סתם כי בא לי לשתף אתכם....

סתם כי בא לי לשתף אתכם....

בפורום השני שאני חברה בו עלה לדיון נושא "התמודדות שלנו עם מוות של אדם קרוב אלינו"..... בא לי לשתף אתכם בהתמודדות שלי. אימי ז"ל נפטרה כשאני הייתי בין כיתה ו´ לכיתה ז´...ממש בחופש הגדול. אבל לצערי הרב בשבילי היא מתה עוד הרבה קודם. מכיוון שהיא היתה מאושפזת בבי"ח במשך 4 שנים לפני מותה ואני הייתי קטנה החליטו בצורה שרירותית ודי מטומטמת שאסור לי לראות אותה ככה מחוברת למכשירים ומנופחת מתרופות. אני זוכרת את עצמי ילדונת קטנה וכחושה בורחת בבקרים מביה"ס והולכת ברגל לבית החולים "העמק" בעפולה (מרחק לא גדול יחסית מהמקום בו גדלתי) ורצה לראות אותה מבעד לחלון....היא שכבה אז במחלקה שהיתה ממוקמת בקומה אחת...אבל אני הייתי קטנה וגם מבעד לחלון לא הצלחתי לראות אותה. וככה עמדתי לי שם וכל אדם מבוגר שהיה עובר שם, נתבקש על ידי לשאת אותי על ידיו ולו רק לרגע כדי שאוכל לראות אותה מעבר לחלון. באחת הפעמים הצלחתי להתפלח לתוך המחלקה והזעיקו את אחיותי הגדולות לקחת אותי משם. כך יצא שאימי אמנם נפטרה פיזית בשנת 72 אך עבורי היא מתה עוד לפני. כי לא יכולתי לתקשר איתה ולא לראות אותה ולא לחוש אותה. כשהיא נפטרה, שוב באופן שרירותי ומטומטם החליטה המשפחה שלי שאני קטנה מידי לשבת "שבעה" ושלחו אותי ל"חופש" לדודים בעומר בבאר שבע.... נכון להיום - לאחר פגישה שהיתה לי עם מתקשרת - נתבקשתי לסגור מעגל אחד בחיי והוא לשבת עכשיו שבעה על אימי. אני עדיין מחפשת את הדרך לעשות את זה. לומר שהתגברתי? לא יכולה !!! לא התגברתי ואני עדיין נושאת אותה בתוכי בכל צעד ושעל שאני עושה. דמותה חקוקה בליבי ובראשי. אני מחפשת נואשות את הכוחות הנפשיים ללכת לבית העלמין ולא מוצאת. במשך ה- 15 שנים האחרונות הייתי שם אולי פעמיים. לאחר מות אימי, ומכיוון שאני בת הזקונים במשפחה הוחלט שוב באופן שרירותי שאנ לא יכולה להשאר בבית וכך יצא שיצאתי ללמוד בכדורי. ובאופן טיבעי החלה התרחקות די משמעותית מאבי. לגבי אבי - אבי ז"ל נפטר חודש לפני שהתגייסתי לצבא. אך כמו שציינתי קודם לאחר מות אימי חל נתק מוחלט כמעט ביני ובינו...את מותו לקחתי הרבה יותר בקלות מאשר את מותה של אימי....גם בגלל שהייתי כבר בוגרת וגם בגלל שממנו נפרדתי לשלום. אני לא מוצאת דרכים עד היום ללכת לנחם אבלים ואני נמנעת מזה עד כמה שאני יכולה....אני לא מתקרבת לבתי עלמין....מותם של אנשים גם אם הם מוכרים לי באופן אישי לא "עושים לי את זה" אם אפשר לקרוא לזה ככה...נעשיתי קרה למותם של אנשים....אחרי מות אימי - שום מוות אינו קשה עבורי. זהו.....בכיתי במהלך כתיבת שורות שלו....אז אני מסיימת את זה עכשיו.

טאKילה

New member
ציפיטפטפת אני רוצה לחבק אותך חזק...

