סתם כי בא לי לכתוב

גיל494

New member
סתם כי בא לי לכתוב../images/Emo39.gif

רציתי לומר מספר דברים שחשבתי שכדאי ולא רציתי להעמיס עוד על השירשורים העמוסים גם ככה. אז ככה: קודם כל אני שמח לשמוע (=לקרוא) את כל התמיכה שאתם נותנים פה למעיין שגורמך לי לאושר גדול בלב ומעלה לי דמעות של אושר
(כבר המון זמן לא בכיתי, וזה מאוד חבל לי). אני מנסה להניע אותה לדחוף את האנרגיה שלה לכיוון בי"ס (אני יודע שזה קצת מרובע
, אבל אני חושב עליה בעתיד כשהיא תרצה לעוף מהבית ותגלה כמה זה קשה בלי תעודת בגרות באמתחתה)אבל לא כל-כך מצליח. אני רק יכול לקוות שכל החוכמה והאהבה שאתם מרעיפים עליה תתן תוצאות בצורה של ביקורים בבי"ס. זה מפליא עוד יותר לאור הידע הענק שהיא מפגינה בפורום, שבטח יתקבל גם בברכה בבי"ס.. בנוסף אני שמח לראות שאתם נותנים לה פחות או יותר את אותן העצות שנתתי לה בעצמי בהתכתבות בפלפון, כי אני יודע שהיה לה קשה לפעמים לקבל אותם ממני לאור העובדה שאני לא MTF ולכן "לא מבין מה אני עוברת"...

אתה גורם לי הרבה אושר נותן לי הרגשה

של אח ששומר ודואג,אני מודה לך על זה!.אבל "בגרות" שאני יכולה ל

גיל494

New member
אגב

פעם ראיתי תוכנית על התוצאה של הזיהום של האדם במים. הם דיברו על זה שחלק מהחומרים שנשפכים לים הם בעלי אופי אסטרוגני - מה שמביא לריבוי של אי פוריות בזכרים, ריבוי של נקבות, ועוד מוטיציות שונות בבע"ח. אני לא יכול להימנע מלחשוב אם אולי MTF זה עוד תוצאה של אותו זיהום.. אני מתנצל בפני הנעלבים למיניהם...

לא חושבת... אולי transvetites.

שמרגישים צורך להיות אישה מדי פעם, אבל הם גברים.. אני לא באתי

Eden Arazi

New member
דווקא יש מאמרים

שמראים מתאם (קורלציה) בין שימוש בחומרי הדברה (שהמבנה הכימי שלהם דומה לאסטרוגן) בשנים שונות בגרמניה (המערבית והמזרחית) לאורך 50 שנה, למספרי טרנסקסואלים. אבל זה רק מתאם וכמה אפשר ללמוד מזה, אני לא יודעת. :) עדן

