התמכרויות - ניסיון
מה את מרגישה בובה? דברי איתי היא נותרה שקט, מביטה בה בעיניי האיילה הענקיות שלה. מתוקנת, אל תשתקי לי כך, בבקשה. זה לא משנה מה קרה רק ספרי מה יש לך בלב. התחלות של משפטים התרוצצו בראשה, היא ניסתה מילה והחליטה שבעצם לא, זה לא בדיוק זה. היא שתקה. הבחורה המבוגרת שמולה נרכנה לעברה מניחה יד על ברכה, מביטה בה עם כל האהבה שיש באחות גדולה כלפי אחותה הקטנה, השברירית. זה לא שהילדונת לא רצתה לדבר, רק שהשקט היה הרבה יותר טבעי לה. היא ניסתה להיגמל מההרגל הזה לשתוק, אבל כל פעם מחדש, מלאה ככל שהיתה לא מצאה מה להגיד. "אין לי מה להגיד, ריק לי, אם היה הייתי אומרת" היא נזכרה בשורה משיר. בפעמים הבודדות בהם הכריחה עצמה - זה הרגיש קר מנותק לא קשור אליה. רק כששתקה עטפה אותה תחושת החמימות המגנה, רק אז הרגישה טוב. לדבר לא עשה לה טוב. אף אחד לא צריך לשמוע, לא לדעת, לא להכיר. הכי טוב זה בשקט. אמרו לה שזה לא בריא, שזה עלול לגרום לה נזקים, אמרו שכבר רואים הדרדרות במצבה, זה לא שינה כלום. זה היה חזק ממנה. רק השתיקה טובה לי, רק כך אני מרגישה שלמה. ולא אכפת לי מה כולם אומרים. אני יודעת מה טוב לי. הכעס בתוכה גבר והיא ננעלה עיניה נאטמו. אחותה נשענה לאחור בכורסא פולטת אנחת ייאוש, עדיין מביטה בה עם כל האהבה בעולם שלא הועילה במאום.