אני קורא אותך ובוכה איתך,אני מנסה לכתוב לך ונאלמות לי המילים. אני הכי מרגישה שבא לי לחבק אותך אל תוך ליבי,,כי אין בעולם כמו אמא. ואין בעולם כאב כמו הגעגוע אל האין,געגוע שלעולם ישאר געגוע צורב, בתוך הלב שם במקום הכי כואב..אני אוהבת אותך ילדה.. אמא שלי נפטרה כשהיתי גדולה,אפילו היתי כבר אמא הכאב הוא כאב החוסר הזה, הגעגוע הזה,החגים,החשק סתם לצלצל לאמא,אין כשאין הכאב אדיר עד עומק הנשמה..לפעמים נדמה שהמשפחה הוירטואלית יודעת לתת חיבוק טוב יותר מהמשפחה האמיתית. היו לי זכרונות של רחוק מאמא שלי,לא הרגשתי פתיחות,לא הרגשתי מה שמרגישים ילדים..אני אעלה כאן את.. חבקי אותי בחלום אמא: ======================== היא חושבת הרבה עיניה נמשכות אל העבר לילדות, יש דברים שהיא רצתה לדעת ולא יצא לה לדבר עליהם. אוזניה נפערות בידיעה כבר לא יהיו מילים לא יהיו קולות, הזיכרונות מלווים אותה הביתה ,בקלות תנועה מהירת רגלים, פעם היתה כבחבית עץ ממוסמרת היטב , מתגלגלת במורדות יערות הגשם קיפאון קר לה. אם כי המראה אינה מסגירה דבר, גם גופה צועד כמנגנון אחר, קפיצים נסתרים מפעילים גידים שיצאו לפעולה רק כשהפכה לאם בעצמה . מקופלת במיטה מתחת לשמיכה, היא מחבקת בשתי זרועות את גופה, שדייה נמעכות הברכיים קרובות לבטנה כתנוחת עובר , היא ניסתה לטעום את החום, אבל הצליל היה מלאכותי, יה היא לחשה רק הוא יודע היא עוד "ילדה חורגת של אלוהים". היא משתיקה את קולה שתוקף ותקיפותו נחלשים משעה לשעה משנה לשנה, היא מדדה מבט אל הילדות וננעץ בגופה כאב ,פותחת פרגוד בהינף, מנסה להתעלות ולסלוח ואז קולה מתרסק בין הנשימות. הזמן בא והולך במקצב, הצורך להיות טובה יותר נעלם ובא במחזוריות ,היא מחפשת היגיון ונכשלת, הכאב מונע ממנה להתמקד להבין התשובה לגעגוע הנושך, להגיע לאותה שבעות פשוטה. מכלוב חייה שלה, היא חושפת שרידים של ילדות נשכחת, אבודה ברכותה ,מתחפרת בתוך שביל אפוף עננה. היא שולפת זיכרון מהמאגר באופן מכני, כמו מחשב חוזרת לשם והכל מעורב היסודות והשינוי, היא שומעת את עצמה מספרת לילדיה זיכרונות מימי עלומיה, ויודעת היטב מה פירושו של הזיכרון-רק על הקוים. בין רגע בעיניים עצומות על האפל של העפעפיים כמו רוח רפאים קטנה בצבעים טבעיים, כך היא רואה . יש לה זעקה היא צועקת בשעה שהזיכרון מענה אותה ללא הרף. היא חוצבת ושואבת מנסה לחדור לעמקים, המחשבות עפות בקלילות בשמי התכלת הקודרים ים של דמעות. דממה קר והשמים כמו פלדה קשים מעליה, תחושה של פחד מרחפת מעל פסיעותיה היא הולכת ומתעבה. היא חודרת למקום שבו פחת האור והכאב הצטופף סמוך יותר ויותר מעורות פערו פיות כעורים ,הדמדומים ירדו עליה חיש מאחור ומלפנים, והאור נראה פוחת והולך ומטשטש, היא מציצה מתוך החור וצרות לה העיניים קשות, היא נועצת מבט של געגוע לחיבוק שמעולם לא קיבלה לחיבוק של "אמא" … לא מבט של שנאה לא זדון, רק מקשה את עיניה הכבויות. היא במבצרה לא כמקלט ומחסה הוא עצם מהות של החיים מרכז ההוויה, והתפישה המגיעה לשיא היא חוששת לנהוג כך בילדיה מנסה להיות חמה ומציפה ביטחון הבית הרבה יותר מבית, עצם הידיעה שפתיה של אמא לא נגעו בפניה , זרועותיה של אמא לא נכרכו מעולם סביב מותניה, היא בזה בסתר ליבה , לא כל האמהות שראתה סביבה היו דומות לאמא … צער אמיתי מתפשט על פניה היא מבקשת לא לקחת את הדברים הללו יותר מידי קשה, מנסה להיות חלקה וטבעית. שרויה בהרגשה שנעזבה בעולם , הנה מגיעה אל קצהו לתחום הלב , היא נושאת עיניה השמימה וכיפת השמים הזדקרה רקיע שלמה כל כולה, לא האמינה שאביה ואמה המונחים בגן עדן משגיחים עליה ממעל. בכבדות בלי שתדע היא צווחה מגעגועים חבקי אותי חזק אמא חבקי כמו שמעולם לא חיבקת אמא´לההה...חבקי אותי בחלום אמא שלי!!!

