סתם התייעצות

• פותח הנושא pdib
  • פורסם בתאריך

pdib

New member
סתם התייעצות ../images/Emo13.gif

זה הוגן לשאול בחידון: איפה נכתב "עם רב כחול אשר על שפת הים" ולהכשיל את העונה בגלל משום שענה: במלחמה של גדעון במדיינים, ששם נכתב: "כחול אשר על שפת הים לרוב"? להזכירכם - מדובר בחידון, תנ"ך סגור.

pdib

New member
לא... התשובה הנכונה

מופיעה בספר יהושוע, במלחמתו נגד העי... תסתכל על שתי התשובות, ותגיד לי אם זה הוגן להיות קטנוני כ"כ...

pdib

New member
תראה ../images/Emo26.gif

אני חושב שזה מאוד קטנוני. הביטוי: "כחול אשר על שפת הים" מופיע המון פעמים בתנ"ך. לשאול על קטע ספציפי זה ממש קטנוני. זה פשוט לזכור את כל התנ"ך בע"פ ולדעת מה נכתב איפה כל פעם!!! זה נראה לך הוגן!?

ganooov

New member
אם התשובה שגויה, היא שגויה.

קטנוניות זה לבוא ולומר - "אבל המשפט היה דומה!! אני אמור לדעת את כל התנ"ך בע"פ?". ונראה לי שלא שאלת לצורך התייעצות, אלא סתם כדי לפרוק עצבים
.

pdib

New member
אה, חוץ מזה שהחידון היה בית ספרי,

והשאלה נכתבה בגלל שברגע האחרון החליטו לצרף עוד מישהו לחידון, ותתפלא -נפלה עליי.

לא יודע

אולי זה תלוי אם אתה רוה לשאול איפה נכתב זה בדיוק - אז התשובה לא נכונה אם אתה רוצה לשאול איפה מוזכר ריבוי כמו חול - אז זה נכון למה התכוונת בשאלה?

פלגיה

New member
מה שקורה בחידוני תנ"ך

הוא שהרבה פעמים המטרה מומחצת, כי מתמקדים באופן קטנוני על פרטים קטנים ולא רלוונטים, ועל פיקנטריה, במקום על הבנה וידיעה אמיתיות של הספר.

ST

New member
הוגן.

יש חידונים שבהם אתה צריך לענות על פסוק שההבדל בינו לפסוק אחר הוא רק ו' החיבור (כבר ראיתי כזאת שאלה פעם). אבל במקרה שלך: * סדר המילים שונה * לא כל המילים זהות (רק "כחול אשר על שפת הים", אבל השאר המילים - לא!) יש לך "עם רב" מול "לרוב". * בפסוק שנמצא בתיאור מחנה מדיין - לא מצויין "עם" (ומדובר בכלל על גמלים..! שים לב) בהצלחה, בכל מקרה. כל הקונץ הוא לשים לב לדברים קטנים.

pdib

New member
כן, אבל שים לב שהייתה ../images/Emo26.gif

שם שאלה שהתשובה שלה הייתה חלק ממקרה בשירת דבורה. עכשיו, הבחור לא זכר בדיוק את התשובה, אבל הוא ענה: שירת דבורה, כי הוא זכר את זה משם. נתנו לו את מירב הנקודות ! אשכרה לא יאומן...

ST

New member
מה בדיוק היתה השאלה?

יכול להיות שהשאלה היתה "מי אמר" או "איפה מוזכר", במקרה? ןאני "שימי לב". ממתי אסתי זה שם של בן..?

pdib

New member
אוקיי אסתי,

השאלה הייתה משהו בסגנון של: מה אמרו לאם סיסרא כשהיא ראתה שסיסרא לא מגיע מהמלחמה? משהו כזה... השופטים נתנו לבחור 6 נק' מתוך 10, המורה המארגנת את החידון אמרה לו שהיא מעלה לו את זה ל-10 נקודות, כאילו זו תשובה מלאה. נ"ב לא ידעתי ששמך הוא אסתי... אנני מעיין בכרטיס של כל אחד שאני שולח לו תגובה

ST

New member
אבל זה הכינוי שלי.

ומסכימה איתך שלעיתים יש אפליות (שלא לומר הטיות) בחידונים. מה לעשות, אנחנו אנשים... (למרות שאני שוללת מכל וכל את התופעה, היא פסולה לדעתי, וכשיש באפשרותי למחות עליה - אני מוחה)

pdib

New member
המסקנה שלי מכל החידון הזה היא

שהוא לא בנוי טוב. בחייך, מה זה פתאום להכניס מישהו לחידון?! איזה חידון זה?! חובבני לאללה.

למעלה