"סתם זר פחים"

רחלי27

New member
"סתם זר פחים"

הלכתי ככה שקועה במחשבות,מביטה על חלונות הראוה בעיניים חולמניות משהוא. הרגליים כאילו צעדו מאליהן בין מאות האנשים בבואנוס איירס של אחרי הצהריים. פתאום זה קרה! משהוא משך את תשומת ליבי והעלה לי חיוך ענק על השפתיים. זה היה זר. זר אחד מיני רבים שעמד על הדוכן בפינת הרחוב. זר פרחים מדהים בעדינותו הפראית! הבטתי בו,הם היו שם זוגות זוגות. ורודים, תכולים, צהובים ולבנים, השתלבו בטרוף עם המחשבות והזיכרונות שלי. הושטתי את ידי לקחת אותו עת התמונות רצות לי מהלב למוח ובחזרה.... חודשים של צפיות לעתיד ורוד של יחד מלאים בתיקוות לבנין יציב, מלא בחום שמחה והדדיות לעולם! שבועות של שמש מבטיחה וחיוכים של זוג אוהב, צהובים ממגע ועיניים מלטפות מלאים מתיקות של ויכוחים אויליים ו"ברוגז" מכובס. ימים של המתנה לשמיעת דפיקות הלב למראה שמיכות תכלת ופרפרים על עריסה. צחוק של ילדים, תשישות מבלגן וצפיה ליום מחר עם שלושת המתוקים השובבים שלנו. ורגעים של תדהמה! של דממה! של חור עמוק בלב! של הליכה שפופה והמון כאב שהונצחו במצבה כפולה,לבנה,דמומה! היד שלי חזרה לימקומה, הזר הזה טעון מידי עבורי! גופי התחיל לשדר אותות מצוקה וסחרחורת מהירה התחילה לאסוף אותי לזרועותיה. ואז פתאום שמתי לב גם אליו, צץ לו מבין לפרחים הצבעוניים. גבעול כהה,2 עלים ירוקים רעננים מחוברים אליו בחינניות וניצן קטן מנסה להבקיע את קודקודו. החיוך עלה עכשיו מבעד לדמעות.... לקחתי את הזר. בבית הכנסתי אותו לאגרטל מזכוכית והצבתי אותו בחדר המישחקים של שני הקטנטנים מקור נחמתי. על השולחן בו מוצבת ערכת המחשב שקנה לי אהובי ז"ל ליום הולדת. ממש בסמיכות למשחקי הפאזל החביבים על בני בכורי שהלך לו באותו בו קנינו אותם. ליד המסך והמיקלדת שהכירו לי את הניצן שמתחיל בעדינות להישתלב בחיי... איך אמרתי לכם? "סתם זר פרחים...."

מיכל@בר

New member
רחלי יקרה,

שביחד עם זרי הפרחים, עם הריחות והאגרטלים, הצטמררתי כולי כשקראתי על האובדן הכפול והמכופל שחווית, והמשפט שלך הזה: "ורגעים של תדהמה! של דממה! של חור עמוק בלב! של הליכה שפופה והמון כאב שהונצחו במצבה כפולה,לבנה,דמומה!" פשוט קורע ובלתי נתפס. כמה דברים קשים יכולים לקרות לאדם אחד? שולחת לך מכאן חיבוק גדול.

רחלי27

New member
מיכל..

תודה על התגובה וההבנה. את לא מתרת לעצמך כמה היא היתה חשובה לי.... הכאב גדול.לפעמים אני שואלת את עצמי מאיפה ביכלל יש לי כח ללכת? אבל נו...אומרים שמי ששולח את הכאב דואג גם לצייד אותנו בכח לעמוד בו.. שאלתי אתמול אם יש כאן מישהוא שחוה אובדן של מספר בני משפחה. אשמח אם נוכל לשוחח כאן. יש לי המון "חורים " עדיין שהזמן עוד לא סתם. ואין לי מושג אם הם יסתמו ביכלל.. מקוה לטוב-רחלי.

