סתם לשתף

lozy

New member
סתם לשתף

אני נמצאת במצב של אבחנה כרגע הגעתי לאחר ניסיונות של שנה להיכנס להריון ללא הצלחה האנדו במצב קשה והרופאים הציעו ניתוח לאחר בדיקה של אולטרה סאונד הסתבר שיש ציסטה בעיתית ויכול להיות ש ivf יחמיר את המצב בהרבה מהרגיל. האנדו קשה לא הצלחתי להבין איך לא עלו על זה קודם בכל מקרה אני מחפשת קצת אור בקצה המנהרה אני כנראה אצטרך לעבור ניתוח האם הריון הוא באמת אפשרי לאחר מכן אם כן כמה זמן בערך אשמח לשמוע בנוסף אשמח לדעת למה כולם פה לא אוהבות את סוראנו תודה.
בנוסף

simba1231

New member
מתסכל וכל כך מוכר...

נראה לי שאם תחפשי אחורה תגלי המון סיפורים נורא דומים לשלך, כנראה שכשאנחנו מפסיקות לקחת גלולות האנדו' מתחיל לחגוג ואז גם מגלים אותו בדיוק בזמן הכי לא נוח כשאנחנו בכלל רוצות ילד. ולגבי האיך לא עלו על זה קודם, לגמרי שאלת מיליון הדולר לדעתי רוב הרופאי נשים לא יודעים פשוט לזהות את המחלה. זה תמיד קטע מתסכל, זה שיכול היה להיחסך לך סבל וזמן אבוד של נזק לגוף... אבל גילו וטוב שגילו עכשיו.
לגבי אור בקצב המנהרה, אז אישית עברתי את הניתוח לפני שנה, אחריו ניסינו כמה חודשים להשיג הריון ספונטני (סוריאנו חשב שלמרות שהאנדו' במצב קשה יש סיכוי לא רע) ואח"כ עברנו לטיפולי פוריות שבהם הריצו אותי אחרי המינימום הנדרש של טיפולים בקופה לIVF, ובסיבוב IVF הראשון באמת הריתי. בפועל ההריון "הושג" 9 חודשים אחרי הניתוח, מאוד יכול להיות שאם היינו פונים לטיפולים קודם היינו מצליחים יותר מוקדם אבל האמת היא שפשוט פחדתי נורא מהטיפולים. יש גם לא מעט נשים שמצליחות להרות באופן טבעי אחרי הניתוח (יש גם נשים שימליצו לך להתחיל מIVF לפני הניתוח, כמו שאמרתי את רק צריכה לחפש פה קצת אחורה...).
ולגבי ד"ר סוריאנו מאוד קשה לי לשים את האצבע על העניין, זה לא שהוא לא נחמד פשוט לא קל להסתדר איתו, הוא מאוד יהיר ובטוח בדרך שלו, לא קל לקבל ממנו תשובות לפעמים. מצד שני מבחינה מקצועית אני לא חושבת שאפשר לחלוק על המקצועיות שלו. נפגשת איתו?

lozy

New member
היי

כן נפגשתי איתו ואני מאוד דוגלת במקצועיות לא אכפת לי אם הוא רגיש או לא אני צריכה מישהו שיעשה את העבודה.
שיגיד לי את האמת חד וחלק ושלא ילך סחור וסחור.
לצערי בבדיקה הגניקולוגית הרופאה אמרה לי שאני חיבת ניתוח כי יש ציסטה בעיתית וivf לא יצליח כנראה לתפוס כרגע

simba1231

New member
מסכימה

מסכימה איתך לגמרי לגבי עניין המקצועיות ובגלל זה המשכתי ללכת אליו גם אחרי שיצאתי ממנו עם דמעות בעיניים בפעם הראשונה. יכולה לעודד שאם את בוחרת להמשיך איתו כמנתח שהוא מאוד אמפטי במהלך הניתוח (לפני/ אחרי) וגם הפגישות שאחרי הניתוח היו כבר הרבה יותר נעימות. אפשר לשאול, מה דעתו ומה הוא אמר לך?

lozy

New member
היי

כן בכיף הוא שלח אותי לכמה בדיקות כמו mri ואולטרה סאונד אני צריכה לחזור אליו שבוע הבא עם כל התוצאות.
אבל הרופאה באולטרא סאונד אמרה שהמצב לא טוב והכל דבוק הסיכוי ש ivf יצליח קלוש כרגע ולכן אני צריכה לשקול ניתוח דחוף. הוא אמר לי שאנו ברמה של 3.5-4 ושברגע שאני אחזור עם התוצאות נחליט איך מתקדמים

