סתם מחשבות

• פותח הנושא Gs17
  • פורסם בתאריך

Gs17

New member
סתם מחשבות../images/Emo4.gif

היום קיבלתי לדואר 2 מכתבים מצבא ההגנה לישראל ובו התבשר לי בהוד הדר והידור רב של נייר מדפסת זול, שתאריך הגיוס שלי נדחה והתאריך החדש הוא ה19 למרץ 2006. סיבת הדחייה? האישור של הצבא למקצוע רפואת החירום בעתודה שביקשתי, ובנתיים אני במסלול הנכון להרשמות לאוניברסיטת בן גוריון לסמסטר חורף שיתחיל לי בסוף אוקטובר. המכתב השני רק מספיק לי את כל הליך ההרשמה מעכשיו ועוד כמה בלה בלה. מצד אחד הנה, אני בדרך הנכונה ללימודים כעתודאי ובכלל הדחיית גיוס הוא אוויר לנשימה לעומת התאריך המעיק הקודם שהיה ב25 ליולי. מצד שני, אני באמת בתהיות אם להמשיך את תהליך ההרשמה משום שאני בכלל לא שלם עם ללכת עכשיו ללימודים למרות כל הפיתוי שיש בזה. אני רואה כמה אין לי כוח עכשיו ללמוד, אז שנלך ללמוד באוניברסיטה?! מאז שהייתי בגיל בר מצווה בניתי לעצמי תבנית חיים מאוד ברורה שאני הולך ללמוד בעתודה, להתקדם במערך הדרגים הצבאי ולהמשיך משם היישר לפוליטיקה ישראלית טיפוסית והכל על מנת להציל את העולם ובלה בלה. ככל שעובר יותר הזמן, ואני מסמן יותר וי על כל מה ששאפתי להשיג והשגתי, גם מגיע התקופה הזאת של השנה האחרונה שבה אני אומר לעצמי "קח פסק זמן חבוב, לאן אתה ממהר?", ואני בודק שוב את התיאוריה שלי להצלחה מהירה ושואל האם לא הגיע הזמן לקחת פסק זמן בכלל ולחשוב האם בכלל עדיף לוותר על החלום הזה לכמה שנים רק כדי שנוכל לצאת מנקודת זינוק טובה יותר בעוד כמה זמן בלתי ידוע. החשיבה הזאת נובעת בעיקר מכך שבאופן בלתי רצוני, או חסר מודע לפחות, אני פשוט לא מצליח להתרומם מהשקיעה האישיותית שהכנסתי את עצמי אליה. כל המשימות האחרות שלי שאני מנסה לשאוף לכבוש אותן, מטרות נכבדות ופשוטות, פשוט לא מוכנים באופן משונה לצאת לפועל ולתת לי לכבוש אותם. במקום שאני אראה את הצבא כמקור כוח וחיזוק לאישיות שלי, אני רואה אותו יותר ויותר כמקור שיגרום לי להתפזרות ובמקום מסגרת שאני אמצא בה את עצמי, יכול להיות שאני בכלל לא ארגיש שייך ולא אגיע למקום שבו אני אוכל למצות את מלוא הפוטנציאל שלי. בסה"כ זה עוד מחשבות שכרגע אולי לא דחוף שאני אחשוב עליהם, אבל אין לי יותר מידי ברירה ואפשרויות לדחות את זה כי הזמן טס לו, ועוד חודשיים יהיו עוד פסיק בזמן בלי שאני ארגיש. *קטע שלקוח מהבלוג שלי סתם חייב להוציא את זה

