סתם כי בא לי לפרוק

סתם כי בא לי לפרוק

במסגרת ההתנדבות שלי כמנהל הפורום "תפוז למען הקהילה" שמתי לב לתופעה מרגיזה, מקוממת, מעצבנת, מתסכלת (ואם היו עוד כינויים הייתי מוסיף...) של מוסדות שפשוט דורסים את האזרחים החלשים ובכוונה ובטח שלא לצורך.
זוהי תופעה מערכתית שהדשנים והמכריסים שם למעלה בשלטון פשוט "לא מוצאים פנאי" לטפל בה וזה כולל גם את הכחלונים למיניהם.
משפחה קשת יום שאין לה..פשוט אין לה.. זוג הורים עובדים כמו חמורים. ואז כמו סירה טובעת סותמים חור אחד, נפתח חור אחר. והמערכת? כמה שהיא יכולה להיות תומכת, עם אנשים כאלה היא פשוט דורסת. ישנם הרבה תשלומים שאפשר לעשות אותם באמצעות הביטוח הלאומי. למשל פינוי על ידי אמבולנס. אבל לא. תשלם ואחר כך אולי תקבל החזר. זה ככה, כדי שיטרטרו אותך. במקום להכליל את זה כבר בסל השירותים של הב"ל, שיתחשבנו המוסדות, מה פיתאום?. אז יש פיגור ואז מתחילה הדריסה: ריבית, הצמדה, שכ"ט(על מה בדיוק? על שליחת מכתב על ידי המחשב?) וכך חוב של שקל מתנפח למאה שקלים שהעלות שלהם בגביה וכו' היא אולי 10 שקלים. כל המוסדות האלה עם שלל עורכי הדין שלהם עושים פשוט המון כסף! והם יודעים שמשפחת לוי מבת ים לא תפנה לרואה חשבון כי אין לה כסף. הרי את הטלפון שלה ניתקו בגלל חוב אחר. אז לטייקון עושים תספורת אבל ללוי שמתחיל לעבוד וסוף סוף נכנס כסף, מעקלים את המשכורת...
מערכת דורסת, לא רחומה, חזקה על חלשים.. ברור שחוב צריך לשלם. שיחת טלפון היא שירות שניתן בתשלום. כנ"ל לגבי חשמל וכו'. אבל מד"א? מה זה? ועיקול בגלל שירות חירום?
הצלחתי לארגן במסגרת הפורום שני רואי חשבון (אחד מהם מהבכירים בשטח) שכמובן פועלים בתנדבות. ופיתאום הדורסים מדברים אחרת. פתאום הנדרסים שמתמרנים בין חור אחד וחור אחר בסירה הטובעת, רואים שאפשר לעשות סדר בבלגאן.
המערכת מתלבשת עליהם כי זה בסופו של דבר כסף קל. אתה על הפנים, אין לך ממילא כח מחוסר שינה בלילה, מכאבי ראש ביום, מילדים זבי חוטם שצריך לתת להם משהו לאכול מהאוברדרפט שמזמן נחסם בבנק (על מיליונית מהחוב של טייקון ממוצע) ולכן "הם" יכולים להתלבש עליך ב"דמי גביה", "שכ"ט", "התרעה לפני עיקול" (יעקלו את המחשב שהילדים זקוקים לו לעתיד טוב יותר) וכו' וכו.
אז מה המשוואה: טייקון חייב 100 וישלם 50. לוי מבת ים חייב 100 וישלם 500
ביבי לא היה שם...

לוחץ על Enter לפני שאתחרט...

ש א פ ו!

הו בני, אלו מכונות משומנות המתעמרות באזרח הקטן,
זה שאינו יכול להשיב מלחמה שערה.
הם מתמחים בהתעמרות, בדורסנות, בסחיטה.
הם מודעים היטב לכך שאותם אזרחים נתונים לחסדיהם.
רק מזה הם מפיקים את הזקפה הממסדית שלהם.
הא, ואותו טייקון ביום מן הימים יפריש כמה דולרים למסע הבחירות
של מועמד כזה או אחר, או לחילופין ישתלב באותה מפלגה שהס
מלהזכיר. למה שלא ימחקו את חובו כמו כאילו לא היה מעולם?
בז'ארגון של המטריה זה נקרא: "תספורת".
כושלאמאמא של הטייקונים ושל אלו קהי הלב וצמוקי הנפש
המתעמרים באזרחים קשי יום.

אiרשינא

New member
מדינת רווחה או לא ?

עצוב שכך עובדים הדברים במדינה שלנו
שבמקום לסייע ולעזור לחלשים, דווקא המוסדות והגופים הגדולים הם אלו שעושקים אותם.

ישר כח על העשיה.

http://www.youtube.com/watch?v=56MHApMxtoQ

רינתי77

Active member
טוב שלחצת על ה"אנטר" כי באמת חשוב

לשמוע ולדעת את הדברים. המוסדות השונים לא חושבים פעמיים
לפני שהם לוחצים על ה"אנטר". הם הרי לוקחים ממי שהם יכולים
לקחת. לגעת בהון של הטייקונים זה לא כל כך קל, עם סוללות עורכי
הדין שלהם והחברים בשלטון. קוטפים קודם כל מהענפים הנמוכים
ביותר. להגיע לצמרת צריך סולם גבוה ואומץ לעלות עליו...

