סתם משהו, כמו הסיפורים הקטנים שלי בעבר:

מיכי 10

Member
סתם משהו, כמו הסיפורים הקטנים שלי בעבר:

פגשתי היום ליד המיון ב"שיבא", את אחד הנהגים, שאיתו הייתי מיודדת ומזמן לא נפגשנו. שנינו שמחנו מאד ושוחחנו מעט. הוא שאל אם אני מתנדבת שם. אמרתי שאני לא מתנדבת שם, אלא במועדון אספרנטו.
דוד, שהוא איש צעיר, שעלה לארץ מגיאורגיה, שאל מיד: מה, השפה הזאת? היא עוד קיימת? אבל זה נורא ישן... אז מה, יש אנשים שמדברים בה?
ואני שמחתי שהוא יודע ומתמצא, ואמרתי שבוודאי שמדברים בה. אז הוא סיפר שפעם, מזמן, הוא התעניין קצת בא-ו. הצעתי כמובן שיַּחזור להתעניין בה, ואולי גם ללמוד אותה.
אבל תשובתו המוחצת היתה: "אני מעדיף ללמוד שפות יותר רלוונטיות
"
מיד נסתתמו טענותי והצעותי...

DoronModan

New member
מהטיעונים הרגילים שהיית יכולה לענות לו:

אלה טיעונים שמראים שאספרנטו כן רלוונטית.
שאספרנטו עוזרת ללמוד שפות זרות
שבאמצעות אספרנטו אפשר להגיע לאנשים ולתרבויות יותר ביעילות מאשר עם שפה אחרת
שבנוסף לכל, לאספרנטו יש בה ערך מוסף

מיכי 10

Member
הצחקת אותי.

הבן אדם לא הגיע אלי להרצאה במועדון, ולא ישב איתי על כוס שוקו בבית קפה.
הבן אדם ממהר לקחת חולֶה ואשתו למכון הלב, ואני ממהרת להשיג לעצמי תור לייעוץ קרדיולוגי. מילא המקום, אבל זה לא בדיוק הזמן לשכנע איש עסוק, שאינו מעוניין. 'כּולָה' חטפנו שיחת רֵעים קלה ונעימה.

DoronModan

New member
קוראים לזה 'שיחת מעלית'

סטארטפיסט מתחיל פוגש במקרה במעלית משקיע נודע בתחום. יש לו שניות ספורות, עד שהאיש יצא מהמעלית, בשביל להלהיב אותו בקשר לסטארט-אפ שלו. מה אומרים בכמה שניות החסד האלה?
אני מניח שגם במקרה שלו יכול לומר לו משהו. אולי: "יודע מה, אלכסיי?" (או איך שקוראים לו. תימור?) "קרא את העלון הזה, ותראה שזו כן שפה רלבנטית."

מיכי 10

Member
יכול = יכולת? אני?

שום מעלית. שיחת מחלקה לרפואה דחופה (= מיון), שם עמדנו ואח"כ צעדנו. וכבר כתבתי לעיל את שמו: דָּוִד

תודה רבה; בהזדמנות זו הזכרת לי שהבטחתי ללאה להביא לה ביום שלישי עלונים של אספרנטו. הייתי עלולה לשכוח.

למעלה