sad

New member
יש לי קלישאה עם ביסוס במציאות

הפעם באמת!! קלישאה שמעצבן כמעט לאמר אותה אבל בכל זאת : יש לנו כוחות יותר ממה שאנחנו מדמיינים לעצמנו וחושבים שיש לא בכל רגע ורגע אנחנו מאמינים בזה, לפעמים נראה שדי ואין יותר כח ובכל זאת ממשיכים רחלי אני מתקשה למצוא מילים, אין גבול לכאב האיום שבאיבוד אהובן ובנך הלוואי שתמשיכי להמשיך תמצאי את הסיבה לכך תמצאי מי שיהיה לצידך במינון שאת צריכה ברגעים שאת צריכה גם אני מקווה איתך לרק טוב ליאת

yellowt

New member
אוי רחלי....קורע את הלב...והדמעות..

שולחת לך חיבוק ענק ענק...קשה לקלוט כמה האובדן שלך הוא גדול ואין לי יותר מילים רק חיבוקים מכל הלב.

רחלי27

New member
כוחות....

כשישבנו שיבעה התפללתי שאלוקים ישאיר לי את הכח שהיה לי. אבל לפעמים הוא מיתנדף כזה... ושוב חוסר האונים,והבילבול. ניראה לי שאובדן הוא לא רק לאבד ולהשלים עם האבדה אלא בעיקר ללמוד לחיות עם הלבד הזה. לחשוב לבד, להרגיש לבד, לנסות לימצא פיתרונות לבד, לרוץ קדימה עם הילדים לבד. איך אפשר להמשיך ככה?? את באמת חושבת שיש אפשרות למצא כוחות בשביל זה. אני רק בקטע של בעלי עדיין. עדיין לא קלטתי שחסר לי גם בן אהוב שעוד שבועיים אנחנו אמורים לחגוג לו 5. אנלא יודעת אם זה נורמלי אבל תמיד אני פוחדת שיום אחד אשתגע.... טוב שאני מאמינה באלוקים ושהוא אוהב אותנו אחרת ניראה לי הייתי כבר גומרת במקום אחר. אני מיתנצלת על הכאב והבלבול שאני משדרת אבל משום מה אני מרגישה כאן מאוד נוח! ושיהיה כבר טוב לכולנו.

רחלי יקרה

סליחה אם יקח לי קצת זמן עד שאצליח להגיד לך את כל מה שרוצה להגיד. המכתבים שלך קורעים לי את הנשמה. מה שמצליח להכתב זו רק הבקשה שתמשיכי להרגיש פה נוח ולדבר. ושהדבר הכי נורמלי שקורה לך זה הפחד מלהשתגע. זה המקום שממנו יוצאים אחר כך הכוחות שמבריאים את הנשמה בתהליך ארוך ארוך. מקווה שקיבלת אתמול את המלים ששלחתי לך.

מיכל@בר

New member
רחלי רחלי...

אני קוראת את הדברים שאת כותבת ואני מתכווצת.. איך אפשר להמשיך ככה, את אומרת, ואת עדיין בקטע של בעלך. ואני מעולם לא הבנתי איך אפשר לקלוט כמה מוותים (יודעת שאומרים מיתות) ביחד, בו זמנית, והנה את אומרת שאת עדיין בקטע של בעלך. ויש לך עוד את הקטע של בנך הקטן. אני לא יודעת מה לומר, רק שאנחנו כאן מקשיבים לך..

רחלי27

New member
תודה לכם חברים!

אנחנו אמנם עם כמה אלפי קילומטרים של ים באמצע אבל אתם ככ קרובים לליבי! אני שוב אומרת לכם תודה. על כל התגובות ובעיקר הסיפורים שלכם. הם מוכיחים שאפשר להמשיך קדימה. שזה יתכן שזה הולך איך שהוא.. אני באמת שמחה שמצאתי אותכם כאן.! ומודה לאלוקים גם על המתנה הזו בפורום. לילה טוב לכם! אחת מהצד- את מיתכוונת למילים על כוחות הנפש? אמייל בדואר לא קיבלתי ממך.. מיכל-תודה על התגובות שלך..את תמיד מעודדת! נהיה בקשר- רחלי.

רחלי27

New member
לאחת מהצד....

תודה לך. קיבלתי אותו והחזרתי תשובה. את פשוט ג ד ו ל ה !

למעלה