סתם רציתי לשתף...

PianoGirl20

New member
סתם רציתי לשתף...

אני אומנם כבר לא ממש כותבת כאן, אבל מדיי פעם אני נכנסת וקוראת, וסתם רציתי לשתף במשהו. כל יום ראשון אני משדרת ברדיו של הקמפוס שאני לומדת בו, ובזמן האחרון התחלתי לעשות 'ספיישלים' על אומנים שונים שאני מאוד אוהבת, והפעם עשיתי תוכנית ספיישל על...מתי כספי כמובן!.. בזכות האתר הרשמי של מתי ושפע האינפורמציה שניתן למצוא בו על מתי, אספתי חומר וסיפרתי עליו כל מיני דברים מעניינים. כמובן שגם השמעתי שירים שונים שלו, ובקיצור היה מאוד נחמד ומעניין...(בקיצור, עשיתי כבוד לפורום שלכם...
) אז זהו, שיתפתי....

מארסו

New member
מה היה הפלייליסט ?

ואיזה אנקדוטות מעניינות סיפרת בין השירים ?

PianoGirl20

New member
אז ככה....../images/Emo13.gif

חיכיתי שמישהו ישאל את השאלה הזאת...
התחלתי בכך שסיפרתי על תחילת דרכו של מתי, על איך שבתור ילד הוא התעניין בעיקר במוזיקה (מן הסתם..) ובעידוד הוריו הוא התחיל ללמוד נגינה על פסנתר, וגם על כך שלא ממש אהב להתאמן ולהשקיע ואבא שלו היה מכריח אותו לנגן על פסנתר לפחות שעה ביום (כמו שבעצם קורה להרבה ילדים שמתחילים לנגן על פסנתר..). אחרי זה סיפרתי על כך שבזכות המורה שלו לפסנתר שנתן לו משימה לעבד תווים בפעם הראשונה, נחשף מתי לכל העניין הזה של עיבוד והלחנה. סיפרתי גם על השירות שלו בלהקת פיקוד דרום ועל שירים שהוא הלחין בזמן השירות שלו, וגם הזכרתי בקצרה את שיתופי הפעולה הרבים שהיו לו עם אומנים שונים. לאחר מכן סיפרתי קצת על הפרויקט של ארץ טרופית יפה, ושמתי שני שירים מתוך הפרויקט: 'אושר' ו'הו מה יהיה'. אחרי כן סיפרתי שוב על השירות שלו בלהקת פיקוד דרום וששם הוא כתב את הלהיט 'אני מת', וגם סיפרתי על 'בלילות הקיץ' החמים' שהוא כתב במיוחד לבקשתה של מלי בורנשטיין, ושבהתחלה הוא כתב את השיר בסגנון של ג'ז/בלוז אבל לבקשתה הוא שינה את הלחן למשהו יותר מקפיץ.. והשמעתי את שני השירים- 'אני מת' ו'בלילות הקיץ החמים'. לאחר מכן סיפרתי על שיתוף הפעולה בין מתי כספי ליהודית רביץ (לא יכולתי שלא להזכיר את יהודית..), וסיפרתי על כך שיהודית סיפרה בראיונות שונים שלה שהיא מאוד העריצה את מתי כספי ושהמוזיקה של מתי נורא השפיעה עליה, ואיך שבאחת מהפעמים שהיא הייתה בהופעה של מתי (כשהיא הייתה עדיין צעירה ואלמונית..), לאחר ההופעה היא אזרה אומץ וניגשה אליו אל מאחורי הקלעים ושם השמיעה לו כמה שירים שהיא הלחינה. מתי כמובן נותר בפנים חתומות, הסתכל עליה ברכות ורק אמר: 'תחזרי אליי אחריי שתתגייסי ללהקה צבאית'...וכך באמת היה.. שנים לא רבות לאחר מכן, מתי ויהודית נפגשו שוב בתור שני אומנים גדולים, ומתי הלחין עבורה שירים רבים. השמעתי אז את 'מישהו' ואת 'לקחת את ידי בידך' בביצועה של יהודית, וגם את 'סמבה בשניים' ששרים מתי ויהודית ביחד. אחר כך סיפרתי על חגיגה בסנוקר ועל כך שנעימת הנושא הרומנטית מהסרט היא למעשה חלקים מהמנגינה לשיר "ברית עולם". הבאתי ציטוט של מתי שסיפר קצת על המנגינה של ברית עולם ועל איך שכתב אותה בתחילה ללא מילים והרגיש שמשהו חסר, ואז הביא את השיר לאהוד מנור ז"ל, שכתב מילים בשביל המנגינה. השמעתי אז כמובן את 'ברית עולם', ולאחריו את 'ואותך'. (אם כבר להיות קיטשיים ורומנטיים אז עד הסוף..
) אחרי שהסתיימו השירים סיפרתי על הקשר המיוחד שהיה בין מתי כספי לאהוד מנור ז"ל, ועל כך שהרגישו שהם 'נפשות תאומות' וגם הבאתי ציטוטים שלהם אחד על השני, ( אהוד קרא למתי "נפש תאומה", "האיש שנשמתי צרורה בנשמתו" וסיפר תמיד שמתי מעולם לא תיקן לו מילה, ואילו הוא מעולם לא תיקן למתי תו'...) ושמתי את 'ילדותי השנייה' ואת 'לא ידעתי שתלכי ממני'. לאחר מכן סיפרתי קצת על להקת שוקולד מנטה מסטיק ועל כך שמתי היה המנהל המוזיקלי שלהם וסיפרתי קצת על השיר 'נח', וכמובן שגם השמעתי אותו, ולסיום השמעתי את 'איך זה שכוכב'.. שלפחות מבחינתי, תוכנית על מתי כספי, לא תהיה שלמה בלעדיו... כמובן שבסוף גם הזכרתי שכל הציטוטים שקראתי במהלך התוכנית נלקחו מתוך האתר הרשמי של מתי כספי...

