סתם לפרוק מהלב

rut2020

New member
סתם לפרוק מהלב

ביום ראשון שעבר נכנסתי לעבוד (לשבוע ניסיון) במשרד עורך דין (עו"ד עאמר עזייזה - מעיר בצפון) (כשבראיון העבודה הצהרתי שאני מבקשת להתחיל בשכר של -.20 ש"ח / לשעה) .... אתמול עורך הדין "הנחמד" קרא לי לשיחה ואמר לי שאני עובדת טובה רואים שיש לי ידע וניסיון אבל.... מכיוון שאני לא מגיעה ממשרד עורך דין ידוע ( כמו אחד הבכירים במדינה) ומכיוון שיש לו מזכירה נוספת בקנה ( שמחכה לתשובה- שאינה טובה כמוני אלא בינונית.. אבל יש לה פוטנציאל ושבמשך הזמן תלמד את העבודה) הוא מוכן לשלם לי שכר של -. 2,000 ש"ח לחודש.... + נסיעות. אני מודה שתייבשתי על המקום... היום נכנסתי למשרדו אמרתי לו שאינני מוכנה בשום פנים ואופן בשום תנאי ובשום מצב לעבוד בשכר שהוא פחות משכר המינימום הקבוע בחוק. הוא ביקש שאעבוד סוף השבוע - בסוף השבוע אמסור לו את שעות העבודה שלי ואת מפתחות המשרד. כל מי שרוצה ומוכנה לעבוד בשכר הנמוך משכר מינימום - בוודאי לא שווה שכר מינימום . התופעה הזו (של העסקת עובדים בשכר רעב - תיעלם רק כאשר העובדים לא יסכימו לעבוד בתנאים כאלה).

הרגשה כלפי השכר

שלום אני חושב שהשאלה החשובה היא איך את מרגישה עם ההחלטה. שהרי לעניין יש היבטים רבים ומורכבים. נכון שהחוק קובע שכר מינימום ויש משהו מקום שעו"ד רוצה לשלם פחות משכר הזה, אבל זה עניין אחר. איך הרגשת כשנקבת בסכום של 20 ש"ח לשעה ? האם זה באמת השכר שעושה לך שקט ? האם צרכי הפרנסה קשים וההיצע בסביבה מועט דוחקים בך להרויח פחות ממה שאת מעריכה את עצמך ? מהן שאיפותיך לטווח הזמן הקרוב ? גם מבחינת שכר לשעה וגם מבחינה מקצועית אני חושב ששאלות כאלה יוכלו לקחת אותך הלאה ולא להיתקע בכמה הוא לא בסדר או בהתעסקות בתופעה. בהצלחה אמיר דרור

rut2020

New member
20 ש"ח לשעה קיבלתי

בעבר כשעבדתי, ויש לי המלצות מצויינות ממקום עבודתי הקודם.

למעלה