סתם יום של חול...

ענתי44

New member
סתם יום של חול...../images/Emo188.gif../images/Emo186.gif

היום אמא לא הלכה למרכז היום.כי ציפינו לביקור של מנהלת ריפוי ועיסוק בקופת חולים בקשר לשינויים במבנה חדר הרחצה. המצב נעשה קטסטרופה הן בשירותים והן ברחצה. הימים האחרונים היו שקטים ונעימים. לא להאמין שלא הרמתי קול והתפרצתי שבוע כמעט למרות שהיו מצבים מוציאים מהדעת.גם הבוקר החל מצויין. אומנם השמיים אפרוריים וקר אבל אמא קיבלה את פני בחיוך.וישנה עד אחרי שבע בבוקר, תענוד אמיתי. חיכינו לביקור ואז, אני רואה את אמא מחזיקה את ידה בין רגליה משמע, צריך ללכת לשירותים. היא לא יודעת לבקש וכשאני יוזמת היא דוחה " עשיתי כבר!". הגענו לשירותים. המקום צר וקשה להנדס אותה להתרומם לאחוז בידית האחיזה לצעוד קדימה לחכות שאוריד מכנסיה והטיטול להסתובב ולשבת. גם היום זה היה מאבק,,, שהסתיים חרא.היא פשוט עשתה על עצמה הריצפה השירותים ועל נעלי הבית האהובות עליה " פיצי ומיצי" ( פרוותיות בצורת חתול שאחותי קנתה), אני הגבתי בשלווה אבל היא היתה שבורה. בקיצורו של עיניין הכל הסתדר, אם כי אני חוששת לנעלי הבית שספגו מנה גדושה. גם הביקור היה בסדר והופניתי מה לעשות.( ביורוקרטיה ובלגאן) ואמא שיתפה פעולה ואפילו זכרה חלק מפרטיה האישיים. ומקודם כשרציתי לבשל לה ארוחה, התברר שהמנקה הוציאה את חלקי הגז ואני לא מצליחה להרכיב חזרה. הרגשתי כבר את הוריד ברכה פועם ואת הבכי מטפס והיאוש מכרסם אבל, הבטחתי ליוסי לא לכעוס או לבכות.אז נשמתי עמוק ופירגנתי לאמא ולי זאנק פוד בכיף ועכשיו אנחנו מחכות לשליח. יום מלא חיוכים לכולכם

bubu3

New member
היי ענתי../images/Emo24.gif

לא יודעת למה את גורמת לי תמיד לכתוב כמה מישפטים... את כותבת כול כך יפה, ואני כל כך מזדהה עם דברייך... לפעמים נדמה לי שאת מדברת על אמא שלי... כמוך, גם הבוקר שלי (המוקדם אבל, שהתחיל ב4:45)התחיל שתוף פיפי אבל... בתוספת נפילה! אמא התחילה לקרוא לי וכשהגעתי אליה היא היתה על הרצפה בתוך שלולית. הפעם נראה לי שהיא פשוט נפלה מהמיטה. עמלנו קשה אני ובעלי להרים אותה חזרה (היא לא משתפת פעולה) ולא עושה שום מאמץ לעזור, והיא אישה גדווולההה! אנחנו גמורים
אבל הכי קשה זה לשמוע מהמטפלת שאמא סיפרה לה ששנינו(אני ובעלי) נתנו לה מכות בלילה
אני חושבת שהיא מפרשת את כל המאמץ והדחיפות בכדי להרים אותה כמכות כי היא גם צועקת תוך כדי...

ענתי44

New member
../images/Emo24.gif../images/Emo10.gif בובו יקרה חיזקו ואימצו

פשוט קורע לב מה שאת מספרת. כן הם לא משתפים פעולה כי הם לא מבינים מה שאנחנו עושים ומפרשים את זה הפוך.גם אמא שלי לא משתפת פעולה וכמה שהיא קטנה היא בעלת כוח חזק ומתנגדת ונאחזת בכל מיני מקומות עד שאני נקרעת.לפעמים כשהליטוף, דיקדוק, שירה או פקודה לתת לי יד לא נענית והיא נאחזת במלוא הכח וכמעט נופלת אני נאלצת לתת מכה על היד שתפתח אותה.זה ממש קורע אותי. לא מדובר בהכאה אלא בפעולה שנועדה למנוע ממנה ליפול ובכל זאת ההרגשה נוראית. יש איזה אפשרות שתוכלו להוסיף למיטה מעקה שימנע מאמא לקום לבד? כך היא לא תיפול ו"רק" תמעק ותעיר אותכם אבל לא תיפול. צריך לברר גם על אביזרים לנכים שאולי יעזרו כמו מנופית הרמה. נראה לי שבקשר לזה שאמא אומרת למטפלת אין מה לעשות. זה המחלה מדברת מגרונה.לא היא. אתם צריכים לדבר עם המטפלת שתדע שזה לא נכון.ותחזיקו מעמד כי איזה ברירה יש לנו?

פנטזי1

New member
לענתי ולbubu3 שלום !

ראו את הקישור הזה אולי תוכלו להעזר בזה כדי למנוע נפילותhttp://milbat.ort.org.il/scripts/txt.asp?pc=649391615&code=903399437

פנטזי1

New member
לענתי -תוספת

ראי גם את הקישור הזהhttp://work-gsob.haifa.ac.il/shil2/jsp/general/Article.jsp?aid=365&cid=18

למעלה