סתם טיול של אמצע השבוע

רמי לשם

New member
סתם טיול של אמצע השבוע

בשטח שליד הבית. לא משהו מיוחד, שמים את הילד בגן ואז יש חמש שעות עד שאוספים אותו בחזרה, ובזמן הזה קופצים לטיול.. המיקום: Sieben Gebirge תרגום מילולי - שבעת ההרים. ע"פ האגדה נוצרו שענק הטיל את מה שהיה לו באת החפירה כשהוא עבד על הנתיב של הריין. ע"פ השערה (שלא קשורה לראשונה) כאן התרחשה (כמה שדבר כזה יכול ל"התרחש") עלילת "שלגיה ושבעת הגמדים", הם כידוע עבדו במכרה והאיזור, שהוא בזלתי בעיקרו, שימש כמקור סלעים לא קטן ליישובי הסביבה (קלן בעיקר). טוף, נתחיל בלחצות את הריין ע"ג מעבורת (מצד שמאל).

רמי לשם

New member
בכלל היערות כאן הם משהו אחר

לגמרי מ"יערות" קק"ל. בפעם הראשונה שלי ביער איבדתי לחלוטין את חוש הצפון שתמיד מלווה אותי. לפעמים לא ממש רואים מאיפה באה השמש (במיוחד כשמעונן) והכל נראה אותו דבר. קניתי מצפן מיד אח"כ אבל גם התרגלתי..

רמי לשם

New member
השביל הזה הוא תענוג צרוף לכל

חובב עליות מושבע (כמוני). השיפוע הוא 10% במומצע - 3 ק"מ אורך 300 מטר הפרשי גבהים. הכל מסונגל כדבעי, עם מדרגות סלע איפה שאתה הכי פחות רוצה אותן - בסוף כשהדופק מאיים לפוצץ לך את עור התוף..

רמי לשם

New member
אבל הנוף מלמעלה שווה ביותר

הנהר הוא הריין כמובן. שם ההר פטרס ברג - הר פטר.

רמי לשם

New member
הירידה היא מאוד מהירה

מגובה 350 לגובה 160 בקילומטר ומשהו, לא עצרתי לצלם. ההמשך הוא סינגל טכני בעליה - שיפוע של 10% ממוצע עם עליונות תלולות, מדרגות, לוגים, שורשים ושאר תופינים. בטח גם כיף לרדת אותו אבל עוד לא ניסיתי.

רמי לשם

New member
רוכבים על קו הרכס במגמת עליה

מדי פעם יש פסגות קטנות שאליהן מובילים שבילים תלולים (ניתן לעקוף לעצלנים). העליה שבתמונה היא מזה תלולה, בקושי רב עליתי אותה אחרי שהורדתי ל80 מלפנים והשענתי את החזה על הסטם.

רמי לשם

New member
ובסוף יש גם ירידה

בשביל זה שמו בבלאק 100 מ"מ. שביל לא נורא טכני אבל מאוד מאוד כייפי.

רמי לשם

New member
ובנחל הזה סידרה רשות הטבע הגרמני

צ'ופר חביב ביותר - גשרי עץ. יש ארבעה כאלה, הם מיועדים להולכי רגל אבל העליה והירידה היא בגובה 40-60 ס"מ. קינוח נעים..

רמי לשם

New member
ולסיום

חזרתי לריין ותראו מה מצאתי.. סה"כ 25 ק"מ של סינגלים. גובה מצטבר ע"פ המפה 605 מטר. אחלה דרך להעביר את היום.

רֶשֶף

New member
חכה רגע, אני קופץ שניה לשכן שלי

התימני, לקחת בהשאלה צינצנת סחוג ירוק חריף, בשביל שתוכל למרוח לנו על כל הגוף (במיוחד על השריטות מההתהפכות בתל-עזקה). למה לא. תוציא לנו את העיניים.

IlanShacham

New member
לרגע כבר חשבתי שבגרמניה

המציאו מסלול מעגלי של עליות בלבד...

מציאת הצפון ביערות.

יש לך הזדמנות לבדוק משהו ששמעתי, ולא יצא לי לבדוק ביערות קקל : יש שיטה למצוא את הצפון בקלות ביער - הצד של גזעי העצים שעליו לא צומח טחב, הוא הצד הצפוני, מפני שהוא לא מקבל שמש. והנה יש לך "שיעורי בית" לטיול הבא.

timon1

New member
כנראה יצאת באמצע השיעור../images/Emo3.gif

כי ההגיון מחייב שבחצי הכדור הדרומי, הטחב יצמח דווקא בצד הצפוני של העץ, לגבי רמי, השיטה שלך כנראה תעבוד.

יש שיטה יותר טובה

מחפשים גזע עץ קטום בגובה עד 80 ס"מ. מניחים עליו את המצפן. הצפון בכיוון האות "N" או "צ" בדרך כלל הדרום בכיוון ההפוך לגמרי (180 מעלות) ובגרמניה מקפידים על זה מאוד. וחוץ מזה רמי, ביום כיפור תצטרך לבקש הרבה סליחה על התמונות שבהם אתה מענה אותנו.

IlanShacham

New member
../images/Emo6.gif

רואים שאתה מומחה בניווט

למעלה