PianoGirl20

New member
מתי כספי- שירי יום הזיכרון?..

רציתי לשתף במשהו שקרה לי. היום שתי חברות שלי מהלימודים סיפרו לי ששמעו את התוכנית שלי בקפיטריה, ובאיזה שהוא שלב מישהו שם אמר 'מזה, יום הזיכרון'?.. ואז פשוט החליפו תחנה... זה היה ממש מעצבן לשמוע וגם די העציב אותי. אני באמת טרחתי על התוכנית הזאת ואני חושבת שהכנתי תוכנית לא רעה בכלל, וחבל לי שאנשים חושבים ששירי מתי כספי זה שירי יום הזיכרון.. חברות שלי המליצו לי 'לשנות כיוון' ולשים דברים אחרים 'פחות דכאוניים'... ניסיתי להסביר להם שהתכנית הזאת הייתה ספיישל על מתי כספי וגם בכלל לא שמתי שירים מדכאים, אבל הן לא ממש הבינו. זה ממש מעצבן אותי שאנשים בגילי רוצים לשמוע רק מוזיקה עדכנית ו'מקפיצה' ודברים כמו מתי כספי לא נוגעים להם בכלל. הכי עיצבן אותי שהם אמרו שהמוזיקה דכאונית, ובכלל לא שמתי שירים דכאוניים (חוץ מ'מישהו'.. ואחריו הם כבר החליפו תחנה..). בקיצור, זה ממש עיצבן אותי. הלוואי שהמצב היה שונה.

Shykedmi

New member
משום מה זו התדמית שדבקה בו -

כנראה בגלל שהשירים רציניים מדי (גם השטותיים) ואנשים לא יכולים לאמץ את התאים האפורים שלהם יותר מדי... בהחלט מעציב, אבל זה הספקטרום של החברה שלנו היום. לא כולם חייבים לאהוב את מתי כספי, אבל אנשים נותנים לכל המניפולציות לעבוד עליהם, וזו פשוט תבוסה למין האנושי. בעיניי. שי

PianoGirl20

New member
הבנתי מהם

שהקש ששבר את גב הגמל היה 'סמבה בשניים'....עד לשם הם הצליחו 'לסבול' ('מישהו ' היה מדכא מדיי בשבילם, אבל 'לקחת את ידי בידך' הצליח להציל אותו, אבל אז הגיע סמבה בשניים וזה כנראה היה כבר יותר מדיי...באמת, איך יכולתי לחשוב לעצמי שמישהו יאהב את סמבה בשניים??.. תמימה שכמותי..
פשוט עצוב. אחרי זה חברה שלי הסבירה לי שאם הייתי שמה שירים יותר 'מקפיצים' כמו 'כשאלוהים אמר', אז אולי זה היה בסדר... היא אמרה שאנשים שנמצאים בקפיטריה לא רוצים לשמוע כאלה שירים...הם רוצים לשמוע שירים שיעשו להם שמח.. טוב.

Shykedmi

New member
על זה אני אומר ש -

גבריאל גארסיה מארקז אמר פעם: יש שני דרכים ליצור אמנות. האחת היא להוריד את רמתך אל רמת העם, והדרך השניה היא לנסות לגרום לעם לעלות אלייך. הוא מאמין בדרך השניה, וזו גם דעתי. אני יודע שיקומו עליי כאן נוכח המשפט הזה, כי זה כבר קרה פעמים אחרות בעבר, אבל אמן לא צריך לראות את הקהל שלו ממטר, בטח לא לעשות דברים בשביל לרצות אותו. צריך להביע הערכה לקהל שאוהב אותך, אבל בשום פנים ואופן לא לנסות לרצות את הקהל. כך לא רק לגבי אמנים יוצרים, אלא לגבי כל דבר בחיים, כך אני רואה את זה בכל אופן. המטרה שלנו זה לרצות את עצמנו ולקוות שבדרך יהיו אנשים שיאמינו בדרך שאנחנו רואים. תאמיני את במה שאת עושה ותנסי לגרום לקהל לעלות אלייך ואת לא תנסי לרדת אליו. זו עצתי ודעתי בכל הקשור לנושא הזה. שי

מוגג

New member
אל תיכנעי!

המשיכי בעבודת הקודש שלך, על אפם וחמתם של המלעיזים.

למעלה