סתם כי זה מעניין אותי

שביסטית

New member
סתם כי זה מעניין אותי

ואין לי כוח לעשות משהו אחר. אמרו שכמעט כל תפקיד בצבא, שתהיה מיועד אליו, ישמר לאחר שנת השירות. כמעט כל תפקיד. אילו תפקידים לא נשמרים ומדוע?

tali_le

New member
זה בעיקר להפחדה

אבל ישנם תפקידים, בעיקר במודיעין שלא בטוח נשמרים כלומר, התוצאות שקיבלת במבחנים עדיין תקפות אבל אתה מתקבל או לא מתקבל ביחס למחזור שאיתו אתה מתגייס - ואם למשל היית בין ה- 30 הכי טובים בשנה שעברה בשנת שירות אולי יהיו כאלה יותר טובים ואז הם יכנסו... טלי

kedeman

New member
אני לא יודע איזה לא נשמרים

אבל בדרך כלל אם התקבלת וזה תפקיד שלא נשמר תצטרכי לעשות את בחינות הקבלה האחרונות עוד פעם ולעבור אותן

שביסטית

New member
יש כזה דבר "תפקידים שלא נשמרים"?

מה הם? הגיוני לי שאת יכולה להתקבל ואז יחליטו שיש טובים ממך במחזור שבו תתגייסי לאחר השנת שירות ולכן יעיפו אותך, אבל לא ידעתי שיש תפקידים ספציפים שמהתחלה לא נשמרים.

Aldaris

New member
תפקידי דובר צה"ל לא נשמרים

וכמה תפקידים שיש להם מחזורי גיוס דו שנתיים...פעם בשנתיים... לגבי מודיעין- יהיה צורך לעבור שוב תחקיר בטחוני.... זהו בעצם.

רגע רגע- לא לשכוח

על כל החלטה צבאית- אפשר להאבק. את יכולה ללכת לשנת שירות וגם ללכת לדוברות, פשוט תקבלי חשבון טלפון גדול....

kedeman

New member
זה לא בעיה לקבל חשבון טלפון גדול

ניסיתם פעם לטלפן ללשכת גיוס??? 12 דקות(!!!!) על הקו!! וזה עד שענו לי סוף סוף

רוצה חשבון יותר גדול?

נסה להתקשר ללשכה- ולחכות 15 דקות (על השעון): ב5 דקות הראשונות חיכיתי כי חשבתי שיענו לי, אחרי 10 דקות החלטתי להשאר בשביל הנחישות (אולי הם בודקים אותי, מי יודע?) ואחרי 15 דקות נשארתי רק בשביל הפרנציפ של לצרוח עליהם..... ואז אתה יודע מה קרה??? הם ניתקו לי!!!!! ניתקו! אם הייתי יודעת שהם יענו לי הייתי מתקשרת שוב רק כדי להוציא עליהם את העצבים.....

נ ו ם

New member
לפי מה שאני יודעת דובר צהל ובמחנה

נשמרים. גל"צ לא. בכל אופן כשתתמייני למשהו תשאלי אם הם שומרים או לא. (ודרך אגב - אם את לא משובצת לאף תפקיד את מקבלת מנילה חדשה בשנת שירות).

peart

New member
בגלי צהל

לא יכולים להבטיח לך את שמירת המקום שנה אחרי...

למעלה