יישר כוח איש יקר

ואותי לימדו שלפעמים, מה שלא הולך במוח, הולך בכוח. לפעמים אין ברירה וחייבים להפעיל קשרים ולהיעזר בתותחים כבדים כדי למנוע מעשי עוולה. אין דרך אחרת.
תזכה למצוות

obelina

New member
ואחרי זה אתה בא בטענות לנזם הכחול על הטענות

שיש לה על הארץ.

לא הבנתי איך זה קשור?

גם לי יש המון טענות על מה שקורה בארץ, והנה לדוגמא אחת:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4300752,00.html

אנחנו כאן, יושבים בארץ הזאת. עובדים וחיים בה. טבעי הדבר שאנחנו נתלונן על בירוקרטיה, על עוולות, על עיוותים ועל עינויי דין.
אבל, לשבת בחו"ל וליהנות ממנעמי הארץ המארחת אותך, ומנגד להתלונן עד כמה חרא בארץ שלנו, אני לא חושבת שזה פייר.
תכלס, את לא חייבת לגור פה. את יכולה לגור איפה שאת רוצה במיוחד כשאת יודעת שיש איזו ארץ שתמיד תקלוט אותך בחזרה.
אין צורך להצדיק את שהייתך בחו"ל תוך כדי השמצת המדינה שלך ותושביה.
הבן שלי גר בברלין כבר המון שנים. הוא מצא את עצמו ואת אושרו שם. כואב לו לשמוע כשקשה לנו, אבל הוא לא משמיץ ולא תוקף את המדינה ואת צבאה גם אם הוא שמאלני רחמנא ליצלן.

obelina

New member
התגובה שלך היא הראשונה ? כי אפילו

הנזם הכחול לא כותבת תגובות מלאות שנאה כאלה, ולענייננו:

כל מה שכתבת נכון. ישראל זאת המולדת שלנו שתקלוט אותנו חזרה, אם לא נמשיך לגור בארץ אחרת. ישראל היא גם המדינה היחידה שמגינה עלינו הכי טוב מהבני ***** ה-***** האלה, ואולי גם תמשיך לעשות את זה אפילו יותר טוב, ואת הדברים האלה את יכולה לכתוב לנזם הכחול ותהיי צודקת יותר ממנה.
ואללה, את גנבת לי את המילים מהמקלדת.

אבל דברים מהסוג הזה:"בספרד לא יותר טוב", "בספרד יהיה יותר גרוע", "גם רוב הקטלנים שחצנים", "את מכלילה" - זה לא מהלב ולא אמיתי, זה מקינאה.

אובלינה, שחררי. אין כל קשר בין השניים.

אין צורך להצית מדורות היכן שאין גחל.
ובכלל, למה הפכת לשופר שלה? האם היא כבדת פה?

obelina

New member
באמת היא לא כותבת פה כבר הרבה זמן.

את תסלחי לי, אני פשוט כולי הערצה לבנאדם ולאגדה.

אני לא יודעת על איזה תגובות את מדברת

מעולם לא הגבתי לנזם. אני מכירה אותה מימים ימימה ומעולם לא נכנסתי איתה לסוגיה של החיים בספרד. אני בסך הכל עניתי להקשר שאת עשית עם דבריו של בני הספל. אם את מתייחסת לכתבה שהבאתי, אז אני לא הגבתי שם בכלל. אני נמנעת לאחרונה מתגובות לכתבות. חבל על האנרגיות שלי. כל מה שיש לי להגיד, אני אומרת בפורום שלי.

obelina

New member
אם לא הבנת, דברים מהסוג של:

"בספרד יותר גרוע" ו-"את מכלילה" לא את כתבת. גולשים אחרים כתבו.

אוקיי הבנתי את כוונתך.

אני לא רוצה להיכנס לתגובות של אנשים אחרים. אני התייחסתי רק למה שכתבת לבני הספל כי אני לא רואה קשר בין מה שהוא כתב לבין מה שנזם כותבת בדרך כלל. בסך הכל הוא פרק מעל ליבו איזה סיוט בירוקרטי שהעיק עליו והוא פעל לתיקונו. תמיד עדיף לנסות לתקן מבפנים מאשר לקטר ולזעוף מבחוץ.

רינתי77

Active member
אין שום קשר קוהרנטי בין הטענות המשונות

שלך. על מי את מתלוננת? על בני? על יחפה? על כותבים אחרים פה בפורום? את שואלת את יחפה אם התגובה שלה היא הראשונה. ראשונה
מבין אלו תגובות? על מה את מדברת? את כותבת שאפילו נזם "...לא
כותבת תגובות מלאות שנאה כאלה...". התגובה של יחפה הייתה מלאת שנאה? נזם לא מביע משטמה? באמת? להביא לך ציטוטים?
בקיצור, אני מקווה שלפחות את מבינה את עצמך, כי אני לא.

למעלה