סתם רעיון לתבשיל פשוט, אם מעניין אתכם, ושלא יהיה כאן כל כך שומם...

מיכי 10

Member
הכנתי ביום שישי עוף בלימון, לפי מתכון של קובי בר, שאני מכינה כבר שנים. לכן אני לא צריכה להסתכל במתכון, מה גם שהעברתי כבר לפני כמה שנים את הספר לבתי הצעירה.
אז הרעיון הכללי במתכון של קובי בר, הוא לבשל בסיר רוטב של: שמן, מיץ לימון, מעט מים, הרבה כורכום ואפשר גם מעט פלפל לבן או שחור. להוסיף את חלקי העוף ומים, להרתיח, להנמיך את האש ולבשל עד שהעוף מוכן.

אני מוסיפה תמיד הרבה פרוסות לימון בקליפה.

הפעם, הוספתי גם רבעי תפוחי אדמה (לימון כבוש עם שום, שמן ופפריקה חריפה שכבשתי בעצמי. סתם, כי רציתי שזה ייגמר).
ועוד הוספתי סלרי גבעולים ותחתיות ארטישוק קפואות.

הכל ביחד - מעדן!
מיכל.
 

פונדיצ'רי

Active member
הכנתי ביום שישי עוף בלימון, לפי מתכון של קובי בר, שאני מכינה כבר שנים. לכן אני לא צריכה להסתכל במתכון, מה גם שהעברתי כבר לפני כמה שנים את הספר לבתי הצעירה.
אז הרעיון הכללי במתכון של קובי בר, הוא לבשל בסיר רוטב של: שמן, מיץ לימון, מעט מים, הרבה כורכום ואפשר גם מעט פלפל לבן או שחור. להוסיף את חלקי העוף ומים, להרתיח, להנמיך את האש ולבשל עד שהעוף מוכן.

אני מוסיפה תמיד הרבה פרוסות לימון בקליפה.

הפעם, הוספתי גם רבעי תפוחי אדמה (לימון כבוש עם שום, שמן ופפריקה חריפה שכבשתי בעצמי. סתם, כי רציתי שזה ייגמר).
ועוד הוספתי סלרי גבעולים ותחתיות ארטישוק קפואות.

הכל ביחד - מעדן!
מיכל.
כמה לימון את שמה בסיר?
 

מיכי 10

Member
כמה לימון את שמה בסיר?

תראה (או תראי?), זה תלוי בכמויות של שאר המרכיבים, ובכוונה לא כתבתי כמויות, כי בבישול אני נוהגת לאלתר.
אני אוהבת את הלימון הרבה יותר מאשר את העוף, אז אני שמה בנדיבות. מבחינתי, "כל המרבה, הרי זה משובח" בעניין קליפות הלימונים המבושלות, שהן אפילו יותר טעימות מהלימון עצמו.

למשל הפעם, בישלתי 6 שוקי עוף עם כ-5 תפוחי אדמה בינוניים, כ-5 תחתיות ארטישוק די גדולות, כ-3 גבעולי סלרי גבעולים, ובערך שני לימונים או ½2. בערך, כי לא יודעת כמה היה בלימון הכבוש. וזה בנוסך למיץ מלימון אחד קטן.
 

פונדיצ'רי

Active member
תראה (או תראי?), זה תלוי בכמויות של שאר המרכיבים, ובכוונה לא כתבתי כמויות, כי בבישול אני נוהגת לאלתר.
אני אוהבת את הלימון הרבה יותר מאשר את העוף, אז אני שמה בנדיבות. מבחינתי, "כל המרבה, הרי זה משובח" בעניין קליפות הלימונים המבושלות, שהן אפילו יותר טעימות מהלימון עצמו.

למשל הפעם, בישלתי 6 שוקי עוף עם כ-5 תפוחי אדמה בינוניים, כ-5 תחתיות ארטישוק די גדולות, כ-3 גבעולי סלרי גבעולים, ובערך שני לימונים או ½2. בערך, כי לא יודעת כמה היה בלימון הכבוש. וזה בנוסך למיץ מלימון אחד קטן.
אז קליפות הלימונים שהזכרת הן בעצם לימונים כבושים. טוב שהבהרת.
 

מיכי 10

Member
אז קליפות הלימונים שהזכרת הן בעצם לימונים כבושים. טוב שהבהרת.

לא לא, כנראה שלא הבהרתי טוב.
היו לי כמה פרוסות לימונים שכבשתי לפני כחודשיים, ורציתי לגמור איתן, כי לא רציתי שיתקלקלו. בוא נתעלם מהן.
חוץ מהן, הוספתי לתבשיל מיץ מלימון אחד קטן, ועוד כשני לימונים די קטנים טריים, אשר אותם חתכתי עם הקליפות לפרוסות, הוצאתי מהן את החרצנים, וחציתי את הפרוסות.