../images/Emo32.gifובכלל יום שישי היום....

ולא רציתי לגרום לכם להעלות דמעות...סתם בא לי לשתף אתכם. רק שתדעי קאטילה שאני אוטוטו חוגגת 37 (ביום א' הקרוב) ומעולם מאז מות הורי לא נמוג לו הגעגוע....לא נמוג לו הכאב.... הכאב הוא אותו כאב.... כאב לי יותר ביום נישואי. כאב לי יותר כשנולדו בנותיי. כאב לי יותר כרציתי ליטוף וחום ולא של מאהב או בעל...רציתי ליטוף וחיבוק של אמא או אבא.... הכאב הוא אותו כאב. הגעגוע אותו געגוע.

Mוניk

New member
../images/Emo23.gifציפיטפטת../images/Emo24.gif

אני כל כך מבינה לליבך לאבד אמא זה קשה מאוד ובמקרה שלך זה קשה פי כמה את צודקת, היו חייבים לשתף אותך בהכל כולל בשלבי המחלה אני אמנם בוגרת, אבל קיבלתי קשה מאוד את מות אימי שהלכה לפני 10 חודשים אני עדיין לא מצליחה להתמודד עם המוות למרות שעברתי איתה את כל השלבים של המחלה לא זזתי ממנה לרגע בכל התקופה שהייתה מאושפזת ואני לא מקבלת את זה שאין לי אמא, אני יושנת איתה קמה איתה. בקיצור היא איתי בכל שניה ואני כל כך רוצה לראות אותה די דיייי גמני בוכה עכשיו ואופ אני כל מבינה אותך
ציפיטפטת
טוב ששיתפת אותנו שב"ש מוניק

Mוניk

New member
אמא אני מרגישה את הגשם../images/Emo182.gif

(כתבתי זאת בפורום בגשם הראשון לפני מס' חודשים) אמא את יודעת ת'גשם בחורף שעבר לא הרגשתי רק שמעתי את טפטופו על גג בית החולים כאשר ישבתי לידך כל הלילה לילה אחר לילה ויום אחר יום במשך שבעה חודשים עד שנפרדת ממני, לפני ארבעה חודשים הותרת אותי יתומה ואני כל יום בוכה מקווה שהגשם הקרוב ישתוף לי את הדמעות אמא קשה לי בלעדייך כל יום זה נעשה קשה יותר אמא הייתי מאוד קשורה אלייך עזבת אותי, ככה תפתאום אמא אני מרגישה באוויר אני עומדת ליפול אמא אני מנסה ללמוד כל יום משהו חדש דברים שרק את עשית למעני מנסה ללמוד לבשל ללמוד לפנק ללמוד לחבק ללמוד לאהוב כמו שרק את ידעת מצרפת שיר אמא הלב נצבט ובגרון מחנק אמא והדמעות יורדות להן כמו גשם אמא ולא רואים דבר מרוב אבק אמא ומי יודע איך בכלל לגשת. אמא רוחות קרות הביתה נכנסות אמא אמת מרה טופחת על פני אמא ובאויר שתיקה קשה מנשוא אמא ערפל כבד בזויות עיני. אמא כל כך קשה לכתוב דמעות אמא קשה לשאת את הדממה אמא כל כך קשה לשיר דמעות אמא מי יתנני נחמה. אמא צל גדול יושב ממש מולי אמא ענן שחור עוטף את הרקיע אמא טלטלה אוחזת בכל גופי אמא את הלכת הלכת ואת לא מגיע. אמא שרק אמצא כוחות להתגבר אמא שרק אמצא מילים בתוך האלם, אמא המון מילים רוצה אני לאמור אמא כל מילה בתוך דמעה נמהלת... כתבתי זאת מתוך געגוע עמוק אמא אני מתגעגת מאוד מאוד לכל מי שקורא בפורום דיברו על גשם,,, כתבתי זאת כדי לנסות להוציא מתוכי קצת כאב... ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ והגעגוע שוב נוגע, פוגע ועיניי דומעות מוניק

חן (*_*)

