סתם עבר במוחי דיון מוזר שכזה....

סתם עבר במוחי דיון מוזר שכזה....../images/Emo9.gif

אתם חושבים שאם לקוח שהמלצר לא מוצא חן בעיניו אבל המלצר נותן לו שרות טוב מאוד ונחמד ובלה בלה... אבל הוא עדיין לא מוצא חן בעיניי הלקוח... אז זה ישפיע על הטיפ בכוונת תחילה ?
לעומת זאת אם נניח תשב חבורה של צעירים ( 18-20... גיל להמחשה
) והמלצרית שלהם לא תהיה ממש טובה.. וכ'ו.. אז הם ישאירו לה טיפ גדול רק ביגלל שהיא ניראת טוב או מצאה חן בעינייהם ??

get well

New member
וקצת יותר מפורט..

אכן אם מישהי פצצה והלקוח נדלק עלייה מן הסתם היא תקבל טיפ גבוה במיוחד אם היא גם נחמדה במיוחד.. מישהי שהיא אסתטית ונראית טוב תמשוך יותר ממישהי שמה לעשות לא נראית משהו..מן הסתם רוב המלצריות הן יפות (חוץ מאלה שעובדות בפרוטקציה..) אומנם זה נשמע רע אבל יופי מוכר..

get well

New member
למה שונאים../images/Emo35.gif../images/Emo9.gif

אני בטוחה שמתים עלייך...

אז הם סתם מתקמצנים על הטיפים ../images/Emo3.gif

לא סתם אמרו לי שבחודש הראשון יילך לי לא משהו...
אבל יש לי תחושה שהלקוחות סתם לא אוהבים אותי
חחחחח

tea spoon

New member
רק עכשיו שמתי לב!

רב המלצריות הן יפות, חוץ מאלה שעובדות בפרוטקציה?! מצטערת על חוסר ההסכמה הבוטה, אבל מ ה ? ! ? זהו. בזאת ביטאתי את חוסר ההסכמה הבוטה שלי.

champ

New member
אני מבין מתגובתך..

שאת מהפרוטקציונריות...
אני לא חושב שאת צריכה להיפגע ולקחת את זה אישית מדובר בסך הכל בנתון סטטיסטי ולא משהו מדעי....

tea spoon

New member
בשום פנים ואופן לא!

אני לא אעמוד מהצד כשמכנים אותי ואת שכמותיי מושכות, אטרקטיביות, נאות, וחינניות! oh no! אני עבדתי קשה מאוד כדי להגיע למעמד בו אני נמצאת כיום (הרמת משקולות מגיל ינקות, אנציקלופדיות מאוזנות לשיפור היציבה, חיוך מזוייף בשליפה מהמותן <מהשפתיים, to be exact>, ושידול לבזבוז כסף. לא אוהבים אותי שמה במעצר.), ואני לא אתן לצעיר פוחז לומר לי שזה הכל because of my good looks! די לשובניזם! די להתייחס אלינו כאל אובייקטים מיניים וגושי בשר. אפילו אם זה סטייק משובח, לא אכפת לי. אני מסרבת לשתף פעולה עם כופרים אידיאולוגים שכמותך. כמובן שאני מתלוצצת. רק שנה שעברה זכיתי בתחרות המלצרית הכי שווה, שהגיעה לתפקיד ללא שום קשר למיומנות מקצועית/אישית/בינ-אישית/טרנס-אטלנטית. הכל בגלל המראה. מה, כמו שצריך. למען הסר ספק, לא נפגעתי, לא לקחתי אישית. אין לי יותר מדי מה לקחת אישית. אמנם נשכרתי עם מעט פרוטקציות, כי הייתי צעירה ביחס לגיל העובדים הרצוי שם (המלצות מרואת החשבון של המקום תמיד עוזרות), אבל לא תחת הנסיבות המשוערות כמה הודעות לפניי. בכלל, אני חושבת שהקביעה היא לא נכונה בעליל, כפי שנבע מההודעה הקודמת שלי. יצא לי לעבוד בחברתן של מספיק מלצריות שהפריכו את התיאוריה, ובכל מקרה, אני חושבת שקיימת דעה רווחת שמלצריות הן בחורות טובות-מראה, ובשילוב עם העובדה שאנשים שנראים ממש לא טוב - אין הרבה, נוטים להפוך מלצריות להרבה יותר ממה שהן. אבל היי, לי אין שום בעיה עם זה. :)