מיתוסים ואגדות

מספר האגדות והמיתוסים המנסים לגמד ולצמצם את מימדי זהות המגדר הבלתי נורמטיבית אינו יורד. כל פעם ממציאים משהו חדש. DDT, מזהמים, השפעות קרינה ושאר בוקי סריקי האמורים להיות "האשמים" ב"אנומליה" הזאת של אנשים שאינם מסתדרים לפי הצו האלוהי כביכול לפיו זכר=גבר ונקבה=אישה. לכל הסיפורים האלה מגמה זהה: לחזק את התפיסה הרואה בזהות מגדר נורמטיבית את "הדבר הנכון", ה"בריא", ה"לגיטימי", ואילו כל זהות אחרת היא אנומליה, סטיה, מחלה, בעיה, דבר אבנורמלי, משהו שמצריך הסבר. הדברים האלה נשמעים נורא הגיוניים, כי התפיסה הזאת, הגורסת שקיימת זהות "נורמלית", כל כך מושרשת בתרבות שלנו. זה כוחן של שמועות, ש"עושה שכל" לחשוב ש"אולי יש בזה משהו". דווקא כאן, עדן, חוששתני שהשכלתך בתחום מדעי הטבע עלולה להיות לך לרועץ. הפיתוי לחפש הסברים ביולוגיים לתופעות חיינו הוא חזק מאד, אבל זהות מגדר איננה תופעה ביולוגית. זאת תופעה פסיכולוגית, חברתית ותרבותית. יש בה, כמובן, מרכיבים ביולוגיים, אבל כל פרשנות שלהם, כל נסיון לארגן אותם לתמונה קוהרנטית, אינם יכולים שלאלהיות מושפעים מתפיסות תרבותיות. הטבע מתפרש בתרבויות שונות בדרכים שונות. בתרבות שלנו יש צורך אובססיבי לשמר תבניות מגדר שליטות, ואנו נופלים בפח כל הזמן. זהות מגדר בלתי נורמטיבית היא בדיוק זאת: סוג של זהות שאינה מסתדרת לפי ציפיות החברה. זה קורה כיוון שלחברה יש סיבות טובות לנסות ולהגן על תבניות המגדר הקיימות. אבל אם אנחנו רוצים חברה פתוחה באמת, אזי אין כל צורך לחפש הסברים לזהות מגדר בלתי נורמטיבית, כפי שאין כל צורך להסביר מדוע אנשים מסויימים אינם טרנסג'נדרים. יש לדחות לחלוטין כל נסיון לכרוך טרנסקסואליות וזהות מגדר בלתי נורמטיבית עם אנומליה, או לקדש את תבניות המגדר הקיימות. לעצם העניין. אינני מכירה את המאמר המסוים על הקורלציה כביכול בין כמות מזהמים לבין מספר הטרנסקסואלים (אבל אתם שמים לב, אני מניחה, ל-undertone הקושר טרנסקסואליות עם זיהום). על פניו זה נשמע, איך לומר, קצת מוזר. כיצד חישבו את מספר הטרנסקסואלים? מניין הנתונים? האם השוו זאת למקומות שבהם לא היו מזהמים? האם הביאו בחשבון גורמים נוספים? וכיצד מסבירה התאוריה הזאת את העובדה שזהות מגדר בלתי נורמטיבית התקיימה לאורך כל ההיסטוריה, בכל מקום ובכל זמן? זה אמנם מפתה מאד למצוא "סיבה טבעית" ו"קורלציה פיזית" לזהות מגדר בלתי נורמטיבית. זה נשמע כל כך פשוט... קחו קצת אסטרוגן שלא היה צריך להיות שם, הוסיפו איזה כתם קטן בבסיס המוח, והופלה, יש לנו את דנה אינטרנשיונל! זהו, זה ההסבר לעובדה שקיבלנו בנאדם דפוק, איזה פריק שלא יצא כמו שהטבע התכוון. וראה זה פלא, בדרך זה גם מאשש את המודל הנורמטיבי של המגדר כמשהו "לגיטימי", "בריא" ו"נורמלי". כמה נחמד, כמה שזה משרה בטחון שהעולם שלנו אינו מאויים על ידי הטיפוסים המוזרים האלה... מצטערת, מתוקים ומתוקות שלי, לא קונה. התנהגות אנושית היא משהו מורכב לאין ערוך ממה שתפיסות מכניסטיות פשטניות מסוגלות להסביר. בכלל, אין כל צורך "להסביר". אנחנו כמו שאנחנו, זאת הלגיטימציה שלנו, ואיננו צריכים לבקש רשות מאיש כדי להיות כפי שאנו. נורה

Eden Arazi

New member
טוב, טוב בסדר :)

