתופעות לוואי (מישהו מוכן בבקשה להראות לי מחקרי בטיחות לחיסון DTP על שניים וחצי מיליארד ילדים?), הינו החיסון הידוע לשימצה המחזיק בשיא של כ 50% מסך כל תביעות הפיצויים (והתשלומים) שהוגשו בארה"ב בגין תופעות לוואי מכל החיסונים כולם! (ראו תמונה מצורפת).
יתרה מזו, בדיון הזה ממש, הגדילו לעשות נציגי משרד הבריאות לדרוש תוספת תקציב על מנת להחליף חיסון זה בחיסון החדש יותר, DTaP, כפי שעשו בכל העולם המערבי, בדיוק בשל שיעור תופעות הלוואי הגדול שלו (אבל בישראל זה כמובן לא בגלל תופעות הלוואי, שהרי אין לחיסון תופעות לוואי... פשוט לקרוא את הפרוטוקול ולשפשף את העיניים!).

אני לא צריכה הוכחות... אבל נראה לי שאלו

שמסנגרים על משרד הבריאות בכזה להט... אלו שבטוחים שהגנה על בריאות הציבור זה חלק עיקרי מתפקידו של המשרד הזה... צריכים הוכחה שאופס... זה ממש לא נכון.

אבל נראה שהם נאלמו דום. אולי הם עדיין בהלם מזה שמשרד הבריאות דואג קודם כל לתעשיית הבקר/חלב לפני שהוא דואג לציבור. או אולי משרד הבריאות דואג שלא תהיה עבודה לרופאים אז חלילה מלהפיץ אינפורמציה שעשוייה לסייע במניעת מחלות ולשפר את איכות חיי האזרחים...

למשרד הבריאות יש הרבה מאוד אינטרסים.... בריאות הציבור זה כנראה לא בראש הרשימה.

למעלה