get well

New member
ברור שבכל כלל יש יוצא מהכלל

אבל תסכימי איתי שרוב המלצריות נראות טוב ואלה שלא אז מן הסתם הם הגיעו בפרוטקציות או משהו זה לא אומר שמי שבא בפרוטקציות הוא מכוער.. פשוט אני יודעת שמישהי שנראת פחות טוב יהיה לה הרבה יותר קשה להתקבל לעבודה ממישהי פצצה. זה נכון לגבי הרבה מקומות אבל מלצרות בעיקר, כי המלצרית מייצגת את המקום.

וואי.. חח לא חשבתי על זה ככה ! ...

הדיון שלי התחיל מעיניין תמוהה למדיי
חחח כי חשבתי שהלקוחות המבוגרות פשוט לא ממש אוהבות אותי
( הן לא משאירות מי יודע מה...
)

tea spoon

New member
התגובה האחרונה שלי בנושא...

מי שלא נראית טוב וממלצרת *לא* מן הסתם הגיעה לשם בפרוטקציות. אני לא יודעת, אולי יש לי מושגים שונים של "להיראות טוב". ועכשיו לא יוצא לי להיזכר במלצרית מסויימת שהדהימה אותי. בכל אופן, לא אמרתי את מה שאמרתי כדי לתרץ משהו (מה, עוד לא שמתם לב שאני מגינת המין האנושי ורודפת צדק מושבעת?), it just strikes me as שטות גמורה, ואיזשהו נסיון החמאה עצמית לא מודע לגמרי. אני חושבת שיבחרו מלצרית בעיקר לפי ה"נחמדות" שהיא משדרת, והפתיחות ברמה השטחית שלה, כי אלה הכישורים העיקריים שדרושים למלצרים. כמובן שמשתי בחורות בעלות אופי זהה, בהנחה שיש משרה אחת פנויה, הקרובה יותר לשלמות תתקבל לעבודה, כי אלה החיים. אבל זה לא השיקול הראשי לבחירת מלצרית. ואם כן, זה בהחלט שיקול שגוי. הדיון הזה הצליח להטריד אותי מעבר לרמה בה אני מוטרדת מהודעות שאני לא מסכימה אתן, כי הוא רווי דעות שמוצגות כעובדות (אין הרבה דברים שמרגיזים אותי כמו דעות שמוצגות כעובדות), ושטחיות באופן כללי, והוא מאוד מציק לי אידיאולוגית. מצטערת אם מישהו קיבל את ההודעה הזאת כתוקפנית מדי, לא הייתה כוונה כזאת.

get well

New member
ברור שלכל בן אדם יש מושג אחר

של יופי אבל תסכימי איתי שאת לא רואה הרבה מלצריות ששוקלות קצת יותר מהממוצע, או כאלה שהפנים שלהם מעוותות. או כזאת שתסתכלי וישר תיגעלי ממנה.. מלצרית היא בד"כ לא אגיד פצצה אבל אסטתית ונאה בהחלט.. ולא אמרתי שאני מסכימה עם זה.. רק הצגתי את העובדות בשטח.

lemongrass

New member
מראה לא משחק תפקיד, לפחות לא בעיני.

