סתם עשיתי

golden angel

New member
חמוד.

פוטושופ אני מניח... ואת הצב?... בכל מקרה ממש יפה... אמממ אבל על מה הצב עומד?

golden angel

New member
אכן אכן.

למרות שאני מחשיב את עצמי כמתחיל בפראצ´ט מכיוון שקראתי רק 7 ספרים שלו... אני חושב שאת הקטע של הצב שמרחף בחלל דיי הבנתי. :) רק אמרתי שהצב שהוא צייר לא נראה כאילו הוא מרחף. אלא כמי העומד על משטח שחור.

Lu Tze

New member
בורים ועמי ארצות!

הצב עומד על נחש שאוכל את זנבו! הציור עצמו נחמד רק זה שהצב מצוייר והפילים והדיסק מצולמים (או ברמה יותר טוב) צורם לעין

hitchkok

New member
טעות!!!

אומנם אט´ואין מבוסס על מיתוס עתיק (נורדי (יעני ויקינגי), נראה לי) בו הצב עומד על נחש, בעולם הדיסק (לפחות בשלושה שאני קראתי (אכן אכן, יש לכם פה עסק עם בן אדם שמתמחה בפילסוף על דברים שהוא לא מי יודע מה מבין בהם) לא מוזכר נחש בשום מקום, אפילו לא בצבע הכשף כשהם מסתכלים מבעד לקצה העולם.

golden angel

New member
ובכן עקב התגובות....

החלטתי לצייר בעצמי (בעזרת העכבר והפלאש) את אטואין וכל שאר החברה. כמו כן אני חייב לומר שהשעה מעייפת אותי ועל כן אפרסם אותו עכשיו! ואמממ אין שום נחש... לפחות לא אצלי.

Death of Rats

New member
בקשר לציורים ולצב-נחש (לא דג, צב!).

הצב והנחש: המיתוס הוא שהעולם הוא שטוח, ניצב על גב של ארבעה פילים שניצבים על צב ענק. בענין הנחש: מסופר שהוא מקיף את העולם מסביבו (את הדיסק, לא הצב). אני די בטוחה... הציורים: יפים מאוד. מותר לי לשים בגלריות של הפורום?

Lu Tze

New member
מקיף? זה מעניין..

אני מבין איך יכלתי לקרוא (באנגלית) ולהתבלבל, אבל מצד שני אני גם די בטוח הצב אכן עומד על הנחש... ודרך אגב, זה לא מיתוס נורדי. תגיבו, תנסו להחיות את הפורום.

Lu Tze

New member
מקיף? זה מעניין..

אני מבין איך יכלתי לקרוא (באנגלית) ולהתבלבל, אבל מצד שני אני גם די בטוח הצב אכן עומד על הנחש... ודרך אגב, זה לא מיתוס נורדי. תגיבו, תנסו להחיות את הפורום.

אין שום נחש

מה שמקיף ותוחם את הדיסק הוא מפל השפה.כנראה זה נכנס לך בראש כי טרול הים בצבע הכשף מספר לסתמרוח שכשהוא נפל מעולמו וריחף בחלל, הוא ראה דרקון שמחזיק את זנבו בפיו.

Death of Rats

New member
לא דיברתי על עולם הדיסק

דיברתי על המיתוס שממנו לקחו את הרעיון של עולם הדיסק. ככה האמינו שהיה בנוי פעם הארץ (אי אפשר להגיד כדור כי אז לא האמינו שזה כדור
).

Lu Tze

New member
במיתוס הצב עמד על נחש

וטוב, אם כולם נגדי אני כנראה נוסע בנתיב הלא נכון, אני נכנע. אבל בכל זאת אני בטוח שקראתי את העניין עם הנחש בספר של פראצ´ט, אני לא זוכר באיזה הקשר. אולי זה היה ב-equal rights, זוכרים שהיה שם קטע שתיארו כל מיני סוגי עולמות?

Lu Tze

New member
אני מודע היטב למיתוס, אבל

אני גם בטוח במאה אחוז שקראתי את זה בספר של פראצ´ט! מצד שני בחינה בספרי פראצ´ט שמצויים ברשותי מראה שאתה צודק... אולי זה היה על הכריכה האחורית של הגירסה העיברית והם התבלבלו או משהו אבל אני ב-ט-ו-ח שזה היה בספר של פרצ´ט!

למעלה