simba1231

New member
את בידיים טובות

הוא באמת מקצועי מאוד וטוב שהוא שלח אותך לכל הבדיקות. לגבי הריון יכולה שוב רק לעודד אותך, אני קיבלתי אבחנה של אנדו' דרגה 4 אחרי הניתוח ואומנם עוד לא זוכה לחבק את "התוצאה המיוחלת" אבל לשמחתי כבר מגדלת אותה בבטן :)
לגבי הניתוח אל תדאגי, כשתגיעי לגשר תחצי אותו והוא באמת לא כל כך נורא (ואת גם זוכה להתפנק ולנוח קצת אחריו). תחזיקי מעמד ואל תדאגי, בסוף כל הנאחס הזה עוד מחכים ימים טובים והתקופה הקשה הזאת תשאר עמומה עד אז

lozy

New member
תודה

תודה רבה עודדת אותי וזה מה שאני צריכה עכשיו מישהו שמבין ויודע מה אני עוברת
.עברתי כבר את השלב של למה זה קורה לי, איך זה שכולן מסביב נכנסות בציק ורק אני צריכה להתמודד עם זה
.מבטיחה לחזור לפה שבוע הבא אחרי הפגישה ולספר לך מה גזר הדין אני מקווה שיהיה לטובה
.תודה.

lozy

New member
שאלה

היי קיבלתי תור לניתוח לצערי ארוך מאוד חצי שנה קדימה
.רציתי לדעת האם גם לכן לקח כל כך הרבה זמן, בנוסף מה עושים עם הכאבים עד אז?
שאלה נוספת האם חייבו אתכן לקחת לוקרדין לפני הניתוח ומה ההשפעות
.בתודה מראש

זואילי

New member
כן, ניתוח בציבורי - מחכים יובלות

מה עשיתי עם הכאבים?
הלכתי למרפאת כאב וקיבלתי פרוטוקול טיפול שהותאם במיוחד עבורי.
וקיבלתי גם לוקרין שהחזיר לי איכות חיים... בתקופות עם לוקרין לא היו לי כאבים.
אז לא - אף אחד לא חייב אותי לקחת לוקרין. זה היה הפוך לגמרי - אני דרשתי, שלא לומר הרעמתי בקולי - שיתנו לי מענה לכאבים עד לניתוח. ואחרי 3 חודשים עם הלוקרין דרשתי עוד פעם...
על תופעות לוואי את יכולה לקרוא בעלון התרופה. וגם לחפש פה במנוע החיפוש על חוויות שונות ואינדיבידואליות של הבנות (רשמי - לוקרין. )
לי לא היו תופעות לוואי שהפריעו לי, מלבד תחילתה של בריחת סידן (בדקתי בזמן שהייתי על הלוקרין).
אולי היו פה ושם כמה גלי חום, אבל כל עוד גלי חום לא כואבים אז ממש לא הפריע לי.

בהצלחה

lozy

New member
תודה שאלה נוספת

אם הייתה לך אפשרות לעשות בפרטי באסותא אצל סוריאנו האם היית עושה
לגביי הלוקרין קיבלתי מרשם הוא חייב אותי לקחת לפני הניתוח

זואילי

New member
לא. לא הייתי עושה בפרטי

משום שידעתי שלפניי ניתוח ארוך ומסובך שמצריך כמה מנתחים של מערכות שונות ויש צפי לסיבוכים ולכן היה לי חשוב להיות תחת קורת גג של בי"ח ציבורי.
הניתוח הראשון היה 6 שעות עם אישפוז של כעשרה ימים. וזה היה למזלי דאז ללא סיבוכים.
הניתוח השני היה 8 שעות עם אישפווז ארוך שכלל גם מעבר למחלקה הכירורגית ועם שלל סיבוכים. (שלאחר מכן טופלו בעוד 3 ניתוחים ולא היו קשורים לאנדו).
אין מצב שבפרטי הייתי יכולה החלים מהסאגה הרפואית שלי.

ארי1807

New member
גם אני

מאד אוהבת את דר סוריאנו! לא הייתי נותנת בחיים למישהו אחר לנתח אותי. מה שכן הייתי הולכת לפרטי כדי לא לחכות המון חודשים לניתוח.

ybk09

New member
היי במצב דומה

היי
גם אני הייתי ונמצאת במצב דומה.
שנה ניסינו להיכנס להיריון ולא עלה על דעתי בכלל שאולי יש בעיה. ואז התחילו להופיע כאבי מחזור איומים שהתבררו כציסטה גדולה מאוד אשר אין ברירה אלא להסיר. וכמובן אז גילו סוף סוף שיש לי אנדו.
עברתי את הניתוח לפני כשלושה חודשים, התברר שמצב האנדו היה מאוד קשה עם הידבקויות רבות.
עכשיו התחלתי טיפולי IVF לצערי בנתיים ללא הצלחה.
לגבי הניתוח הרשי לי להרגיע אותך, הוא באמת לא כל כך נורא!

למעלה