אבל אני יכולה לאמר שאם המלצר/ית לא נחמד/ה, בעיני,אז אני אשקול את גובה הטיפ. לא יצא מצב שלא השארתי טיפ, כי אני זוכרת כמה קשה עבודת המלצרות, אבל לפעמים יוצא שאני משאירה טיפים גבוהים ממש, כאשר המלצר/ית ואף הברמנ/ית, אדיבים ונעימים, גם אם הם מפשלים קצת מקצועית, נותנת קרדיט לחדשים...

tea spoon

New member
כמו כל דבר בחיים,

התשובה מתחלקת לשניים: המבט הנשי, והמבט הגברי. הנשים: אם המלצר לא היה יעיל, לא העניק לי שירות נאות, התנהג בחוצפה, סירב להודות בטעותו, ואפילו שפך עליי את בכוונה תחילה את תוספת רוטב הפסטו לפסטה שהזמנתי, אני לא רואה שום סיבה שאשאיר לו טיפ. ה"טיפ" שאשאיר לו יהיה עצם העובדה שאני לא מתלוננת עליו בפני בעל הבית. הגברים: זה לא היה בדיוק ככה! היא הייתה מוצפת עבודה, זה היה לקראת סוף היום, בטח שגעו אותה אלפי לקוחות מזילי ריר, אין לדרוש ריכוז בשעה כזאת של היום. שמו את עצמכם במקומה - על הרגליים מהבוקר, סוחבת מגשים וקנקנים, סופגת צעקות מהבוס, מקשישים שלא מצליחים לקרוא את התפריט, מילדה שהביאה את החתול שלה למסעדה ומישהו דרך לה עליו, איך בכלל אפשר לבוא אליה בטענות? והעיניים שלה כל כך יפות ועמוקות גם! :)

לא חושבת שהבנתם אותי ../images/Emo9.gif

הכוונה היא שהאם הטיפ יכול להיות מושפע עקב זאת שהמלצר מצא חן בעיניי והוא חתיך הורס אז אני אשאיר לו טיפ גדול... או הפוך- המלצרית והלקוח הוא בן.. או חבורה של אנשים שלדעתם המלצר/ית מכוער/ת או לא אסטטית לדעתם או משהו בסיגנון אז זה ישפיע לה על הטיפ... למרות שהיו אדיבים ונחמדים ועשו עבודה טובה... הכוונה הייתה במראה...

tea spoon

New member
אני *יודעת* שלא הבנת אותי... :)

אבל לתשובה הגיונית - אין ספק שמראה חשוב. כמו שאומרת כותרת חיבור שלי באנגלית מכיתה ח' - Looks matter. מה לעשות. בעולם אוטופי לכולם הייתה ניתנת הזדמנות שווה, אנשים היו מתקבלים לעבודה על סמך כישורים נטו, ומלצרים(יות) היו מקבלים טיפ בהתאם לשירות. אבל אנחנו לא בעולם אוטופי. far from it. אנחנו בישראל (close enough, is'nt it? :)), ופה ככל שאת יותר בלונדינית, הטיפ שלך יגדל. P: הדעה שלי בנושא היא שגברים מושפעים יותר מהחיצוניות. בעיקר גברים-טו-בי, למשל בני הטיפש-עשרה שמתקדמים אל עבר גילאי העשרים, ומעט אח"כ. מה לעשות 2, גברים תמיד יהיו יותר רכים ונדיבים כשמישהי נדיבה כלפיהם, במחשוף, נאמר. אין להסיק מדבריי שמדובר בכל הגברים, או ברובם. פשוט אמרתי שהתופעה רווחת יותר בקרב האוכלוסיה הזכרית. הנשים, מצדן, לא מוותרות. היי, גם אנחנו יכולות להיות שטחיות וללחוץ על mute בשלט של קול ההגיון, בעודנו מסתנוורות מעיניו הבורקות ושיניו הבוהקות של המלאך בסינר שמקפץ משולחן לשולחן. אבל אנחנו לפחות עושות את זה בסטייל. P:

tea spoon

New member
ג'יזס.

Looks matters. singular, basic grammer, s' to finish up. ובטח יש לי טעות ספלינג איפשהו כאן. זה כל כך צפוי. אני אאשים את השעה. היא לא כל כך מאוחרת, אבל היא לא יכולה לענות בחזרה, אז מה אכפת לי.

חח נו בטח אנחנו נשים אנחנו שולטות

בעצמינו
.. סתם גברים אלתיקחו אישית.. זה השעה + יום רע של עבודה ( מוצ"ש ...
)

למעלה