סתם.מחשבות אל תוך הלילה

lupland

New member
סתם.מחשבות אל תוך הלילה

השעה כרגע כבר 1:00 בבוקר. התוכנית של נתיבה בן יהודה ברשת ב פתחה עם השיר של "פה בארץ חמדת אבות.." ההמשך ידוע "תתגשמנה כל התקוות" וכו´. מסתבר שזה שיר שנכתב ב 1911 לתלמידי גימנסיה הרצליה ע"י אחד המורים כאשר הם יצאו לטיול. ובחוץ.בחוץ השתוללו הסירנות על הכביש לפני יותר מחצי שעה ובחצי שעה האחרונה חג לו מסוק סחור וסחור כאן מעלינו. ענת חברה טובה שאנחנו מלוים אחד את השני כבר מזמן התיכון ועד היום טילפנה לספר לי כולה אושר על כך ששולחים אותה ואת בעלה לטוקיו לשליחות של שנתיים.ובאותה נשימה היא מוסיפה שקשה לה עם המחשבה שהיא תהייה רחוקה מהארץ. רק הישראלים מסוגלים להיפגש במאצ´ו פיצ´ו או ב טראק בנאפל ולספר אחד לשני על מה חדש בארץ.יש לזה אפילו ניגון ידוע.וזה הולך כך: "עזוב.אל תספר.אנחנו בחופש" ואז אחרי זמן קצר כבר אי אפשר ואז בא "מה אתה אומר.דיברת עם אמא שלך? מה אתה אומר היה פיגוע? איפה? וכ´ו רק אנחנו מסוגלים להיפגש בתיזבלוך ולשאול על מפלס הכינרת.עובר אורח שיעבור ואולי יבין את השפה יחשוב שמדובר על איזו חתיכה או דוגמנית ידועה. יש לנו את זה.יש בנו את זה.מה שלא נגיד ומה שלא נעשה אנחנו מחוברים לארץ הזו כמו טבור של תינוק לאם. אכן.פה בארץ חמדת אבות.התתגשמנה כל התקוות?

ל3

New member
הי אסף

דברך כל כך נכונים. אני זוכרת שהייתי בשליחות בארצות הברית לפני שנה ושנתיים והבטחתי לעצמי שעכשיו זה חופש מכול הבשורות איוב שאני שומעת ואני לא רוצה לדעת כלום. נראה לך שזה עבד? כל יום פתחתי את האינטרנט לשמוע חדשות ושאלתי בטלפון כל הזמן. עדיין, אני חייבת לציין שבזמן הצבא הייתי כל כך פטריותית וחשבתי שלעולם לא אעזוב את הארץ שלי. היום, אחרי שהתאכזבתי מכל כך הרבה דברים , הן במישור האישי והן במישור הלאומי, אני כבר לא חושבת כך

champ

New member
../images/Emo163.gif../images/Emo104.gif כאן נולדתי...

כאן נולדו גם ילדיי, כאן בניתי את ביתי בשני ידיי...
אכן, המצב בארצנו קשה מאוד, וגם אני שוקל מידי פעם לקום ולחפש מקום אחר... אך בכל פעם אני רואה ומבין שאין כמו ארץ ישראל שלי

ל3

New member
אסף

אני לא מדברת רק על המצב הביטחוני והחברתי- כלכלי הקשה שגרם לכולנו אכזבה קשה, אני התאכזבתי אישית מהרבה דברים פה בארץ וקיבלתי " סטירות" בפנים לא אחת ולא שתיים על דברים שהיו מאוד משמעותיים וגורליים בשבילי. מכאן בה שינוי התפיסה

ritosh

New member
../images/Emo104.gifאם מדברים כאןבשירים אז:../images/Emo104.gif

אין לי ארץ אחרת גם אם אדמתי בוערת רק מילה בעברית חודרת לתוכי לנשמתי... כל פעם, כל פעם שאני שומעת את השיר הזה אני מתחילה לדמוע. תגידו מה שתגידו, השיר הזה מעביר בי צמרמורת נוראית. ולמרות שגם אני התאכזבתי (ובטוח שעוד אתאכזב) ונפגעתי (ובטוח שעוד אפגע)וכו´, אני באמת חושבת שאין לנו ארץ אחרת. לא שלא הייתי שמחה לצאת לנפוש בחול´ לחודש חודשיים,אבל שם הייתי מרגישה יותר גרוע(במצב הנוכחי) מאשר כאן. אז כמו שאני אומרת לבנותי, לא תמיד הדשא של השכן ירוק יותר....

lupland

New member
שירי היקרה

היי שירי. יש לי מה להוסיף אבל אני אכתוב את זה ביום חמישי בלילה את כותבת "התאכזבתי אישית" ועל זה קצת קשה לענות אני אישית כמעט ולא רואה בשום דבר בחיים כל כך אישי.החיים קצרים לי מדי בשביל לשמור על בעיות אישיות.במקום זה כמו שראית עד היום וכנראה תראי גם בעתיד אני מסוגל לדבר על כל דבר.כמובן שעל התחום המיני נוותר כי לא כאן המקום ובכלל סיפורי הלל ושבח על נפלאות הביצועים של אדם זה או אחר אני משאיר לאותם מומחים. אני מתאר לעצמי שזה יותר בכיוון של יחסים שבינו לבינה או להפך.או בעיות במשפחה.יותר אישי מזה אני לא מוצא בחיים האלו. בכל אופן.אני אחזור לכתוב על זה בחמישי בערב. עד אז תהיי חזקה ותני חיוך אחותי. חזרתי עכשיו ממושב סלעית.אח שלי שם עובד וביקש שאביא לו ולחברה שאיתו לחמים.סלעית יושבת אחרי צור נתן.ושני אלו יושבים מדרום לטול-כרם או ממזרח לקלאנסווה או אפילו מעל טירה. בדרך לשם.בצמתים של טירה.עומדים ילדים קטנים.בגיליים של 12-6 ומבקשים נדבות.מיותר לציין את הבגדים שהם לובשים.ונעליים? הלוואי.יש כפכפים וזהו. מי מסכן יותר.אני או עם הלופוס על מגבלותיו או מוחמד? דרך אגב.גם בדרך לשם וגם בדרך חזרה עברתי בצומת בית ליד.בשביל הרבה אנשים מדובר פשוט בנקודה גאוגרפית.בשבילי זו צומת של זכרון.אותם 22 טירונים שנקטפו ב-2 פיגועים של אחד אחרי השני בשנת 96 כבר מתים.אבל אני.סתם אזרח שלא הכיר אותם ועבר שם שעה לפני "נענשתי" ב-לזכור ולא לשכוח. גלשתי קצת לתאור מציאות.לא דעה ניפגש בחמישי בערב אסף