noosh

New member
אממ... אולי אני לא כ"כ מבינה בזה

אבל איך מלהיות רופא בצבא (כי עתודה של לימודי רפואה תביא אותך להיות רופא, ועד שקיבלת תואר דוקטור - אתה תרצה להשתמש בו גם באזרחות, אני חושבת) אתה תגיע לפוליטיקה הישראלית? לא עדיף לך כבר פשוט להתגייסף לצאת לקק"צ, להתקדם בסולם הדרגות ואז להגיע לפוליטיקה? ולמה להגיע לפוליטיקה דווקא דרך הצבא? כשרוקמים חלומות בגילאים צעירים, נוטים להתפס אליהם גם בהמשך. כי זה חלום וזה מעין מטרה מוגדרת, זה נותן לך את הלגיטימציה לא לחשוב יותר מדי, כי כבר הצבת לך יעד. אבל מדי פעם צריך לעצור (בדיוק כמו שאתה עושה עכשיו) ולבחון את היעדים האלה שוב. זו תקופה לא קלה, הגיל הזה. ומשתנים בו המון, מקצה לקצה. דברים שלא חשבת שיעניינו אותך, פתאום כן קורצים, ובעצם אין שום סיבה להתפס לחלומות משנים קודמות, כי אולי הם לא מתאימים יותר למי שאתה עכשיו. אני לא אוהבת מסגרות, אינ לא אוהבת מחוייבות ואינ לא יכולה לראות את החיים שלי מתוכננים ל-9 שנים הקרובות. זו הסיבה העיקרית שבגללה לא בחרתי במסלול העתודה, למרות שהרבה המליצו לי. אבל לקח לי המון זמן להבין את זה, כי שנתיים לפני כן דווקא מסגרות היטיבו איתי ואהבתי שגרה. הייתי צריכה לחשוב הרבה לפני שהבנתי שהשתניתי. עם הלימודים אפשר להסתדר, כי אוניברסיטה זו מסגרת שונה לגמרי מבי"ס, ואתה מוקף באנשים שלומדים. ברור, זה לא קל בכלל, אבל זה אפשרי, אם אתה תלמיד חרוץ ואתה יודע להשקיע. אולי בעצם לא מתאים לך מסגרות? ואולי הצבא זו לא המסגרת בשבילך? ולמה דווקא עתודה בצבא? ולמה דווקא רפואה? לא עדיף לך ללמוד מדעי המדינה? זה בטוח יעזור יותר בפוליטיקה... אינ לא ממש יכולה ליעץ לך מה לעשות, כי אינ לא מכירה אותך ואת האופי שלך, אינ לא יודעת מה טוב בשבילך. אני יכולה להגיד לך שאני השתניתי המון בתפיסה שלי בתקופת התיכון, ורק במהלך שירותי הצבאי, שעומד עכשיו רק על 8 חודשים, שיניתי את דעתי לפחות 3 פעמים לגבי קק"צ. ועדיין לא החלטתי בכלל... אלו החלטות קשות, ואני ממליצה לך להתייעץ עם המשפחה והחברים. ותשקול את זה לא בראיה של מסלול שבנית לעצמך בעבר, אלא מסלול שאתה תחיה אותו עכשיו, ואם הוא באמת מתאים לך.

Gs17

New member
אמממ

קודם כל המון תודה על התשובה המפורטת
השאלה פה האם באמת כדאי לי לדחות בנתיים את עניין הלימודים, להתגייס, לראות בכלל אם אני מסוגל להתמודד עם המערכת הצבאית, ומקסימום אחרי זה נצא ללמוד כמו כולם
(כן, אני יודע שיש גם אפשרות של לימודים במהלך הצבא בתור "לוחמים". בדקתי גם את הכיוון הזה). בכל מקרה תודה על המילים ואני בהחלט אשקול את הדברים

noosh

New member
אם אתה מסוגל להתמודד עם

המערכת הצבאית? רבים לפניך התמודדו עם המערכת הצבאית. אני בטוחה שגם כאלה עם פחות כישורים ממך, ופחות יכולות. גם אני מתמודדת עכשיו עם המערכת הצבאית, ואני דווקא שורדת. אפילו שמסגרות, כמו שכבר אמרתי, הן ממש לא אורח-חיים שמתאים לי. אני מבטיחה לך שתשרוד את המערכת הצבאית, וזה לא שיש לך הרבה ברירות. הצבא הוא לא כזה מקום נורא, אם אתה מגיע למקומות שטובים לך. אתה תמיד יכול לשקול כיוון של מודיעין, אני יכולה להבטיח לך שיש שם דברים לא רעים בכלל
שיהיה בהצלחה במה שלא תבחר

סתם מחשבות טייק-טו

בתור אמא לשני עתודאים אני רק יכולה לספר בזכות העתודאות. ולא בגלל התוכן או המקצוע, אלא בגלל שמגיעים לצבא בשלים יותר, עוברים פחות טרטורים מיותרים, ועובדים באיזה תפקיד שפחות או יותר מתאים לכישוריך. ביתי הבכורה סיימה עתודה ולומדת עכשיו משהו אחר לגמרי - ובני ממש בתוך השירות עכשיו נהנה מתפקידו מכיוון שמדובר על משהו מקצועי שמעניין אותו ולא סתם איזה תפקיד. גם ללמוד באוניברסיטה זה לא חותם את הגולל על מה שתהייה ומי שתתפתח להיות כבוגר. זה רק שלב. תמיד אפשר לעשות תפניות, תמיד יש עוד הזדמנויות ותמיד (אבל תמיד) החיים בסופו של דבר מנצחים את התכניות המדוייקות. לא יודעת לגבי מה שאמרת על האישיות שלך - כי באמת לא כל כך הבנתי איך קשרת את זה לעסק - אבל כנראה שזה בגלל שאני מבינה 'אישיות' אחרת ממה שהתכוונת. אינלימושג מה זה "שקיעה אישיותית". ממה שאני מכירה אישיות - היא לא שוקעת ולא הולכת לשום מקום.

