סתם רציתי לשתף...

tutiris

New member
סתם רציתי לשתף...

אחרי כל הויכוחים הפוליטיים הסוערים שפה, חשבתי לנסות לשמוע תגובות, אני מקווה שזה יהיה שרשור חיובי שידגיש אחדות לאומית ולא יגרור ויכוחים מיותרים. אני שונאת פוליטיקה ולצערי הרב (ולבושתי הרבה) גם לא מתמצאת מספיק טוב בהיסטוריה שלנו. בכל זאת, כך יצא שבאחת האפליקציות בפייסבוק, מוסלמי ממצרים ראה את התמונה שלי ושאני מישראל וקילל אותי. יש לי תירוץ, אני עדיין צעירה- ולכן בילדותיות משהו, קיללתי בחזרה. ואז התחיל שרשור שהכיל ויכוח סוער על זכותינו לחיות בישראל ועל כיבוש, הרג של נשים ערביות וילדים ועוד ועוד... היה קשה לענות לו (ועוד באנגלית...) אבל נראה לי שסה"כ הייתי בסדר. אני שואלת בעדינות, איך הייתם עונים. הנה קצת מדבריו: - what ppl u stupid bitch u kill children in plastin and wemen and u tell me that shit - frist u take there lands and then tryedto take mind 2 and then u tell me u wana live ur life quit great how about out land 2 so u can be free ps . what about sabra and shtila - we lived in harmony with u till 1948 if u konw the year when u inved palasten and then u tried to invd us to but u loose rember

tutiris

New member
אמרתי כבר שהשיחה התחילה מקללות

כאשר קיללתי אותו פעם ראשונה, הוא ענה לי: hebrws always like that no wonder. ואז במסר הבא, הוא התחיל להטיח בי- אתם, הישראלים, פוגעים בנשים וילדים פלשתינים... על זה היה קשה לי לשתוק, כשאני חושבת על כל הפיגועים...

amitk80

New member
אז תעני לו

מה שאת חושבת. תראי צורת הדיבור שלהם נובעת בשל העובדה שעושים להם שטיפת מוח נגדנו וזה לא מפתיע. זה קורה לא רק במצרים אלא גם בירדן, בסוריה, בלבנון, ואפילו כאן בתוך מדינת ישראל (ראו דוגמת ש'יח ראאד צ'אלח שאמור להיות מנהיג דתי שאמור להוות דוגמא דתית אבל עושה שימוש קיצוני בדת). תמיד אומרים שהאסלאם היא דת שלא תומכת בהרג, וזה נכון כי בקוראן נאסר במפורש להרוג, אבל משום מה נתבע המושג ג'יהאד שקורה להרוג את כל הכופרים. תראי, הבעיה אצלנו אצל היהודים שאנחנו לא מבינים מול מי אנחנו עומדים. קל להם לבוא ולעשות שימוש נגדנו כי כביכול אנחנו הצד החזק יותר ואת יודעת מה זה נכון מאד. תראי איך המדינה שלנו התקדמה לעומתם? יצאנו מעזה ומה יש שם? רק קיני טרור והרבה שנאה. את השנאה הזאת הם מחנכים את הילדים מהיום שהם נולדים. לצערי הנשק של הפלסטינאים הוא הרחם של האמא הפלסטינאית. עם בן אדם כזה קשה להיות ענייני כי הוא בן אדם בור וטיפש. אני יודע שאת צודקת ועוד הרבה יודעים שאת צודקת. את יכולה לנסות לכתוב לו משהו בצורה מנומסת. זה שהוא מדבר בקללות מראה איזה בן אדם שפל וטיפש הוא.

לא עונים

היו לי הרבה דיונים סוערים בתקופת הצ'אטים הסוערת שלי (פוליטיים ובכלל), עם אנשים שלא הסכמתי עם עמדתם, אבל אף פעם לא ראיתי טעם לענות למישהו שמקלל במקום לענות. כל המטרה בדיון היא לנסות להבין את הצד השני וגם לנסות לשכנע, מה המוטיבציה לעשות זאת כאשר מהצד השני יש רק קללות או תגובות לא אינטליגנטיות ולא מנומקות.

הייתי עונה לו דבר אחד...

שילך ללמוד אנגלית לפני שהוא מעז לשלוח למישהו הודעה. אל תתייחסי לאנשים כאלה. אני לפני כמה שנים ניהלתי שיחה דומה ב ICQ עם ערבי לא זוכרת מאיזו מדינה. השיחה ההיא התנהלה בצורה יפה, בלי קללות ובאמת ראיתי אצלו רצון להבין מה קורה פה. ההודעה הראשונה שהוא שלח לי הייתה משהו בסגנון: שלום אני בחור ערבי מ..., אם לא אכפת לך, רציתי לדבר איתך על המצב בארץ. אצלנו מציירים אתכם כמפלצות, רציתי להבין מה בעצם אתם עוברים... אל תבזבזי את הזמן שלך על אנשים שמקללים אותך בהודעה הראשונה שהם שולחים לך. רואים ישר שהם עברו שטיפת מוח, אין שום טעם לבזבז עליהם את העצבים שלך. לילה טוב

למעלה