New member
ציפ' , אני בוכה איתך ../images/Emo7.gif../images/Emo24.gif

כל כך כואב היה לי לקרוא את דברייך אלה. לא היה די בכאב האובדן, נוסף לכך גם רגש הניתוק- ניתוק מאימך בהיותה חולה סופנית, ניתוק ממשפחתך שהתאחדה באבלה, ניתוק מאביך ומביתך בשנות נערותך........... לא פלא שכל נושא המוות הינו נושא איתו לך קשה יותר להתמודד מאשר לאנשים אחרים. צר לי עלייך, על שנאלצת לחוות זאת, מן הסתם, בני משפחתך חשבו שהם מקלים עלייך וחוסכים לך סבל, ובמציאות התוצאה הייתה הפוכה. אולי, אם תיפרדי באופן רישמי מהורייך, תקל הפרידה על הכאב, למרות שכאב האובדן לא פוסק לעולם. אם מותר לי להציע- קחי את משפחתך המצומצמת(בן זוג, ילדים אם יש, או אפילו חברה טובה אם נוח לך יותר), עלי איתם לבית העלמין, וליד קברי הורייך, דברי, ספרי, תשטחי טענות, תבכי, תקראי שיר שכתבת......... עשי כל מה שאת רוצה וחושבת שהיית עושה לו היו שומעים (אני אישית מאמינה בכך, ו"מדברת" עם אבי האהוב ז"ל, כאשר אני חשה בצורך בכך). אם את שומרת מצוות ומאמינה, את יכולה לשבת עליהם שבעה- להודיע על כך לכל הקרובים, חברים, משפחה, והאמיני לי, הם יבואו לנחמך במהלך השבעה. אם את מאמינה ושומרת מסורת, את יכולה לעשות להם אזכרה בבית כנסת ובבית כהלכה. יקירה, אל תנציחי את כאב הניתוק שנכפה עלייך בשוגג, תני להם לנוח בשלום על משכבם, ובעיקר, תני לעצמך לחיות את חייך שלימה בנפשך.
גדולללללללל

כשקראתי את השירשור הזה..

עלתה בראשי רק מחשבה אחת, אמא שלי, בלעדיה אני אהיה כל כך אבודה אמא שלי חולה בסרטן כבר המון שנים .. בשנתיים האחרונות המצב מדרדר ואני מודעים לכך אני ומשפחתי, וקשה לי לחשוב על פרידה ממנה..הנה משהו שכתבתי לה ברגעים קשים כשהרגשתי שהיא ממש מדרדרת.. לכבודך אמא שלי... שעות וימים ככה לפעמים נזכרת באותם רגעים נפלאים שהיינו יושבות ומדברות על כל הדברים הבלתי מובנים, וגם משמחים, את תמיד הבנת לליבי את תמיד הרגשת את נשמתי אם היא פצועה או אם היא סתם נוגה מי ידע שבך אהיה כל כך תלויה שהתבגרתי והתחתנתי חשבתי שאולי אז הקשר יתנתק מעט אבל להפך הוא התחזק ואפילו יותר, תמכת בי ברגעים קשים חבקת אותי, נתת לי אוזן קשבת למדת אותי שיש ימים טובים לא להיות פסימית,להיות רק אופטימית להסתכל על העולם היפה לאהוב את האנשים לאהוב את החיים! אמרת שתמיד תהיי שאצטרך אותך, בכל שניה בכל דקה אם לטוב או לרע, והיום את חולה כבר עברה יותר משנה ששיחה רגילה ביננו לא ממש התנהלה ואני כל כך עצובה וכל כך מחפשת את אותה קירבה אבל כל כך מבינה המחלה אותך תפסה ובשנה האחרונה את יותר ויותר חלשה ואני מרגישה ממש אבודה לא רוצה אותך לאבד מה חיי שווים בלעדיך? בבקשה אל תלכי אני רוצה אותך איתי עד יום מותי אמא שלי... אין כמו אמא בעולם כך אומרים כולם עד כמה שהמשפט הזה נדוש מי כמוני יודעת שאין כמוך בעולם ובלעדיך אני בעצם כלום, אמא תתחזקי בבקשה בשבילי בשביל נכדייך בשביל ילדיך בשביל אבא שאבוד גם הוא בילעדיך. אני אוהבת אותך אמא, אמא שלי

ועוד אחד שכתבתי לה באותה תקופה..