נורה יקרה שלי סתם עניתי באופן אסוציאטיבי לגמרי להודעה בעניין מזהמים וטרנסקסואלים (עד שאמרת את זה, לא ראיתי את ה undertone הקושר טרנסקסואלים עם זיהום וגם לאחר שאמרת את זה קשה לי לחשוב שדווקא זו הייתה כוונת הכותבים ולא סתם נסיון להסבר תופעה). בכל מקרה אנו חוזרות לדיון הישן ההוא על האם צריך לחקור את סיבת הטרנסקסואליות. הדיון שהתקיים אז העלה בי המון מחשבות. היום אני מסתכלת הרבה יותר על הצדדים האחרים בכל עניין החיפוש אחר הסבר לתופעה, אבל עדיין איני יכולה להמנע מלהסתכל על הדברים דרך עיני הביולוג (או הביולוגית במקרה הזה:) המחפש (ומוצא) סיבות או סיבות כביכול אפשריות שיסבירו לאיש הקטן והסקרן שבו למה דברים הם כמו שהם. שיוך תוצא הסיבה כ"פריק"/ "סוטה"/" לא טבעי" או "לא נורמלי" זה כבר בעיני המתבונן. ובהחלט המקטע הביולגי (אם קיים, כי עד כה כל מה שיש זה עבודה אחת של Zhou et al שגם לה קמו מתנגדים (ראו מאמר מ Chung et al. 2002 - ראו בקישור ועוד כל מני מקטעי עבודות) הוא רק חלק מזהות המגדר. לא מתכוונת להכעיס, רק חיה ומנסה להסביר לעצמי את העולם בו אני חיה. :), עדן

