סתם רוצה לשתף. הבנות רעות בכיתה של בתי...

prahim123

New member
סתם רוצה לשתף. הבנות רעות בכיתה של בתי...

אני מהאמהות שבעד לא להתערב לילדים שיפתרו וינסו לעשות הכל לבד.
אבל בכיתה של הבת שלי, כיתה ד' הרבה אמהות אומרות לבנות שלהן מה לעשות ועם מי להתחבר. וכמובן העדיפות היא להתחבר לבנות "המקובלות".
שהשנה הבנות האלה נהיו רעות ומנסות להשתלט בכיתה ולקבוע על אחרים.

הבת שלי ילדה פחות מקובלת (ממש לא מפריעה לי) וילדה יותר שקטה. פחות קופצנית וצעקנית, כמו חלק מהבנות.

אז היא הרבה פעמים מתלוננת לי שרע לה בכיתה ושהבנות לא ממש מתייחסות אליה. יש לה חברה אחת קרובה, אבל גם החברה ההיא מנסה כל הזמן להתקרב למקובלות.

מה שכן, כל פעם האמהות או הבת שלי מספרות מה הבנות "המקובלות" עשו או אמרו ואני מתעצבנת מחדש.
המורה לא עושה כלום. לדעתי אפילו להפך היא מנסה להעצים את הבנות האלה עוד יותר, כי זה נוח לה.

כמובן שאני (לפחות אני חושבת ככה
) מנסה לחזק את הבת שלי כל פעם ולתת לה חיזוקים ובטחון, אבל הבנות האלה מורידות לה את כל הבטחון עם היחס המגעיל שלהן. ולפעמים זה אפילו לא יחס, אלה התעלמות.
זה לא רק הבת שלי מרגישה ככה.
הן קיבלו הרבה כוח בכיתה מכל מיני סיבות. והבנים מאוהבים בבנות האלה. בעיקרון זה 2 בנות שהכי ככה מתבלטות וכולם וכולן רודפים אחרי שתי הבנות האלה.
אז הן מרגישות שמותר להן לעשות מה שהן רוצות ולפגוע באחרות מילולית.
הילדים כל כך עסוקים בכיתה לרצות את הבנות האלה ולהתקבל על ידן שלא יוצרים קשרים כמעט אחד עם השני ורק מנסים להתקבל לקבוצה של מקובלים.

אני לפעמים מרגישה שבא לי להתפוצץ מרוב חוסר צדק כלפי הבנות הטובות. אני מרגישה שאני נלחמת עם זה כל הזמן, אני נותנת לבת שלי חיזוקים בבית והן מורידות לה את כל הבטחון. היא מרגישה פחות חשובה מהן...
לא ממש יש לה אופציות עם מי להיות, כי כולן בהפסקה מנסות לרדוף אחרי ה2 הבנות המקובלות האלה. שאחת מהן כאילו מלכת הכיתה.

זהו, סתם רציתי לקטר.

ילדים הם רעים לפעמים

תמשיכי לחזק את הבת שלך וזה יעזור
יגיע הגיל שבו כל קבוצה מוצאת את הבנות שמתאימות לה והן מסתדרות בלי כל הבלאגן הזה
רק שימי לב שהיא לא נפגעת ממה שקורה עד אז

כל כך מבינה אותך

ויחד עם זאת רוצה לחזק אותך, שהאופן שבו את פועלת נראה לי נכון. ז"א לחזק ולעודד אותה.
אפשר אומנם לגייס עוד הורים שזה מפריע להם כדי לדבר עם המורה,
ובד"כ אני ממליצה על כך, אבל, זה ייקח זמן עד שיורגש השינוי,
וגם לא נשכח שאנחנו לקראת סוף שנה,
בשנה הבאה הכל יכול להשתנות.
מה שנראה לי חשוב עכשיו זה לעבוד על עצמך,
כדי לקבל את המציאות הזמנית הזאת בלי להתעצבן על אף אחד.
זאת המציאות והיא מאוד זמנית, אז רק להקשיב לבתך שסובלת, להיות אמפטית,
ולהדגיש את הצדדים החיוביים של התקופה הזאת. בטוח יש!
לא כדאי לתת למצב החברתי הזמני הזה להשתלט על ההוויה שלכן.
בהצלחה,
חדוה

למעלה