Gs17

New member
נממממ

אני בהחלט מודע לכך שגם כאשר אני אלך ללמוד עתודה ברפואת חירום (אם אלך), אז אני בהחלט לא רואה בזה כמקצוע עתידי, אלא יותר כהרחבת השכלה וידע וכמובן כמו שאמרת, פיתוח בשלות נפשית להמשך החיים. ה"שקיעה האישיותית" שאני מדבר עליו הוא במילה אחרת פשוט עייפות נפשית. אני קורא לזה לשם המוזר "שקיעה אישיותית" בגלל שככה אני פשוט רואה את עצמי. ממצב של מוטיבצית יתר וכיבוש מטרות עם אמביציה, לאדם דכאוני בלי שום חשק או רצון באמת ללמוד או לעשות פעילויות שפעם היו לחם עבודתי. זה פשוט הבדל עצום בהתנהגויות השונות כשאחד הוא שיא ההתפתחות האישית שלי והשני הוא בפירוש ה"שקיעה" שלי. גם מפה יכול להיות שקשה לך קצת להבין על מה אני מדבר, אבל אין לי ממש רצון לכתוב את כל מהלך חיי ב18 השנים האחרונות, תפוז יקרסו

קצת ../images/Emo32.gif... ובכל זאת

כשרוצים להסביר משהו לאדם אחר שלא יודע על מה אתה מדבר, קשה מאוד להבין כש"ממציאים" מושג - שהוא כנראה מאוד נהיר לך ומתמצת 18 שנים בדיוק נמרץ, אבל לא ממש מקדם את ההבנה שלי. אם אתה אומר שאתה היום חסר אנרגיות, שהדברים שפעם עניינו אותך עכשיו נראים לא כל כך מעניינים ובעקבות כך אתה תוהה אם כך יהיה תמיד (כלומר שכל השירות יבוזבז על נושאים שלא מעניינים אותך) - זו שאלה אחרת ולא קשורה לאישיות שלך. זה קשור למצב רוח, זה קשור לתחומי עניין אבל לא לאישיות. ואני לא חושבת שצריך לספר פה את קורות חייך ב-18 השנים האחרונות כדי שאפשר יהיה להבין איזו נקודה שאתה רוצה להבהיר או שאלה שאתה רוצה לשאול - פשוט צריך ללמוד למקד את הנושא ולא לתת לו כינויים (שקיעת האישיות). ואם קשה למקד נושא - מתכתבים קצת מעל דפי הפורום עד שמתמקד לך משהו או מתנסחת לך שאלה. ושתדע לך שבעיני עצם תהליך המיקוד כבר עושה לך חצי מהעבודה.

De-Panther

New member
הזכרת לי עכשיו את..|זבנג|../images/Emo23.gif../images/Emo185.gif

האח הגדול שלי בקטע של התוכניות הגדולות וההכנות מראש המחשבה שלי היא כזו... אם לא נוח לך... או אין לך כוח... אל תעשה את זה עכשיו זה לא שאתה חייב להתגייס לצבא דווקא במקצוע הזה מהכרות שיטחית ביותר שלך(הצצות בבלוג מידיי פעם והיתקלויות אחרות שאתה לא יודע עליהן ברחבי תפוז) אתה כל הזמן משקיע בהכל... כל הזמן נותן מעצמך יותר מידיי משקיע הרבה מהזמן שלך... זה נראה כאילו בקושי ויוצא לך לנוח כל הזמן יש משהו תנסה לקחת חופש של שבוע מהכל... אני מדבר בלי אינטרנט ובלי שומדבר אחר רק דברים שגורמים לך נחת בלי לעייף את עצמך (מהדברים שאם קראת פוסט שלי... ואני מניח שיצא לך לקרוא מאחר והגבת על כמה
) אתה יודע שאני מאוד אוהב לעשות - לישון אז אני לא מדבר רק על לישון... אלא סתם לנוח... להרגע... הנה עכשיו אתה גומר י"ב כשיתפנה לך הזמן אתה תראה איך הכל הרבה פחות לחוץ ואחרי שלא תעשה כלום יום או יומיים אתה בטח תרגיש שממש ממש נשבר לך ואם נשבר לך מלימודים בגלל בית הספר... אל... פשוט אל!! תשווה את מוסדות החינוך של הילדים והנוער למוסדות חינוך ברמה גבוה יותר... לפי מה ששמעתי האווירה שם שונה ממה שבתיכון והחטיבה אז אם זה מה שחלמת עליו למה להרוס את החלום (ואומר את זה אחד מהעצלנים הגדולים ביותר[שהשקיע משום מה הודעה ארוכה])

Seidman

New member
../images/Emo13.gif

בהחלט הוצאת לי את המחשבות ואחרי שקראתי את הדברים שלך אני בהחלט שמח לדעת שאני לא לבד בעניין, וגם לי יש התלבטויות כמו כל בנאדם נורמלי. וואוו, אני פשוט לא מאמין שהגבת על חשיבה ישנה יחסית, אבל תודה
באמת, תודה.

למעלה