סתם להגיד היי

מוריגן

New member
סתם להגיד היי

טוב אז ככה אני מוריגן, חדשה בפורום הזה ורציתי להגיד היי לכולם ולמרות שיש עוד חמישה ימים עד לחג, לאחל חג שמח... חח שהאלים ישמרו עליכם..

MetalSinagouge

New member
ושוב נצל"ש...

רציתי לדעת באיזה זרם פאגאני (אם בכלל יש זרמים) יש הכי הרבה מעורבות של כישוף? האם יש ספר שיוכל להסביר על הפאגאניזם יותר?

EvilFlame

New member
חחחח

ניראה לי שכל הפגאניות עצמה כוללת ומבוססת על כישופים לא? בכל אופן תצטרף לדת פגאנית קודם כל ואז תחשוב על זרם שלה. אתה יכול להיות פגאני עצמאי ולעסוק בכישוף.. אתה גם לא חייב להיות פגאני בשביל זה אתה יודע אבל מן הסתם אתה בטח כבר פגאני או מתכון להיות או רוצה להיות אז בקיצור-לא משנה.

MetalSinagouge

New member
אני לא ממש בקיא..

למעשה בכלל לא בקיא :( תמיד חשבתי שכבר התחלתי לקבל את הבסיס לתורת הנסתר אבל ככל שאני מתקדם אני מרגיש שאני בעצם נסוג. ניסיתי את כוחי בסטניזם אבל זו יותר פילוסופיה שאני כבר מקיים וקיימתי. אבל אז אני מקבל כל מיני תרגולים שונים לכשיוף וזה כ"כ מבלבל. במיוחד כשכל מוקד לימוד טוען שהדרך הכי טובה היא הדרך שנוחה לי.

הכי חשוב בהתחלה

לדבוק לדרך מסויימת אחת, עד שמגיעים לתוצאות. אחר כך אפשר להתרחב. "תפסת מרובה, לא תפסת". תורת הנסתר היא תחום רחב מאוד, עם הרבה נושאים בתוכו וכדאי ללכת בו לאט לאט.

רק באנגלית תוכלי למצוא

ספרים שמסבירים בצורה איכותית על פגניות. אם יש זרם מסויים שמעניין אותך, אני אנסה למצוא כותרים מתאימים. אם את מעוניינת במשהו כללי יותר, אז זה Drawing Down the Moon של Margot Adler, שאמנם הוא קצת ישן, אבל נותן רקע די טוב לגבי הפגניות המודרנית. לגבי הזרם עם המעורבות הכי גבוהה בכישוף - לדעתי, אם מדברים על הפגניות החדשה, זו דת הוויקה. לדעתי. הדגש שניתן על כישוף ומאגיה בוויקה הוא גדול יחסית, ולא ראיתי כמוהו באמונות אחרות שאני מכיר. יכול להיות שמבפנים התמונה שונה (דת הוויקה גם מוחצנת לגבי זה ולא מסתירה את העיסוק בכישוף). אם מדברים על אמונה שאינה נאו-פגנית, אך שייכת למטרית הדתות הפגניות, אני חושב שה-וודו זכאית לתואר "הדת שהכי מעורבת בכישוף".

למעלה