התגנבות מושגים

עדן, חס וחליילה. לא היה שום כעס. חוץ מזה, עם 39 מעלות חום וגרון שנראה כמו מחסן של נייר זכוכית, אני בקושי יכולה לכעוס על מישהו כעת. חשוב להבין כיצד פועלים המנגנונים שבהם מפיצה התרבות את תבניות החשיבה וראיית העולם שלה. לא מדובר פה בתאוריית קונספירציה, ואיש אינו מדבר על כוונתם המודעת של חוקרים או עיתונאים. מודלים תרבותיים יש להם דרך להתגנב ולהשתקע בתודעתנו בלי שנשים לב אליהם, דווקא כיוון שהם עוברים בדרך הסלולה על ידי תפיסות, הנראות לנו כל כך ברורות ומובנות מאליהן, שאיננו מבחינים באופי המובנה והבעייתי שלהן. אתן דוגמה קטנה של הדרך הבלתי מודעת שבה תפיסות מגדריות מעצבות את תפיסת עולמנו. אנו מדברים על טסטוסטרון ואסטרוגן כעל "הורמוני מין", למרות שאלה חומרים סטרואידים המשפיעים על מערכות רבות בגוף, ללא קשר עם המין. אנו אפילו קוראים להם "הורמונים זכריים" ו"הורמונים נקביים". בפועל, את שני ההורמונים מייצרים הן זכרים והן נקבות. מקובל שאצל זכרים הייצור היחסי של טסטוסטרון גבוה יותר מזה של אסטרוגן ולהיפך, אבל זאת קביעה סטטיסטית, כלומר - היא נכונה לגבי קבוצה גדולה; היא לא בהכרח נכונה לגבי פרט זה או אחר. יש נקבות אשר אצלן יש יותר טסטוסטרון מאשר אצל זכרים, ולהיפך. עכשיו, כאשר אנחנו אומרים שחומר מסויים הוא "הורמון זכרי", אנו באופן בלתי מודע "ממגדרים" אותו ואת כל מה שבא במגע אתו, משייכים להם זהות מגדר זכרית. כשאנחנו אומרים, למשל, שטסטוסטרון, הידוע לנו כהורמון הזכרי, משפיע על הטונוס של שריר הירך, אנו באופן תת-מודע משייכים לשריר האמור אופי זכרי, למרות שלהשפעת הטסטוסטרון על השריר הזה אין כל קשר לזכריות או נקביות. כך, בדרך בלתי מודעת, נצבע עולמנו במגדר. אפרופו הורמונים, הבה נסתכל קצת על האטימולוגיה. טסטוסטרון נקרא במקור "אנדרוגן", מילה שמשמעה "יוצר, או בונה, זכריות". האסטרוגן, לעומת זאת, נקרא כך כיוון שהוא משפיע על האסטרוס, כלומר הייחום, סדרת השינויים המתרחשים בנרתיקן של נקבות, המכינים אותו לקבל את זרעו של הזכר. לא נראה לך מוזר ששמו של ההורמון ה"זכרי" נקבע תודות ליכולתו לבנות זכרים, ואילו זה של ההורמון ה"נקבי" מוגדר על ידי יכולתו לקבל את הזכר? מה זה אומר לך לגבי התפיסות של זכריות ונקביות המתחבאות מאחורי ההגדרות האלה? ושוב, לא מדובר כאן בכך שמישהו היה רע, והתכוון לבלבל אותנו בכוונה. בוודאי ובוודאי שלא. תאמרי גם, שאם לא הייתי מצביעה על הדברים האלה, מעולם לא היית שמה לב אליהם. נכון. כאן טמון כוחם, בפעולתם הבלתי מודעת. כשמישהו טוען טענה, הוא אומר הרבה יותר ממילותיו המפורשות. בכל טענה שאנו טוענים על העולם יש מכלול שלם של הנחות, אסוציאציות, תבניות חשיבה וכו', הקיימות "ברקע" ושאיננו מודעים להם. אנו מאמינים בתמימותנו שטענות המדע הן "האמת" על העולם, כלומר שחושי המדען מספקים לו תמונה ישירה ומדוייקת של מה שקורה במציאות. אבל אנחנו, בני האדם, כולל מדענים, איננו מסוגלים לדעת שום דבר על העולם באופן בלתי אמצעי. אנו זקוקים לעבודת הארגון של המוח שלנו, המעבד את נתוני החושים לכדי תמונה לכידה. כאן קבור הכלב. המוח שלנו מושפע מתפיסות ודעות קדומות, מושגים, הרגלים ומה לא, כל מה שנקרא "התרבות". מן המרק הזה יוצאת תמונת העולם שלנו, הן זו הפרטית שלנו והן זו שהמדע מעביר לנו. לכן חשוב לחשוף את התפרים הפנימיים של טענות המדע, לגלות מה מסתתר "מתחת למנוע". הטענות שנראות לנו אמיתיות על העולם תלויות קודם כל ומעל לכל בתפיסתנו לגבי דברים כמו דמיון ושוני, כלומר יכולתנו לראות את המשותף בין דברים, או לראות אותם כשונים. דוגמה: בדרום אפריקה היה מקובל עד לפני כמה שנים לרשום את צבע עורו של אדם בתעודת הזהות שלו. היום זה כבר לא קיים. החברה הדרום-אפריקאית, שפעם היה נראה לה נורא משמעותי לדעת האם אדם הוא כושי או לבן, נעשתה עיוורת צבעים. ההבדלים בין צבעי העור של בני אדם הפסיקו להיות נתפסים כתכונה משמעותית של העולם. קחי למשל את השימוש בסטטיסטיקה. המדע משתמש בסטטיסטיקה (כלומר, בהקבצת נתוני המציאות על פי איזה מפתח שנראה בעל משמעות) כדי לטעון טענות על העולם, כגון שתהליך הרבייה יוצר זכרים ונקבות. המדען רואה שבפיזור סטטיסטי, רוב הפרטים נולדים או זכרים או נקבות. יש אחוז מסויים שאצלם יש כל מיני תופעות לא ברורות, אינטרסקס וכו', אבל אלה נתפסים כיוצאי דופן, כיוצא מן הכלל המאשר את הכלל. יש אכן שתי דרכים להתייחס למידע הזה. רוב האנשים (והמדענים) מתייחסים אליו כאילו לטבע יש "תכנית", כאילו יש תהליך "תקין", "נורמלי" של ייצור פרטים, ואילו לפעמים משהו משתבש בתהליך הייצור (למשל, מישהו משתמש ב-DDT בגרמניה) ונולדים, למשל, אנשים אינטרסקסואלים. כלומר, מדענים מייחסים לפיזור הסטטיסטי הזה משמעות לגבי מבנהו של העולם. זאת אכן דרך לראות את הדברים, דרך שלדעתי אינה מובילה אותנו רחוק. חשוב להדגיש שהמשמעות אינה קיימת בנתונים החושים, לא במידע האמפירי עצמו: היא מיוחסת לנתונים על ידי המדען, האומר: "וואלה, אני רואה שרוב הפרטים הם או זכרים או נקבות. מה זה אומר על העולם?". ה"מה זה אומר" הזה אינו נמצא בנתוני החושים. הוא תוספת שמייצר מוחו של המדען. הרבה יותר נכון, לדעתי, לראות את הדברים כך: לטבע אין כל תכנית, והוא אינו יודע מה זאת סטטיסטיקה. הטבע מייצר פרט, ועוד פרט, ועוד פרט. בפועל, רוב הפרטים מסתדרים בקצוות "הנורמליים", אבל אין שום הכרח שזה יהיה כך. פעם היו ידועים שלשה או ארבעה מצבי אינטרסקס. היום ידועים למעלה מ-80. מה קרה? פתאום הטבע התחיל להשתגע, או שיכולתנו להבחין בהבדלים האלה גברה? כשבוחנים את הדרך שבה המדע עשה במאתיים השנים האחרונות כל מאמץ לבטל ולהסתיר גוונים יחסיים ב"זכרותם" ו"נקביותם" של פרטים, משהו מתחיל להיראות "פישי". אם את לא מאמינה, הסתכלי למשל על הדרך שבה התייחסו וממשיכים להתייחס לתינוקות אינטרסקסואלים, ועל הקביעות המופרכות של רופאים אשר ללא כל בסיס אמפירי פיתחו תאוריות על חוסר יכולת של אדם בעל שני איברי מין לקיים חיים נורמליים. היה חשוב לתרבות הדומיננטית (ועדיין חשוב לה, במידה רבה) שיהיו רק שני מינים, ברורים, מובחנים, שונים ככל שאפשר להיות שונה. לכן נחשבו מצבי ביניים כחריגים, במקום לראות אותם כעוד תוצאות אפשריות של תהליך יצירת פרטים חדשים. ולכן נחשבת טרנסקסואליות כחריג, כאנומליה, כבעיה הזקוקה ל"הסבר". די, מספיק. טוב להיות חולה מדי פעם, אבל באי הפורום לא אשמים. נורה

