סתם ידיעה:

AsafGur

New member
סתם ידיעה:

במקרה יצא לי לפתוח אתמול VH1 בצהריים והיה את המאה הגדולים בנושא סולנים. נחשו מי היה מקום 14 (למרות שלדעתי רוברט פלנט אמור להיות יותר גבוה).

Mena Rea

New member
מה?!?!?!

חחחח, רק במקום ה-14? שילכו לחפש ת'חברים שלהם. אמרתי את זה כבר, ואני אומר זאת שוב-זה הסולן הכי גדול בהסטוריה של הרוק אנד רול. אגב, אם כבר, את מי שמו במקום הראשון? בטח את אקסל רוז, שרק ניסה להגיע לרמה של רוברט. כ"כ צפוי.

האמת שלא.

במקום הראשון זכתה ארת'ה פרנקלין. מה שכן הפתיע אותי שמאריה קארי הגיעה למקום שלישי ועקפה את פרדי מרקורי שהגיע למקום רביעי.. בזיון

dogster

New member
איפה אפשר באמת למצוא את הרשימה?

הרשימה לא באמת אומרת משהו אבל מעניין אותי לדעת איפה שמו את אקסל ועוד כמה...

bazmaster

New member
פרדי אחרי מריה קארי???

זה באמת בזיון... זה מזכיר לי את הרשימה של 100 הגיטריסטים הכי טובים של העיתון רולינג סטונז, היא גם הייתה די מזוייפת... דרך אגב, רוני ג'יימס דיו נכנס לרשימה הזה?

Mena Rea

New member
לא כולה מזויפת...

שמע-הנדריקס מקום ראשון, פייג' שני, קלפטון שלישי? דווקא די מתאים. הבעיה היא מה שבא אחרי זה...סלאש (שהוא אחלה גיטריסט, אבל בכל זאת) מקום רביעי...

bazmaster

New member
כן אבל היו שם דברים ממש דפוקים...

דבר ראשון קורט קוביין היה ברשימה הזאת... בריאן מיי מקום 39 (?!) קירק האמט מקום 11...הוא לא כל כך טוב...לדעתי ג'יימס קורע אותו אנגוס יאנג מקום 96... ריצ'י בלקמור מקום 55??? קיצר לו רשימה אמינה כל כך...

Mena Rea

New member
בחלק מהדברים אתה צודק

כמו גם שגיטריסטים בלהקות פאנק, הידועות בשירי 3 אקורדים, נמצאים שם. אבל בתור מי שעוקב אחרי מטאליקה 14 שנה ומנגן בגיטרה-ג'יימס ממש לא מתעלה על קירק. זה לא שקירק ממש מבריק, למשל בהשוואה למורה שלו (מי אם לא סטריאני) או לתלמידים אחרים שלמדו אצלו (ואי למשל), אבל שוב-שים לב להשוואה. קירק נופל מסטריאני וואי. וגם מפרידמן. אבל לא מהרבה גיטריסטים אחרים. ג'יימס מנגן קטעי ליווי מאד מורכבים, יחסית לעובדה שהוא שר גם בהם. אבל בתור ליד גיטר, הוא לא משהו בכלל. וגם לפני שקירק הגיע, דייב תפס את העמדה הזו. אגב, סיבה עיקרית לכך, שהרשימה לא ממש אמינה, היא שמי שעשה אותה הם קהל הקוראים של העיתון, או משהו כזה. זה לא משאל שנערך בין גיטריסטים, אלא בין קוראים. שהרבה מהם, לא רק שאינם גיטריסטים, אלא גם מעדיפים יותר את המיינסטרים של הרוק. וככה סלאש יכול לקחת מקום רביעי.

bazmaster

New member
האמ...

