סתם לשתף אתכם

rut2020

New member
סתם לשתף אתכם

אחרי שלושה חודשי עבודה (חצי משרה משעה 14:00 עד 19:00) פשוט קמתי הנחתי את המפתח ועזבתי כי במקום העבודה מעשנים (מקום סגור ללא איוורור וכדי "לישבור" את ריח הסיגריות מדליקים קטורת). ניסיתי להרגיל את עצמי במשך שלושה חודשים ארוכים ובלתי נסבלים מבחינתי. הריח של הסיגריות ושל הקטורת הגעיל אותי גרם לי להיות עצבנית ולא רגועה נגעלתי להכנס למשרד הרגשתי מסריחה וחולה ריח הסיגריות דבק לבגדי ולשערי. היום אני יושבת בבית (המצב הכלכלי לא מי יודע מה) . חברים אמרו לי שעשיתי טעות שקמתי ועזבתי אני לעומת זאת ממש ממש שמחה שקמתי ועזבתי כי לא יכולתי לסבול יותר אמנם חבל לי שאני לא עובדת כי אני מתה משעמום אבל מעדיפה את זה על מה שהיה קודם.

בשעה טובה

עשי טוב לעצמך ועם עצמך כשמושכים פשרות רק כדי להחזיק את הראש מעל פני המים פעמים רבות המחיר נוגס / זוחל עד שלא מרגישים כמה עמוק הראש בתוך המים, אבל אז זה כבר הרבה יותר קשה. מקווה שתוכלי למצוא את הדבר הבא שהוא נכון ומדויק לך יותר בכל היבט שהוא בהצלחה אמיר דרור מציע לך לקרוא משהו על דפוס השתיקה, אותו הרגל שמונע מאיתנו לקום ולומר או לקום ולעשות. למאמר

rut2020

New member
תודה על התגובה ובקשר למאמר

קראתי אותו בעיון מאמר חשוב ומעניין, אני עצמי עברתי טיפול על ידי מנחה... היום אני לא מוכנה יותר לשתוק כדי "לשמור על שלום בית" או כדי לא להעליב או כדי לא לעורר מתים מריבצם או כדי לא לגרום לסערה. היום אני יודעת שעלי להתייחס לעצמי בדיוק כמו שאני מתייחסת לזולתי ובדיוק כמו שאני לא רוצה לפגוע בהם - אני לא מוכנה שמצב כלשהו יפגע בי - היום אני אוהבת את עצמי בדיוק כמו שאני אוהבת את הזולת - ואפילו יותר. בדיוק כמו שאני לא מעוניינת לפגוע בזולת היום אני לא מוכנה לפגוע בעצמי ולכן לא אהיה במצבים ובמקומות שעושים לי "לא טוב על הנשמה" לא מוכנה לוותר ולהתפשר כדי שהאחר ירגיש טוב היום אני מוכנה לוותר ולהתפשר רק כדי שאני ארגיש טוב. היום אני יודעת שכשאני "שותקת" אני בעצם מרעה עם עצמי גורמת לעצמי להרגשה לא טובה ולא נוחה. ומכיוון שהיום אני אוהבת את עצמי לפחות (ואפילו יותר) ממה שאני אוהבת את הזולת - לא אתן לעצמי להיקלע למצבים שלא מיטיבים איתי.

obshar

New member
יש מחלקה בירושליים

שמטפלת בתלונות לגבי מעסיקים שעוברים על חוק איסור עישון במקומות עבודה. במידה וביקשת מהם להפסיק לעשן והם סרבו את יכולה לתבוע. זאת לא תביעה קטנונית ואם רוצים לשנות משהו במדינה הזאת חייבים לזכור שזה נגד החוק ויש לנו זכויות. בהצלחה.

העזיבה לא פתרה דבר

אני עצמי מעשן ובכל פעם שאני רוצה להדליק סיגריה במקום העבודה אני יוצא החוצה. אני חושב שהדבר הנכון היה לפנות למנהל העסק ולשוחח איתו בנדון, במידה ואין זה עוזר - לפנות אליו במכתב וליידע אותו כי במידה ולא ישתנה המצב תיאלצי להגיש תלונה. במקביל, זו הזדמנות להעלות נקודה נוספת בעניין - חוק איסור העישון הינו דבר חיובי, אך עם זאת - בכל מקום שחל איסור עישון מסיבה כזו או אחרת, יש לחייב את בעל העסק לדאוג לפינת עישון מסודרת ולא פינה של מטר על מטר בודדת בקומה שביעית ליד המחסן בבניין בלי מעלית ...), אחרי הכל - גם המעשנים הם אזרחי המדינה וגם להם יש לדאוג.

guyjibly

New member
נכון

אני חושב שאתה צודק בהחלט. כמו שלאנשים שלא מעשנים יש זכות לבקש שלא יעשנו לידם, כך לאלה שמעשנים יש זכות לפינת עישון. הקישורים שלי

rut2020

New member
אצלי הייתה בעיה

כי מדובר במשרד של עו"ד משרד של 3 חדרים (בקומה 5 אחרונה) עם חדר מדרגות סגור ומעלית. ישבתי בחדר "ממ"ד) עם 2 מעשנות כבדות... אז הן פשוט היו מדליקות את הסיגריה בחדר ויוצאות לחדר המדרגות - שנפתח ישירות לחדר שלנו... ועורך הדין עצמו עישן... למי יכולתי להתלונן ועל מה???

ronitms

New member
היית צריכה לעזוב עוד ביום הראשון

לשבת ולהיחנק כל היום לא שווה שום עבודה וכסף בעולם. אם אני הייתי לקוחה שלו גם הייתי זורקת אותו ואת המשרד שלו לכל הרוחות. רונית

Sea Urchin

New member
האמת, גם בלי סיגריות

זה נשמע כמו מקום לא ראוי לעבוד בו. בהצלחה!

ToryMaster

New member
איזה גועל נפש

אני מעשנת, וזה עדיין עושה לי בחילה רק לחשוב על זה. טוב עשית, לדעתי. כל הכבוד על האומץ.

למעלה