Eden Arazi

New member
כותבת הרבה בשביל מישהי עם 39 חום :)

וכמו שכתבתי בהודעה הקודמת, אכן, מאז הדיון הקודם ההוא אני מסתכלת הרבה יותר "מסביב" לנתונים שנאספים ולקביעות המדעיות. רפואה שלמה ומהירה
נשיקות עדן

Freeda

New member
ביחד יש יותר סיכויים להצליח

זה כל-כך פשוט וברור. נכון לגבי משימות גדולות, וגם קטנות. אותי מדאיגה כרגע ההיעדרות הממושכת של מעיינוש מבית-הספר. אני רגועה לגבי החומר - מעיינוש תשלים אותו בניד עפעף (אם עוד טרם עשתה זאת ואף הקדימה מעט את הכיתה). אני מודאגת לגבי "החוקים של בית הספר" שעלולים להוציאה מהמסגרת כליל. לא סוף העולם - יש גם בגרות אקסטרנית - אך זו עולה בממון רב. בקיצור - מעיינוש - בואי תקבעי כאן מועד חזרה לביה"ס ונוכל להירגע ולהמשיך לעסוק בטרנסג'נדריזם - נושא הרבה יותר מעניין וקרוב ללב כולנו. אגב - אם יש שם יועצת לעניין, תוכלי לשוחח איתה על הטרנסג'נדריזם (היא יכותה להתכתב איתי ישירות) והיא תחליק עבורך את העניינים עם ההנהלה. אולי גם עם ההורים (כמה שאני אופטימית). חיבוקים

פרידוש!. מה שלומך?!. זהו שאת החומר

יש לי הכל, לקחתי מאורטל. אבל לא יודעת בקשר לבית ספר... אוף!. :).

