סתם עבודה מלפני 30 שנה

סתם עבודה מלפני 30 שנה

בעקבות חיפושי עבודות עץ בבית שבניתי במשך השנים מצאתי על הקיר בסלון מדף לאגרטל (בתמונה) שעשיתי אותו לפני כ 30 שנה בעזרת רוטר עם שאריות עצים. רהיטים עשיתי ופירקתי בעקבות מעברי דירות. הדגש שלי בזמן האחרון בנושא יודאיקה, אבל לאלבום אני מחפש גם דברים אחרים שעשיתי.

arsar

New member
בני - מענין ונאה, בהתאם לכלי בו נעזרת...

הרעיון יפה מאד וכן הביצוע, אף שהכלי בשבילי הוא טרפה... האם זו סתם דעה קדומה??? העבודה הראשונה שלי בגילוף, בגיל 15, היתה כף עץ מתנה לאימי - שעשיתי בכלי היחידי שהיה לי לעבודה זו: גרזן! הכף היתה בשימוש, עד כמה שאני זוכר, כ-25-30 שנה...

העבודה הראשונה שלי

בדירה שכורה בתור רווק הייתה סיפריה אבל פרימיטיבית, הנחת לבנים משני צדדים ולוחות עץ, הלוחות עץ היו עטופות בנייר דקוראטיבי. לאחר התחתנתי הזמנתי נגר לארונות מטבח אבל עקבתי אחר כל השלבים. כל כלי שראיתי אצלו כמו מסור אנכי, רוטר הסתכלתי בדיוק מה הוא עושה איתו. את הרוטר רכשתי לאחר שהחלטתי לעשות כוננית עם ציפוי פורמייקה. כך התחיל כל מיני עבודות מוזרות עם הכלים כמו מסור אנכי, רוטר, מקדחה. אצל הילדים שלי יש סיפריות (לא מלבנים), מדפי טלפון דקורטיבים, מדפים דקורטיבים. יותר מאוחר התחלתי בנושא יודאיקה. אף פעם לא למדתי נושא העץ. הנושאים שכן למדתי והתעסקתי הם מתכת, מכניקה, אלקטרוניקה מחשבים בשנים האחרונות פיתוח תוכנה.

yulevi

New member
אריה קבל ../images/Emo91.gif../images/Emo17.gif

כשנראה לך רעיון כל שהוא שניתן לבצע בשיטותיך בכלים ידניים אולי תאיר את עיננו בנושא,כיצד לבצע בכלים ידניים,אני מעיר זאת כי לפעמים ישנה התעניינות בשימוש עם כלים ידניים ואין תשובות,לדוגמא רון חברינו מתחיל בשבוע הבא קורס נגרות מסורתית\ידנית בטקסס, מאחר וחיפש סדנאות בארץ לננגרות מסורתית\ידנית,ולא היה היצע של מקומות כאלה, רובנו מעדיפים כלים חשמליים כי הביצוע פשוט יותר פחות מורכב ומסובך

arsar

New member
מקבל את ההצעה - ובמקרה זה אתחיל, כמו בני

בעלה פשוט. אז שיעור "גילוף עלה" בקרוב - לאחר שאתפנה. ואנא להזכיר לי במידה ויתאחר. בעיקר מפני שלצורך ההדגמה אצטרך או לגלף עלה במיוחד או שאיאלץ לצייר...

Dor It

New member
אריה, רגע........../images/Emo83.gif../images/Emo202.gif

מצאתי סרט מלא עלים, ג'ונגל שלם ומוסיקת רקע

יפה מאוד

רק צריך לדעת מה סוג עץ המתאים לגילוף. נראה לי שעץ קשה מידי אי אפשר לגלף סתם ביד ללא פטיש.

arsar

New member
טוב, נו... אני מניח שלא עם גילוף כזה

ברצונכם להתחיל, מה?

למעלה