סתם קטע

דז

New member
סתם קטע

כולנו אבודים , כולנו לא יודעים למה , כולנו מקווים , לא יודעים למה . כולנו אנשים ולכולנו אכפת רק מדבר אחד , אנחנו ! אף פעם לא ניסינו באמת להקשיב לאחר , אף פעם לא מצאנו סיבה . ומה שקלטנו ממה שקורה מסביבנו , לא עשינו כי רצינו , עשינו כי הינו חייבים . אין אדם לא צבוע , אין אדם צדיק , ומכך אין אדם צבוע ואין אדם צדיק , הגדרות זה משהו שלא קיים , עוד דרך לנסות להגדיר את עצמנו ולגלות מה חסר לנו , עוד דרך שרק מרחיקה מהמטרה . מה שחסר לנו זה אנחנו נויה בסטול של צננת

דז

New member
שנים שנים

בבקשה לדייק לא לקחתי כדורים ועכשו זה כואב יותר..

twigy

New member
לא מסכים עם חלק ממה שאמרת

כן, יש משהו בעובדה שהאדם הוא אגואיסט, אבל לפעמים באמת אכפת לך מאדם מסוים באמת ובתמים. אני חושב. אני לא מסכים בכלל עם מה שאמרת במשפט הבא: "אף פעם לא ניסינו באמת להקשיב לאחר , אף פעם לא מצאנו סיבה . ומה שקלטנו ממה שקורה מסביבנו , לא עשינו כי רצינו , עשינו כי הינו חייבים " אם תסבירי אותו אולי אני אמצא מעט אמת בזה אך כרגע זו נראת לי שטות מוחלטת, כי אני תמיד מקשיב לאנשים ונותן דיעה אמיתית שלי על הדברים.

דז

New member
ולמה אתה רוצה להקשיב לאנשים ?

ואתה נותן לנהם אחר כך עצות ?

assaf2002

New member
מה היתה המטרה ?

איזו מטרה ?,יש הגדרות שלנו אומנם,אבל בכל זאת הגדרות....

דז

New member
אין מטרה

יש אינסטינקטים , ומטרה רגעים להגדרה זמנית .

אם...

אם אנחנו חושבים על אנשים אחרים (קחי מישהו שחשוב לך), אם את מוכנה לעשות הכל בשבילו/לה, אז את לא אנוכיית. כמובן שאנוכיות היא דבר טבעי, אבל גם אכפתיות!!!

דז

New member
אם אנחנו חושבים על אנשים יקירים

אז נשאל שאלה כזו . למה הם יקרים ? ומי הכי יקר ?

חי אדר

New member
לדז, הערות אחדות.

ההגדרות אין להם קיום פיסי,אולם יש להם קיום תודעתי. האדם יוצר הגדרות, על מנת לנתב את צעדיו בחייו. ההגדרה קשורה למטרה שהאדם רוצה להשיג. בהצבת מטרה,האדם יוצר לעצמו אתגר מסויים שאליו הוא חותר. בהשגת המטרה, חש האדם תחושה טובה. אם כן, הגדרות ומטרות,במובן מסויים הם גורם פסיכולוגי חינוכי לאדם. עם זאת,פעמים שהאדם נמצא בתוך מסגרת חברתית מסויימת,שלה הגדרות ומטרות שאינם עולות בקנה אחד, עם חשיבתו או יכולתו של הפרט. כאן עשוי להתגלות מתח בין מה שהחברה מציבה,לבין מה שהפרט מסוגל לממש.אולם אין להתרגש מכך,וזה לא סיבה להתייאש.החיים אינם מדעי הטבע,שבהם צריכים לעבוד לפי נוסחה מסויימת.תמיד יש פער, בין ההגדרות שהחברה קובעת, לבין המציאות. הפער הוא תוצאה של ההבדלים בין השניים. ההגדרות השונות, מטבען שהן קפואות ונוקשות. מאידך המציאות, או אם תרצי זרימת החיים,היא דינמית ומשתנה.ולכן תמיד יש ניגוד בין השניים.הפיתרון הוא ניסיון לשלב בין השניים.או לחפש הגדרה פחות נוקשה ותובענית. מכל מקום,הכלל החשוב הוא: שלעולם לא נרוקן עצמינו,ונתייאש,כאשר הרצוי רחוק מהמצוי. ייאוש בהכרח,רק מרחיק יותר את הרצוי.

דז

New member
הערות אחדות

אז לפיך . אדם איקס שבמקרה היית בת , יצרה את ההגדרה יפה , ואת הכלי מחשוף היא לקחה בגלל הנטיות שלך . ההגדרות זה החברה , יפה ןמכוער למשל דבר יחסי בין שני אנשים , הילדה צריכה להגדיר איך היא נראתת לא איך היא נראת ביחס לממוצע . ומחשוף ? , מאיפה הרעיון הזה מחשוף ? מהחברה . נויה

למעלה