העלית נקודה טובה... תמיד הסתכלתי בהופעות על קירק ועל ג'יימס ומשום מה ג'יימס נראה וגם נשמע גיטריסט הרבה יותר טוב. למשל, ראיתי לפני כמה זמן הופעה מפסטיבל וויקן, הופעה ענקית , וקירק זייף די הרבה, לא הצליח להכנס לקצב בהנטר סנדמן, ועוד הרבה טעויות... אבל אי אפשר לשפוט אותו על פי 4-5 הופעות שלהם שראיתי... כמובן בהקלטות אני מעדיף את דייב בהרבה... חשבתי לעצמי איך מטאליקה הייתה נראית היום אם קליף היה בחיים ודייב היה נשאר איתם... אגב, למה דייב לא חזר אליהם אחרי השיקום שלו? כי לדעתי הוא פשוט סתם מתבזבז במגאדט...

Mena Rea

New member
אווווף, הייתי מת לראות את מטאליקה

עם דייב. אבל אחי, הוא ממש לא מתבזבז במגהדת'. אני חרשתי על 3 אלבומים שלהם-ראסט, קאונטדאון ויותנזיה, והם מדהימים. והוא די כותב כמעט הכל ללהקה הזאת.

bazmaster

New member
האמ..

טוב לא התכוונתי לזה שהוא לא מנצל את הכשרון שלו במגהדת', התכוונתי שהיה הרבה יותר עדיף אם הוא היה משקיע אותו במטאליקה, כי הוא כותב ענק, והוא וג'יימס כובתים שירים ביחד זה יהיה אדיר! אבל אחי הוא בעצמו אמר ב"סיים קייד אוף מונסטר" שהוא היה מעדיף להיות חזרה עם מטאליקה מאשר עם מגהדת'... אגב הסרט, משום מה אני יוצא ממנו בהרגשה שלארס די הרס את מטאליקה... כי בלי קליף או דייב שיגבו אותו, ג'יימס פשוט הניח ללארס למסחר אותם...וקלי, ודייב בחיים לא היו נותנים ללהקה להתמסחר ...שלא לדבר על להוציא את סייט אנגר... בכל מקרה אני מקווה שהאלבום החדש יפצה על סייט אנגר, למרות שאני לא סובל את הבסיסט החדש...

Mena Rea

New member
אני די מסכים איתך בהקשר של דייב

לחשוב שאת כל, או לפחות רוב השירים שהוא כתב למגהדת' הוא היה כותב למטאליקה. אבל מצד שני, יש שירים שלהם, שג'יימס היה עושה פחות טוב, כי יש לו סגנון שירה אחר מאז מאסטר. מגהדת' יותר מהירים, ספיד מטאל אפילו, בעוד שסגנון השירה של ג'יימס איטי יותר. ראיתי את הדוקומנטרי שלהם כמה פעמים. זה היה ממש מוזר לשמוע את דייב מתבכיין את חוסר ההצלחה שלו לכאורה. ממש לא הגיוני גם. לדעתי הוא קיבל כסף על זה. אם שמת לב, בסרט נאמר, שהלהקה מממנת את הפקתו (בשיחה שלהם עם עו"ד שלהם), ככה שהם היו צריכים דברים מעניינים, כדי שיצליח. יש מצב שחלק ממה שצולם שם היה מבוים. בכל מקרה, יש למטאליקה פורום בתפוז ולמגהדת' יש אחלה קומונה ("מגהדת", שלא תגיע לקומונות האחרות והדי נטושות של הלהקה הזו). אני ממליץ לך להצטרף. וכמובן-בקומונת מגהדת לא מומלץ לומר, שדייב מתבזבז בלהקה הזאת

bazmaster

New member
חח כן לא חשבתי להגיד להם את זה...

יש כבר תאריכים לגבי הדיסק החדש? או לפחות סינגלים? דרך אגב, אהבתי את החתימה

Mena Rea

New member
תודה

מטאליקה בעוד שנה בערך (הבנתי שבקיץ הבא, אולי אני טועה), מגהדת' בסוף אוקטובר הקרוב.

Mena Rea

New member
צודק, אני בלבלתי עם רשימה אחרת

שבה גם הנדריקס היה במקום הראשון. ומיקומים יחסית דומים. אולי של ה-BBC. לא זוכר כבר.

למעלה