סתם מתוך סקרנות...

eldarnir

New member
סתם מתוך סקרנות...

העלו כאן לינק לסרטון עם Woopy. בשיטוט קל נמצא שיש כזה עם מנוע ממש נחמד. https://www.youtube.com/watch?v=C6CvycZux0E
תחת איזו קטגוריה הכלי הזה מוגדר? צריך רישיון?

ולא, אני לא נוטש את ה sixchuter שלי.

bensand

New member
לפי הפרמטרים של הכלי

הוא נופל תחת ההגדרה ממ"ג ממ"ר למרות שלכאורה לא מדובר במצנח, הכנף רכה ונשענת על אויר נכנס כדי לשמר את תצורת הכנף והעילוי, המנוע הקטן והמהירויות של הכלי שמות אותו בקטגוריה של בין ממ"ר לממ"ג (או לפי התקנות החדשות מצנח ממונע או מצנח ממנוע עם מנוע עזר).

לא הצלחתי למצא מידע על הכנף ונתוני הגלישה של הכלי, ועמידות הכנף... וגם לא הבנתי מה קורה עם משאבות האויר שמנפחות את הכנף קורסות בטיסה, אז לא הייתי רץ לקנות. כמו גם העובדה שהכלי עולה 13,000 פראנקים שווצריים ולא יודע מי יוכל לתת לך תמיכה כאן בארץ הקודש... אגב אפשר לקנות רק כנף ולקחת מנוע גב בחצי מהסכום (ללא מנוע הגב)... המנוע המפורסם עם הקיט נותן 20 כ"ס

eldarnir

New member
מסכים איתך, אבל..

א. המשאבות מנפחות את האוויר על הקרקע. למיטב הבנתי ברגע שניפחת זה מתנהג כמו מזרון ים מנופח. הפתחים מקדימה מיועדים לדחוף אוויר נוסף במקרה שיש חריר קטן. (למיטב הבנתי מהתרגום)
ב. מה שקוסם בכלי, בניגוד לשלנו היא האפשרות לנחות ומייד להמריא ללא צורך בסידור המצנח מחדש וגרירת הכלי לתחילת מסלול.
יחד עם זאת, הוא באמת נראה בחיתוליו.

לא מוותר על ה sixchuter. רק שיגיע מזג אוויר נורמלי!!!

bensand

New member
מיד? רק הניפוח אורך 12 דק, לא הראו כמה...

זמן לוקחת הפעולה ההפוכה. בגדול נראה לי אותו מאמץ כמו מצנח בסיקסשוטר שלך

למעלה