סתם חרדה... אבל דיון היפוטתי, אמיתי בשבילי...

עקשנית25

New member
סתם חרדה... אבל דיון היפוטתי, אמיתי בשבילי...

אני ללא ילדים, נישאתי לבחור שיש לו 2 ילדים מנישואים קודמים,
הם בני 16 ו11, היחסים טובים, הכל על מי מנוחות.

אני רוצה להביא ילדים, בן זוגי, כבר לא ילד, לא בהכרח היה רוצה עוד ילדים, אבל עוד טרם נכנסנו לחופה
הסכים והבין ורוצה שנביא ילד משותף לעולם,

הוא לגמרי בעניין, אני לעומת זאת, בדאגה שהוא לא ירצה עוד אחד.
(כן, אני יודעת זה דבילי עוד לפני שהבאנו אחד לעולם)
כשאנחנו מדברים הוא מנגד למחשבה אפילו, אבל עקב הלחץ הלא אמיתי שלי הוא אומר
שהוא לא יכול להתחייב ולא שולל ונראה מה יהיה כשיגיע הזמן...

למה אני ככה? וכאן אני רוצה את דעתכן, שאחים זה אחים.
זו דאגה, זה משו שיש לילדים אחרי שההורים עזבו את העולם.
בכלל, ליפול נטל על ילד אחד בזקנה זה לא משו שהייתי רוצה
משיחות עם כמה חברות שלי, בנות יחידות, הן היו מעדיפות אחים נדמה להן :)
כי יש אחת שאמא שלה זקנה, והאב נפטר, והיא פשוט מתרוצצת עם האם עד אין סוף בטיפול שלה ללא עזרה.

אבל זו לא רק הזקנה, והאגואיסטיות שלי,
האם אחים בהפרש כ"כ גדול, שאני אפילו לא בהריון, יגיע בהפרש של למעלה מ12 שנה מהקטן!, יהיה להם קשר כזה
שהם יוכלו לדאוג אחד לשני, בטח לא לדאוג לי (הבנים של בן זוגי), אבל אחד לשני.

הגדול שלו כבר יודע שזה בתכנון, לא מתנגד, אפילו ההפך, ואומר שמה שלא יהיה זה יהיה אח שלו,
ושהוא ידאג לו ויאהב אותו, אבל בטח הקשר שלהם יהיה כמו של דודים, כי הוא כבר יהיה בצבא,
גם ככה הם לא גרים איתנו... אבל הרבה אצלינו.

הייתי רוצה ילדים שלפחות לנסות שיהיה להם קשר טוב שיגדלו, שיהיו אחד בשביל השני,
כי ילד שלנו, אחד ויחיד, יהיה האחרון בהפרש של 10 שנים, מכל המשפחה והאחיינים שלי,

נכון שזה דבילי, נכון שזה לא מציאותי, אבל המחשבות שלי לא מרפות,
פחדתי אפילו להתחיל עם ילד אחד, כדי שלא יהיה "בודד" בעולם במחשבות שלי.

מה אתם אומרים? אני יודעת שזה תיאורטי, אבל עליי זה איפשהוא יושב...

chili3

New member
תשמעי...

רוב האנשים ישמחו לדעתי שיהיו להם אחים
זה נכון
אבל זה לא אומר שילד יחיד לא יהיה מאושר, ולא יקבל את התמיכה והגיבוי בעתיד מחברים או בני משפחה אחרים
בסופו של דבר, רובינו מביאים יותר מילד אחד בשביל עצמנו, באופן הכי אגואיסטי שבעולם, אנחנו כהורים חושקים בילדים ובנורמה החברתית נרצה 2-4 ילדים.
אז אם השאלה נשאלת רק מתוך דאגה לילד, לדעתי את יכולה להיות רגועה, הוא יגדל להיות אדם מאושר גם כילד יחיד
הוא ילמד למצוא את התמיכה והיעוץ בחברים טובים

אבל... לתחושתי, ובאופן הכי טבעי שבעולם, אני מאמינה שאת חוששת שלך ילד אחד לא יספיק (ל'מיצי' הרחם שלך, כמו שאני וחברות שלי מגדירות את זה)
ואני יכולה מאוד להבין את זה
ופה את לדעתי צריכה לחשוב אם הקשר שלך עם בן זוגך והאהבה והחברות איתו, שווים את הפשרה בהולדה של ילד אחד בלבד
אם החיבור בניכם מדהים, יכול להיות שהתשובה היא כן
זו כמובן שאלה שרק את יכולה לענות עליה

mother cat

New member
לגבי אהבה בין אחים...

יכולה לספר לך מנסיוני האישי שאני כל פעם מופתעת מחדש מהקשר בן הבן שלי, כיום בן 3.5 לבן אחיו, ילדיו של בעלי מנישואין ראשונים - בן 15.5 ובת 12. הם מתים אחד על השני. הקטן שלי קשור אליהם כמו שלא יכלתי לחלום שיקרה, ושני הגדולים מתים עליו. הם בני נער וככאלה אין להם סבלנות רבה לעזור לי כשאני צריכה עזרה, אבל בזמן שנוח להם הם איתו הרבה. הילדה התחילה לאחרונה לקלח אותו - יוזמה שלה - שניהם משחקים איתו, בשבתות בבוקר יש לו נטיה ללכת ולהכנס למיטה להמשיך לישון עם אחותו הגדולה... זה פשוט מקסים ומחמם את הלב לראות.