אגב, כרגע קשה להשיג לימונים יפים, אלא רק לימונים די עלובים.
יש עונות אשר בהן יש לימונים צהובים, טובים וגדולים עם קליפות עבות. אלה הלימונים הכי מתאימים! אותם אני חותכת עם הקליפות, ומוסיפה גם לתבשילים שמתבשלים.
וגם טריים - לתבשילים מוכנים שונים. ולסלטים. אומרים ש"לימון מוסיף המון". אז לימון בִּקליפה, מוסיף עוד יותר המון! |לימון||לימון|
 

מיכי 10

Member
תודה על המתכון, תמיד מחפש דרכים לגוון, במיוחד עם עוף.

בשמחה. :-]
עוף זה אחד המצרכים שהכי קל לגוון איתו. אפשר לבשל אותו כמעט עם כל דבר, ויהיה מוצלח וטעים.
או לאפות. אבל אני מעדיפה באופן כללי וגורף, בישול, על אפייה וטיגון.
 

גולי233

New member
לרוב אני אופה בתנור עוף עם תפו"א בשקית אפיה. אוהב את השיטה הזו. קל מאוד להכנה, ממש נטול שלבים, והתוצאה טובה מאוד בעיני. אבל קצת חסר לי גיוון בתיבול. עוד פעם תבלין פפריקה \ עוף בגריל, או עוד פעם סויה-קטשופ-דבש....
 

מיכי 10

Member
לרוב אני אופה בתנור עוף עם תפו"א בשקית אפיה. אוהב את השיטה הזו. קל מאוד להכנה, ממש נטול שלבים, והתוצאה טובה מאוד בעיני. אבל קצת חסר לי גיוון בתיבול. עוד פעם תבלין פפריקה \ עוף בגריל, או עוד פעם סויה-קטשופ-דבש....

ברור שהתוצאה טובה מאד, כי עוף ות"א מתאימים מאד ביחד.
תראה, הכל עניין של טעם. (וקורה גם שטעמים משתנים במשך השנים).
אצלי במטבח, חוץ ממלח בישול ופלפל שחור, התבלין הכי חשוב הוא אבקת קארי, בעיקר אחרי שכבר המון שנים אני בכלל לא קונה אבקת מרק כתבלין. אני מוסיפה גם מעט כורכום, בעיקר כי הוא בריא. ולפעמים מעט פלפל אדום מתוק או חריף, מעט בהרט - תלוי כמובן במתכונים השונים.

למדתי פעם מחברה לעבודה, שאפשר לבשל עוף עם עגבניות - תבשיל קליל להכנה, וטעים מאד.
והיא לימדה אותי גם לבשל עוף עם מנגו לא בשל! גם קל וטעים. או עוף עם שומר.
 

מיכי 10

Member
הכנתי ביום שישי עוף בלימון, לפי מתכון של קובי בר, שאני מכינה כבר שנים. לכן אני לא צריכה להסתכל במתכון, מה גם שהעברתי כבר לפני כמה שנים את הספר לבתי הצעירה.
אז הרעיון הכללי במתכון של קובי בר, הוא לבשל בסיר רוטב של: שמן, מיץ לימון, מעט מים, הרבה כורכום ואפשר גם מעט פלפל לבן או שחור. להוסיף את חלקי העוף ומים, להרתיח, להנמיך את האש ולבשל עד שהעוף מוכן.

אני מוסיפה תמיד הרבה פרוסות לימון בקליפה.

הפעם, הוספתי גם רבעי תפוחי אדמה (לימון כבוש עם שום, שמן ופפריקה חריפה שכבשתי בעצמי. סתם, כי רציתי שזה ייגמר).
ועוד הוספתי סלרי גבעולים ותחתיות ארטישוק קפואות.

הכל ביחד - מעדן!
מיכל.

התנצלות!!
רק עכשיו, כשהחלטתי להכין הפעם את המתכון הזה בגירסה טבעונית - ופרווה, שמתי לב לטעות מצערת שלי!
המתכון לעוף בלימון, שאליו התכוונתי, לא נכתב ע"י קובי בר, אלא ע"י קלודיה רודֶן, בספרהּ "מטעמי המזרח".
עמ' 132. בספר שלה זה נקרא "עוף סופריטו קר".

אז אני מתכוונת להכין עוף בלימון ללא עוף. :-D;-)

עם התוספות שלי למתכון: תפוחי אדמה, גבעולי סלרי (כרגע אין לי, אז אוסיף פטרוזיליה קצוצה), תחתיות ארטישוק קפואות, ורק לניסיון: מעט מאד שום ומעט מאד רוטב סויה.
וכמובן, המון פרוסות לימון בקליפה וגם מיץ לימון.
 

קבצים מצורפים

  • קלודיה רודן - מטעמי המזרח.jpg
    קלודיה רודן - מטעמי המזרח.jpg
    5.7 MB · צפיות: 2
נערך לאחרונה ב:
למעלה