היא הולכת לדרך חדשה...
אישה שבורה המסך הורם בפניה המראה מולה ומה היא רואה את חייה מולה קמטים סביב עיניה הרבה היא עברה כמה סגדה לאהבה כמה עטפו אותה כמה טוב היא ידעה משפחה חמה בנתה ועתה נפרדת... כולה מבולבלת, מבוהלת שוקעת לה בחלום בלהות רוצה להתעורר לבאות רוצה להגיב לאיתותי החיים אך כוח אין לה היי שלום בבואתי היא אמרה סגרה את עיניה והמראה התנפצה לרסיסים אותם רסיסי תקווה קטנים נעלמו כלא היו.. וידעה כי השביל החדש שנגלה לעיניה יוביל אותה לדרך חדשה אולי לנחלה ...

אמא...../images/Emo68.gif

אמא, שיר הערש ששרת מזמן רודף אותי לאן אברח לאן, אילו יכולתי הייתי שוכחת איך באתי לכאן. אמא, לא אוכל להמלט מכישופך, עיני חשכו פתאום. אילו יכולתי הייתי חוזרת אלייך היום. אמא, הו אמא איך בדמי בעמקי נשמתי דעתך נחושה. אמא, הו אמא את וגם אני בשנאה ואהבה בין כח וחולשה. אמא, איך רציתי שתחבקי ותלטפי ותאמיני בי, ולא תעזביני כך לבדי בדד אילו יכולתי הייתי עוקרת אותך מליבי, הזיכרונות לא מרפים הם עולים.. אמא, אין לי בית בחדרי במיטתי ואין לי מנוחה, איל יכולתי הייתי בוכה עוד דמעה מלוחה. אמא, את יודעת, אני זקופה וחזקה, כמוך בכל מצב, אילו יכולתי הייתי רוצה להודות לך עכשיו. אמא אוהבת אותך.. מילים: אהוד מנור

חן (*_*)

New member
אמא

אמא- מילה קצרה, שלוש אותיות בלבד, אך עולם מלא מכילה. אמא נשאה אותי ברחמה תשעה חודשים עד שבכאב אותי ילדה. אמא-משדיה אותי הניקה, הזינה אותי מגופה. אמא-סיפור לי סיפרה ושרה שיר ערש כל לילה ולילה לפני השינה. אמא-אותי לדבר לימדה והקנתה לי שפה. אמא-לגן הילדים/כיתה א' אותי לקחה וכשאותי שם עזבה, הבייתה שבה בוכה. אמא-איתי להכין שיעורים ישבה, כדי שלא תכעס המורה. אמא- את פני קיבלה בשובי מטונפת מטיול של התנועה. אמא-חיכתה לי בלילות ערה כאשר שעת שובי מבילוי התאחרה. אמא-את בגדי בידה החולה כיבסה וגיהצה באהבה. אמא-חבילות לי הכינה ממיטב מטעמיה ושלחה לי לצבא. אמא-בעת לימודי לבקר תמיד באה עם סירים שיספיקו עד לביקור הבא. אמא- עמדה כטווס גא בחתונה, סידרה את ההינומה, ובהחבא, שלא ירגישו, הזילה דימעה. אמא-תמיד לבקר קפצה , כאילו רק לקפה ולשיחה קלה, ורק זמו רב לאחר לכתה, ראיתי שאת הארונות היא סידרה, ובמקרר מטעמים שעשתה. אמא-את בני תמיד ליוותה וטיפלה למן האמבטייה הראשונה. אמא-עכשיו שוכבת בביתה, מתאבלת על אבא, בוכה ובמחלת הסרטן, חולה. אמא-שכל חייה לאחרים רק נתנה ועשתה, מטופלת כיום כמו בובה, או תינוקת קטנה. ואני התהפך עולמי

חנוש חשבתי על כל מה שכתבת

עדיין מחפשת את הכוחות הנפשיים להתאבל כמו שצריך.... אני חייבת לסגור את המעגל הזה בחיי...מקווה שעוד אמצא איפושהו את הכוחות הראויים לכך.. אני מאמינה שזה יגיע - רק לא יודעת מתי.

חן (*_*)

New member
משוכנעת שתמצאי, בבוא הזמן.........

כאשר תהיי בשלה לכך. אל תפחדי, אינך אשמה במה שקרה, גם לא בעובדה שלא עלית לקברות הורייך, זו בעייה ידועה הקיימת לא רק אצלך. תודה ששיתפת אותנו. המון חיבוקים
באהבה לחיזוק ועידוד.