התינוקת שלי עוד קטנה ואין הרבה שהם יכולים לעשות איתה - היא רק בת 4.5 חדשים... אבל כבר רואים הרבה עניין מצידם, רצון להחזיק אותה, לעזור איתה... בחיי שאין לי מושג למה נער בן 15.5 מתעניין בתינוקת, אבל עובדה.

יכול להיות שזה נראה לי כל-כך מקסים כי אני ואחותי, הביולוגית לגמרי, שגדולה ממני ב- 3.5 שנים, מעולם לא הסתדרנו, אז אני לא מכירה מקרוב קשר חיובי בין אחים. אבל בכל מקרה אני מופתעת כל פעם מחדש.

אבל אני תוהה מה באמת עומד מאחורי החשש שלך. האם זה באמת רק איזה קשר יהיה בין האחים? אני מודה שהיה לי קשה להכנס למערכת יחסים מתוך ידיעה שאני אולי "מוגבלת" בכמה ילדים יהיו לי. אבל מצד שני, אם תנשאי לרווק בלי ילדים משהו מבטיח לך שלושה ילדים, כלב, ובית עם גדר לבנה?

עקשנית25

New member
מטריד אותי בעיקר...

הלבד שהוא עלול לחוות, לא בהכרח בתחילת חייו, אלא בבגרותו, כאן אני עונה גם לקודמתך,

אני ידעתי מאז ומתמיד עוד לפני החתונה שאין לו רצון גדול ליותר מילד,
הוא לא פסל אבל גם מאוד חושש ואפילו די מתנגד,
עדיין, בחרתי בקשר הזה, כי תכלס ממש טוב לי איתו, ממש יש לי חיבור גדול שנמשך כבר לא מעט שנים.

הכל היה על השולחן תמיד, פשוט עכשיו כשאנחנו מנסים ילד אחד,
יש רגעים שבכלל אני אומרת שאני אוותר, אני לא רוצה שילד שלי יהיה "בודד" בעולם. לא רק בשביל צרכיי.

יש לי אחים והקשר ביננו מצויין יחסית, כל דבר שצריך יש לי למי לפנות,
הם חלק מחיי, חלק טוב בחיים שלי, לא יודעת איך היו נראים חיי בלעדיהם.

קשה לי לחשוב על ילד יחיד, גם מהפחד הזה כשאני רואה את חברתי הטובה, נאבקת, מה זה נאבקת לבד בעולם עם אמא שלה.

ובעלי אומר שהילד הזה הוא לא בן יחיד, יש לו אחים, יש לו משפחה,
כי בשבילו הם יהיו שלושה, ושאני מקדימה את המאוחר,
אבל רגשית קשה לי עם הכניסה להריון הזו כבר באחד הזה.
הכנסתי לעצמי לראש שהוא יהיה בודד מאיזה סיבה.

אני לא מתחרטת על הבחירה בבעלי, בכלל לא. מי יודע אם ואיך ומתי אצליח בכלל להיכנס להריון, ואיך אסתדר עם האחד הזה.
הכל בדמיונות שלי, אני טובה בלראות שחור.

אז תודה שכתבת לי, אני מקווה שאכן כך יהיה.

mother cat

New member
ממה שאת מספרת - נשמע לי שהוא לא יהיה לבד...

יש עוד שני ילדים שיהיו אחיו. הוא לא יהיה לבד בעולם. ואני די בטוחה שאם הקשר שלך עם ילדיו של בעלך טוב אז גם לך ידאגו לעת זקנה אם יהיה צורך...

שוב, אני רואה את הקשר של הבן שלי עם אחיו - הוא מדהים. לעומת הקשר שלי עם אחותי שהיה על הפנים (השתפר מאד בשנים האחרונות...). אין לי ספק שאחרי שאני אלך לעולם שכולו טוב אחיו של הבן שלי ידאגו לו כאילו היה ב-100% אח שלהם. הם בכלל לא חושבים על זה שהוא רק "חצי אח", והפרש הגילאים דווקא פועל לטובתו - הם הגדולים שדואגים לו, משחקים איתו, אפילו קונים לו (נאלצתי לבקש מהילדה שצפסיק לקנות לו מתנות כל הזמן כי זה לא חינוכי...
).

מה שהכי מטריד אותי בכל ההודעה שלך זה שהוא לא

מוכן להתחייב שהוא יביא איתך ילד לעולם.
למרות שגם אם יתחייב ויביע נכונות זו לא ערובה לשום דבר,
אבל אם מלכתחילה הוא עושה פרצופים... הייתי חושבת פעמיים לפני שהייתי מתחתנת איתו.
לגבי האחים- אחאות זה מה שאתם תעשו איתם, קשר יווצר איפה שיאפשרו אותו, כך אני חושבת לפחות, זו לא אמת אבסולוטית.

עקשנית25

New member
צריך להטריד אותך משו אחר... :)

לקרוא ולהבין נכון... אני צוחקת כמובן :)

אני כבר נשואה לו. וילד אחד אנחנו רוצים שנינו. השני הוא בעיה עוד לפני הראשון :)

תודה.

למעלה