ל3

New member
זה כלל לא קשור

ליחסים של בינו לבינה או למשפחה ואני אספר למה התאכזבתי. כואב לי שהמדינה שוללת ממך ללמוד מה שאתה רוצה רק בגלל הבעיות הרפואיות שלך. היה לי חלום ללמוד משהו מסוים וכבר היו את כל הסימנים שהתקבלתי וכשהם קיבלו את הטפסים הרפואיים פתאום הגיע הסירוב ושאף אחד לא יגיד לי שזה לא קשור העובדה נשארת שהסירוב הגיע אחרי קבלת הטפסים. אולי זה לא בריא לסחוב את הכעס הזה איתי כבר תקופה ארוכה כי בכול זאת אני כבר שנה שלישית בלימודים אקדמאיים, אבל אני חושבת שהעניין הזה מאוד משמעותי בשבילי כי זה העתיד שלי. כך הסיפור והטירטורים חזרו על עצמם בתאוריה ( שזה מבחן עיוני ואני כלל לא מבינה את הקטע) שבסוף אחרי העיקוב אמרו שהכל בסדר וכלל לא שלחו אותי להמשך בדיקות כלומר זה היה לחינם. כל זה ביחד ועוד כמה דברים גרמו לי לשנות תפיסה. דרך אגב, האם ידעת שישנם מדינות שכלל לא מבקשות מהמועמדים לאונברסיטאות ומכללות טפסים רפואיים- כמו שצריך להיות!!!

lupland

New member
סליחה.....טעות.....קורה

גם לי היה חלום. ויצאתי להגשים אותו ב03.06.98 .נחתתי אז בארה"ב. אחרי חודשיים בצד המזרחי הגעתי לצד המערבי. בתוך חודש עברתי תאוריה וטסט וככה היה לי מספר סוציאלי.חשוב ומאוד קשה להשיג בארה"ב כמו כן כבר עמדתי לשלם עבור פורד מוסטאנג שנת 69.כן אלה הקלאסיות שרואים בסרטים.(בסרט ביתו של הגנרל תוכלי לראות בסוף הסרט לדוגמא) כמו כן כבר נרשמתי למכללה בלוס אנג´לס שאחרי שנת לימודים הייתי אמור להתחיל לימודים במונטנה.כן המדינה הצפונית עם היערות נחלים ושלג בחורף והמון המון טבע שפשוט זועק ובסוף הלימודים הייתי אמור להיות מוסמך בכל מה שנוגע לסוסים.החל מסוגי רכיבה שונים דרך טיפול באנשים עם מגבלות וכמובן אילוף כמו כן עמדתי להשכיר דירה והתחלתי ליצור קשרים חברתיים. היה לי חלום.כבר נגעתי בו.אחזתי בו אבל.... והנה אני בארץ.עוד לא קולט איך כל כך מהר זה הסתיים מבלי שכמעט החל. התיחסתי כאן בעבר על הזכות שניתנה לנו כבני אדם ביכולת לפרש דברים בדרך שנבחר לעצמנו. אני בחרתי בכך שאולי עם כל האהבה והרצון שלי לא זו היתה הדרך שבה הייתי צריך ללכת והלופוס נשלח בכדי לכוון אותי. והנה אני היום.לומד מנהל עסקים.רחוק קילומטרז´ים רבים מעולם הסוסים.ובשעות הפנאי (ויש הרבה כרגע) מעביר את הזמן בלימודים על מסחר במניות והכרת תחומים שונים החל מטכנולוגיה.פארמצבטיקה.מוליכים למחצה.אנרגיה ועוד. את בחרת לך בדרך שלך.כתבת "היו את כל הסימנים".מה אני או החברים אמורים להבין מכך שהיו את כל הסימנים? חוץ מזה איזה מן מקצוע את מדברת עליו שבשל חשש מכך שאת חולה לא הסכימו לקבל אותך אליו? הדבר היחידי שעולה לי בראש שבו מעורבת המדינה הוא התחום הבטחוני. בכל אופן יכול להיות שאני טועה בהשוואה שלי.קצת קשה לכעוס על אורח שהגיע בהפתעה והחליט להישאר מאשר על גוף שבו אנשים הם אלו שמקבלים החלטות כאלו או אחרות אשר משפיעות על עתיד או גורל או יעוד של אדם זה או אחר. וגם בזה היה לי נסיון אבל נותר כרגע שיהיה בהצלחה עם המפקחת.תכניסי הכול לפרופורציה.אחרי הכל היא רק מפקחת.אשה בשר ודם.לא יותר מזה לילה טוב שיהיה לכולנו אסף

ל3

New member
האמת שזה היה

סיעוד. תודה על העידוד. אני יעדכן מחר איך היה לילה טוב

למעלה