Freeda

New member
את מאה אחוז

די דומה לי בצעירותי, רק פחות מתוכנתת ויותר מודעת לעצמה. הלוואי עלי בגילך. ואל תיכנעי לשום לחץ פיזי או נפשי - פעלי על פי שיקול דעתך שעד היום הביא אותך קדימה עם מעט יחסית טעויות, ולמרות כל שפע המכשלות. שיקול דעתך יביאך להחלטות הנכונות בעיתוי הנכון, למרות המרדנות והקופצנות החמודים כל כך, ותהיי שלמה עם החלטות שהן שלך. וכיף שאת פתוחה לקבל עזרה - סימן מובהק לכך שאת .... אשה. תרשי לי לנדנד קצת מפעם לפעם ? גם אני אשה, ואמא ... חיוכים בלתי לוחצים FREEDA

מאמא.. אני אוהבת אותך, אבל למה זה

מגיע לנו?, למה לכל(רוב) הבנות האחרות בגילי כיף, ואני צריכה לדאוג

Freeda

New member
גאה מאד

רק תבחני את הקרקע, הבצורת, הסערות - ואיזה עץ יפה וחסון את מצמיחה - ותתגאי גם את. ליתר ביטחון תשאלי את גיל. אבל עץ צומח כל שנה רק קצת, ולא דואג כל כך. ברגע שתקבלי את האמונה שתגיעי לכל מה שתרצי, ואת ההבנה שזה יארך זמן, ויצריך דם יזע ודמעות - ניצחת. אוהבת FREEDA

Freeda

New member
הגורם הקובע

ועוד פרט קטן הגורם הקובע הוא עוצמת הצמיחה, לא תנאי ההתחלה וגודל השתיל. נדמה לי שתגיעי הרבה יותר רחוק מכל חברותייך, וגם יהיה לך יותר סיפוק שעשית זאת במו ידייך. והעצב על מה שלא העניקו לך ? על שלעולם לא יכולת להיות כמו כולם ? יישאר, אבל תתרגלי לחיות איתו. ותתגאי גם בכך... חיבוקים FREEDA

אמא יקרה!. אני לא מאמינה שאני אומרת

את זה.. את ממש אמא!. אני גאה בך!! אני לא רוצה להתחרות בחברות שלי

Freeda

New member
הכל אפשרי

מעיינוש בת יקרה כשהייתי בגילך, קניתי לי בפעם הראשונה זוג מכנסיים חדשים - לא יד שניה כמרבית בגדי, לא תלבושת אחידה שקנו לי - ג'ינס לבן שהיה אופנתי בתרפפ"ו. הגעתי לזה אחרי 6-7 שיעורים פרטיים שנתתי במחיר תחרותי :) ובאופן שתלמידי נעשו "מכורים". לא ביקשתי דמי-כיס מהורי, כי בקושי היה להם לשלם את החיוני ביותר, וגם את המעט שהיה הישגנו בעבודת פרך של כוווולם. כן - אני עובדת למחייתי באופן רשמי מאז גיל 14 (מעשית - מאז גיל 3 אבל זה סיפור ארוך). השעורים הפרטיים היו בנוסף ללימודים ולעבודה המשפחתית - וכך היו לי דמי כיס. כושר הצמיחה שפיתחתי הביאני גבוה גבוה. המחיר - לא היה לי זמן לנשום ולחשוב האם קשיי כבן בלתי-מאצ'ו נובעים פשוט מהיותי בת, ובאין רמזים, ספרות או אינטרנט נדחה התהליך לגיל די מבוגר. האם במבט לאחור הייתי עושה דברים אחרת ? אני מסופקת. הכל אפשרי ילדתי, ויש לך כל היכולות לעשות זאת בעצמך, בכישורייך ועמלך - לא לבדך - יש לך אותי, את כוולם כאן, ואת גיל כמובן. אל תצטערי על דחיית ההורמונים - ברגע שנובטים ניצני שדייך וזוקפים ראש, ואת עדיין על תקן "בן" - חסל סדר ים, בריכה, מקלחות ציבוריות, לבוש צמוד וחדר ספורט בביה"ס. קשה במיוחד בקיץ החם. אני התחלתי בגיל בו הייתי בשלה מספיק להחלטה ולא רציתי להפסיד אף רגע. לך ילדתי יש שפע של זמן והמון שנים של הנאה ואושר מהנשיות שלך. קחי את החיים כמו גלידה - לאט ובהנאה. חיבוקים אוהבים FREEDA

למעלה