תלתלית

New member
אבל מרוב שאני

מזדהה נגמרו בי המילים. צילים לא יעזרו לגעגוע הענק הזה. חור של געגוע. איבדתי את אבא שלי, כשהייתי בערך בגיל עליו כתבת. אין מלים מנחמות. מזדהה, ליבי איתך. שלך--תלתל

חן (*_*)

New member
תלתולית, גם לך מגיע ../images/Emo24.gif

וכל המילים המנחמות, מגיעות בעצם לכולנו.........

טאKילה

New member
חיבוק...../images/Emo24.gif

חיבוק מהחיים כמו מרוץ אך הפחדים הרחוקים והמראות הבלתי נראים שכבו במיטתי אחזו בליבי כשנרדמתי חלמו את חלומי להיות חבוקה באור החם להיות חבוקה עם העולם. רק לשמח את הנשמה חיבוק חזק בחיבה אילמת לעצום עיניים פתאום בסוד צבעי הקשת יבוא נחשול אדום יכסה את האויר יבלע את הים האפל רק חיבוק חיבוק בחלום געגועים ל... חיבוק של אמא..

Mוניk

New member
../images/Emo24.gif../images/Emo79.gif וזה לכולם../images/Emo79.gif../images/Emo79.gif../images/Emo23.gif

הלוואי - בועז שרעבי הלוואי ומענן תרד עלינו קשת הלוואי שלעולם הזה יש תקנה... הלוואי ויום יצמח מתוך סופה גועשת הלוואי ולא תאבד לעד המתנה הלוואי שהמדבר יצמיח עשב דשא הלוואי ועוד נשב בצל התאנה. הלוואי שלא נכאב ואיש אחיו יאהב הלוואי ויפתחו שוב שערי גן עדן הלוואי ויתמזגו מזרח ומערב הלוואי הלוואי ונחדש ימינו כאן כקדם. הלוואי ולא ישא עוד גוי אל גוי חרב הלוואי ולא ננטוש את דרך התקווה הלוואי והאדם יהיה רחום עד ערב הלוואי שיש סיכוי אחד לאהבה. הלוואי שלא נכאב...
שבת שלום
מוניק

ציפיטפטת

על הייתמות שלך ציפיטפטת קראתי כמה פעמים ולא ברצף. לא יכולתי לקרוא על כאבך בלי להשליך זאת על כאבי הפרטי. הייתי בגילך או כמה שנים בוגרת יותר, כאשר אבי הלך לעולמו בדמי חיו. נותר חלל רייק,אך נשארנו עם אמא שכעסה,שצעקה,שאהבה, ומילאה בנו את החסכים. היום כאשר אני כבר אמא לילדים גדולים שעברו את גיל ה-20 הפרידה מאמא שהלכה לעולמה לפני מספר חודשים בגיל שיבה, אינה קלה. כאבך הפרטי החזיר אותי באחת אל מיטת חולי בו אמי היתה מאושפזת עד יום מותה. כאשר כתבתי את "תפילה אילמת" הייתי משוכנעת שהשיר הוא יותר מידי פרטי,שיר שלא רבים יוכלו להבין אותו,אך נראה ששיר זה כאילו ונכתב גם עבורך,עבור אמך! אין להכות על חטא ציפיטפטת על טעויות העבר, אם טוב הדבר שלא לקחו אותך ללוייה או לביקור חולים או לא,מה שעליך לעשות זה רק להביט כעת קדימה, ואיך להתמודד ולהתאבל עם השכול ולעבד אותו בצורה הכי נכונה,אחרת תחסרי לילדיים. תכתבי המון על הנושא,תדברי על הכאב,תוציאי את כל המורסה מתוכך זה רק יקל עליך. העזרי בחברייך חברותייך הוירטואליים והריאליים, כי רק ככה נמדדים חברייך האמיתיים!. תפילה אילמת מתוך שפל המדרגה זעקו עינייך הדומעות להיאסף אל בורא העולם- כאילמת. אך שערי השמיים היו נעולים. מפיך אין יוצא ואין בא גוף עם נשמה שותקת בתפילתך מתכנסת ומחרישה. אגלי טל זולגות מעינייך עדייך עד כמה רצית להיפטר מייסורייך. ואני הנמצאת בתווך-אך מהצד מנסה נואשות להושיט יד קטונתי קטונתי לגאול אותך מייסורייך קטונתי לגאול אותך ממכאובייך אל ארץ לא נודעת מתוך שפל המדרגה לאיטך עולה ומטפסת נשמתך- על כנפי השכינה. נפתחו לכבודך שערי השמיים. עדינה-ו

למעלה