יום של חול - הסיפור המלא........
אז היום היה.. חם בקריות, למרות שהבטיחו לנו הצטננות במזג האוויר.....אז שמתי את עצמי על רכבת ישראל.. שכיוון נסיעתה הוא....חוף הכרמל..... מין פינוק כזה....בחודש אוקטובר לפני שאפרד מן הים לטובת החורף.... לקחתי איתי עיתונים, כולל מוסף סוף שבוע. מיני רדיו למוסיקה....שמצמידים על הזרוע עם גומי רחב, ויש לו אפילו פנס אם פתאום נהיה חושך בעיניים.... פרוסה נדיבה של פאי אגוזים...כל סוגי האגוזים...לטובת הרעב הצפוי..מגבת, כלי איפור, אם פתאום יגיח איזה נפטון חתיך מן המים ויתקרב אליי....כובע קש רחב שוליים שפרחים צמודים אליה בצורת סיכה גדולה...ושובל ארוך של בד שקוף בצבעים שונים....סתם לשוויץ......ואולי נגד השמש הקופחת .... ומכשיר סלולארי.....כמו כל תושב הארץ... שמכבד את עצמו. מצויידת היטב עמדתי בתחנה, בסך הכל שתי תחנות לפני תחנת הרכבת של נהריה....שרק לפני כחודש ספגה מהלומת מחבל... והבטתי בנוסעים הקרבים עם מטלטליהם. היה איזה חייל עם נרתיק ובה גיטרה...מה שלא בריא בארץ, כי במסעדת סבארו....היה מחבל עם גיטרה. וסתם עמך, ישראל,,,,,שנסעו בעיקר לכרך הגדול.....הקרוי בפי העם..... תל אביב... גיליתי תוך כדי נסיעה.. שנולדנו עוד שתי תחנות לטובת הקרייתים........גם בלב המפרץ וגם בחוצות המפרץ.... רכבת ישראל............איזה כיף........ וחשבתי על השלווה שאני הולכת לתפוס בחוף.... החוף, למרבית הפלא, היה די ריק....מעט צעירים.....ישבו שם....ואילו אחת הצעירות הסירה את החלק העליון של הביקיני.... ולא ידעה שתחת עננים קצת קשה להשתזף. אז שמש, לא הייתה.... קיבלו את פניי עננים די כהים....וים כהה.....אבל............ים זה ים........בכל צבע ובכל מצב. לא כעסתי על השמש........שלא רצתה לעשות לי את העבודה לפני החורף..... לתפוס קצת צבע......או איך שאמר פעם פרחח אחד לזקנה שהשתזפה בחוף........ "גיברת........קודם פחחות , אחר כך צבע!!!!" לא לי......בחיי..........לא לי......... אבל...........לא לדאוג.......עוד יגידו גם לי........ ובכן.......כמו שאומרת המורה....אביבה...... לא כעסתי גם על שתי הנשים שהחליטו שהמקום המתאים להן ביותר לפזר את הילדים המתרוצצים , צורחים, מתיזים, רבים......זה בדיוק על ידי....כשכל החוף ריק אולי הצבע האדום בשיער......משך אותן לכיוון שלי......נתן להם בטחון שאני בטח לא מחבלת...... סתםםםםםםםםםםםםם זזתי קצת הצידה......ברדיו הבטיח אייל גולן.....יופי של הבטחות...... "כי יום כל שעובר הוא נצח בלעדייך" גם רונית שחר....אמרה ברדיו.... "אהוב שלי....לא עצרתי אפילו רגע.....".... ואיך שכחתי.......לפני הכל......כשאני מגיעה לחוף........אני ניגשת מיד לבית הקפה....וקונה פינוק קטן....ששמו......מיץ גזר טיבעי מעורב במיץ רימונים טיבעי.......סוחטים במקום...... אז איך לא אהיה מרוצה..........????? מים , שמיים, מוסיקה......מיץ ופאי אגוזים..... צריך יותר מזה......???. אולי......אבל לא היה ............ החלטתי שאני מתרכזת בים....מי צריך עיתונים.....מדי פעם השמש עשתה טובה והגיחה... בים לא היה חם.....ולא היה קר......היה נעים מאד.....רוח נעימה מאד.....לא חם ,... פשוט בסדר.... מזג אוויר שלא מעורר טענות..... ניסיתי שלא לחשוב על בעיות.... על לילה ללא שינה.... האח של הרבה לילות ללא שינה.... ואני והים.......והמוסיקה......... .........מוסיקה.......בין שתיים לארבע.......רגעי קסם.........??????????. נההההההההההההההההההההההההה פריצת חדשות......... המטוס........ישראליים עליו.......עשרות הרוגים......ספקולציות........נמל בן גוריון על הקו. פריצת חדשות......שניה..... עפולה.......כן....יש הרוגים....ופצועים....ונפגעי הלם........משטרה....אמבולנסים..... דובר, נהג, עיתונאי......פרשן..........אמוווווווווווווווווווו הלכה השלווה.....טלפונים דחופים ........הגדול בטיול בצפון......הקטן באזור המרכז...בעבודה.. כל היתר בסדר..... אחותי על הקו....."מה את עושה בים?????? .....רכבת???????? בימים כאלו????" זהו......סתם יום של חול.......אבל החול יורד במים........ היום............לא כל כך.......... ושכחנו........חג שמח...........