סתם רעיון שעלה לי, טיפשי אולי, אבל מבקש את

Hawk17

New member
סתם רעיון שעלה לי, טיפשי אולי, אבל מבקש את

דעתכם עקיצתכם. חשבתי על השבת ה-8.09.07, וחשבתי על פעילות בוקר לחברה המנוסים. חשבתי שיכולה להיות מעינינת תחרות גובה מקסימלי+ בול למעלה במבוא חמה לדרגות 3-4 . איך? פשוט כל הרעיון הוא לעשות את התחרות בתנאים קשים - בשעות 8:00-9:00 או 9:00-10:00 ועם הגבלת זמן לטיסה עצמה,כשכל מה שיש עדיין באוויר זה רק פלוצים קטנטנים ופיפסונים מסכנים. טרמיקות חלשלושות שלא קל בכלל לעלות עליהן. ואז לנחות למטרה למעלה , ועוד ברוח חלשה\רוח -משימה לא פשוטה לTopless ברוח קלושה. מה דעתכם על הרעיון ומהם הערותכם בענין? אני יודע שאולי יישומית לא בטוח שלאנשים יהיה קל לוותר על רביצת הבוקר על הצוק. אז אולי אולי במועד אחר לערוך תחרות כזו.. אבל בגדול על הרעיון. פידבק. ענין. משתתפים. יש בכלל? עומר.

חגי

New member
אנחנו לא טסים במבוא חמה בדרכ

ולכן אין ממש ידע מה התנאים מהפעמים המועטות שביליתי שם בשנים האחרונות בשל ערבי בטיחות , הצלחתי לטוס טרמלי כשההמראות בדרכ ב- 1030-1100 באותם פעמים היה לא קל לשרד אבל מצד שני כשבאה טרמיקה היה אפשר לעלות איתה ל- 1000-1200 מטר. בקיצור - תחרות כזאת בתנאים שאינם שגרתיים יכולה להסתיים בצורה מאד אקראית כשהמזל משחק תפקיד משמעותי. בנוסף - לתחרות כזאת אטוס על הטופלס הישן שלי (ששיך לשלומי) שטס לאט ויש לו שטח גדול ואז יהיה לי יתרון על הטופלסים שטסים איתם בליגה והם מהירים משמעותית אבל עם מינימום סינק גדול יותר - בקיצור - שוב לא ממש מתאים לתחרותיים שבינינו. אם כבר אתה רוצה להכניס עניין - תן טסק למשל: מבוא חמה- אלומות - מבוא חמה. מבוא חמה - גונן - מבוא חמה.

Hawk17

New member
הממ..

יכול להיות נחמד איזה משולש מקומי. עם נחיתה בבול למעלה.. לעומת זאת: כמה נועז ופרקטי מבוא-חמה-אלומות-אבני איתן\רמת מגשימים? אני סתם זורק מהדמיון משהו לא שיגרתי. אני יודע שרמת מגשימים נמצאת בתוך הבועה שלנו ,בקצה שלה, ויש שם גם שדות נחיתה וגם יודע על " שז"ים " שנחתו שם.

Hawk17

New member
אפשרי

רק עם מנוע....
מה עם שאר החברה. רוצים \לא רוצים? גיא? ולנסי? מישהו פה יתן את דעתו? עומר.

avron

New member
הבדל בזמני המראה

בהנחה שכולם האויר תוך 30 דקות. ההבדל בתנאים בין 10 ל 10:30 עצום.

חגי

New member
לא - זה היה "גל"

בתמונה הגולש המסוקס נמצא ב- 3800 מטר! תעשה חיפוש - זה היה ביולי לפני שנתיים. היה גל מטורף ואנשים עלו עד 4000 חלקינו ניסה בכל כוחו להימלט מהעילוי וטיפס תוך משיכה מלאה ל- 2000 באפקט כינרת עולים למקסימום 1500

Hawk17

New member
איך תופסים את זה?!

כן. אם אני מבין נכון זה הגל שאלכס עלה ל-3600 ולא הצליח לרדת עד החשכה?...

חגי

New member
תגיד ...כבר לא דיברנו על זה רק

לפני חודש חודשיים? אחזור שוב- לא תמיד יש גלים ואישית אני לא מומחה בעניין. אותה פעם שדיברתי עליה היתה יוצאת דופן מהבחינה שהיה ברור שטסנו בתוך גל חזק מאד. אני מניח שהיו מקרים בעבר שטסנו בגלים מבלי להתרגש מדי כיוון שהעילוי היה חלש ובאזור מצומצם - מין טרמיקה ארוכה כזאת של דקה שתיים של טיסה ישרה בעילוי קבוע. באותה פעם (ואני מציע שתחפש את הדיווח והדיון שנעשה לפני שנתיים ביולי נדמה לי) הגל היה חזק מאד ומי שלא נבהל עלה איתו ל- 4000 מטר שזה גובה מדהים ויוצא דופן לארצנו.

ג ל נ ט י

New member
צריך להכיר במיגבלות

אלא אם אתה מנפרד, כל מי שראיתי שממריא בשעות הבוקר במבוא חמה ירד למטה די מהר. אני מחסידי "תן לי תחרות בתנאים מפרגנים"

למעלה