סתם שאלה לא קשורה לא אליי

• פותח הנושא milaP
  • פורסם בתאריך

milaP

New member
סתם שאלה לא קשורה לא אליי

ולא למישהו אחר. פשוט מעניין אותי: לפני כמה שנים היתה תקופה (קצרה מאוד) שבה קיבלו לאוניברסיטאות ללא פסיכומטרי. למה החליטו להחזיר פסיכומטרי? מאיזו סיבה? אולי מישהו יודע?

stkachov

New member
בעיקר כי

הבינו שהבגרויות זה שטויות, קל מאוד להעתיק, לרמות... וגם כי האוניברסיטאות לחצו להחזיר את הפסיכומטרי, בטענה שהתקבלו סטודנטים פחות טובים.

Alasse

New member
אם אני לא טועה

אחוז הנשירה בשנה הזאת היה גבוה בטירוף ובגלל זה בחליטו להפסיק עם זה

milaP

New member
אם יודעים ש...

ברוסיה למשל אין דבר כזה "פסיכומטרי". אבל יש בחינות קבלה. מי שמתקבל לפקולטה מסוימת - פשוט עושה בחינות קבלה של פקולטה זו, גם בכתב וגם בע"פ. וזה בחינות רגילות כמו בבית-ספר רק טיפה יותר קשות. ותאמינו לי שזה לא קל. וממש לא כולם מתקבלים. נדמה לי שיש מקצועות מסוימות כמו מתמטיקה, פיזיקה - שבזה כולם חייבים להיבחן. נדמה לי שגם בארה"ב לא קיים פסיכומטרי - או שאני טועה? אז למה בישראל המציאו את המושג הזה "פסיכומטרי"?

stkachov

New member
בכל מדינה זה שונה

בארה"ב יש שיטה מאוד מורכבת שמתחשבים בכל מיני גורמים(בגרויות, פסיכומטרי, המלצות, תרומה לקהילה, חיבורים אישיים)... אני מניח שבישראל פשוט מישהו מקובע ולא רוצה לחשוב על אלטרנטיבות נוספות.

FloorFiller

New member
לא הומצא בישראל

מבחן הפסיכומטרי אאל"ט דומה מאוד ברעיון שעומד מאחוריו למבחן ה- SAT האמריקאי שנהוג להיבחן בו בד"כ כדי להתקבל לאונ' ולקולג'ים בארה"ב כעוד קריטריון קבלה. יש מדינות בארה"ב שנהוג בהם מבחן דומה אבל הוא נקרא ACT. ובכל מקרה, בארה"ב עושים גם "פסיכומטרי" לקבלה לתואר שני (כמעט לכולם ולא רק לפסיכולוגיה כמו בארץ) שנקרא GRE (גם פה נדמה לי שיש כל מיני סוגים לפי המקצוע שאתה הולך ללמוד) ויש גם את ה GMAT שבד"כ עושים כדי להתקבל למנהל עסקים לתואר שני על כל נגזרותיו.

milaP

New member
הבעיה העיקרית בפסיכומטרי

זה מהירות ביצוע. לא כול אחד שהוא מהיר בביצוע מטלות, הוא בהכרח חכם. לי למשל לוקח זמן לחשוב, וברוב הפעמים אני מגיעה לתוצאה נכונה לאחר זמן. ועובדה שלא עשיתי פסיכומטרי והגעתי לתואר שני (כמו הרבה שסיימו אוניברסיטה פתוחה). לא נראה לי שזה נכון לבדוק כשרונות של אנשים לפי הספק שלהם בפסיכומטרי. ולכן מבחנים רגילים, לפי דעתי, עדיפים.

אני ענת

New member
גם אני לא עשיתי פסיכומטרי

אני לא מסוגלת אני לקויית למידה, ועוד דיסלקטית, דיסקלקולית וכל ה"מתנות האפשריות" עשיתי מכינת 30+ לפני הקבלה למכללה לתואר ראשון וסיימתי את התואר בהצטיינות. אם הקבלה שלי לאקדמיה היתה תלויה בתוצאות הפסיכומטרי לעולם לא הייתי מצליחה... כך, שלדעתי הפסיכומטרי הוא לא מדד להצלחה בלימודים לפחות לא אצלי.

milaP

New member
באמת כל הכבוד לך!

שהצלחת בלימודי תואר ראשון למרות המגבלות שתיארת. אני גם חושבת שפסיכומטרי זה לא מדד להצלחה בימודים. תזכירי לי מה למדת ומה את לומדת בתואר השני?

אני ענת

New member
תואר ראשון עבודה סוציאלית במכללת תל חי

תואר שני מתחילה עכשיו עבודה סוציאלית במגמה קלינית באוניברסיטת חיפה

FloorFiller

New member
כמו בכל נושא

יש שיטענו שהשיטה של המבחן הפסיכומטרי היא העדיפה ביותר ויש כאלה שלא. גם אני שמעתי טיעונים לכאן ולכאן ולמען האמת לא גיבשתי דיעה אם הפסיכומטרי זה "טוב או רע". אני מניח שכל עוד אין פתרון אחר שהוא יותר טוב, ימשיכו להשתמש בו ולפי איך שהמגמה נראת היום - בשנים הבאות הוא יקבל משקל יותר ויותר גבוה בקבלה לאונ' (במכללות זה שונה). כבר היום אפשר למצוא כל מיני חוגים שהפסיכו' מהווה 70% מהקבלה (הבגרות מהווה לפי זה 30%), או שנותנים משקל גדול לחלק המתמטי - בעיקר במקצועות הריאליים ויש עוד כל מיני דוגמאות.

amitk80

New member
אני גם חושב שהפסיכומטרי לא משקף כלום

קיבלתי ציון שהוא לא משהו בפסיכומטרי ונכנסתי לסטטיסטיקה כדי אחרי זה לעבור למערכות מידע והנה אני בסוף עם שני החוגים האלו. אני יותר חסיד של מבחנים ולא רק מהיבט שהפסיכומטרי לא בודק את היכולת האמיתית אלא שזה גם הפך לתעשייה מטורפת של גריפת רווחים..

Hermione1382

New member
יש תחומים בהם עוד ניתן להתקבל ללא פסיכומטרי

למזלנו הטוב :) אבל אלו בעיקר תחומים שהביקוש אליהם אינו גבוה וגם ככה צריך לשלם לאנשים כדי ללמוד אותם. אני התקבלתי ללימודי תאור ראשון באנגלית ללא פסיכומטרי (הייתי צריך לעשות רק אמי"ר כדי לקבוע רמת אנגלית) בגלל שהיה לי ממוצע בגרות גבוה. נראה לי שאם הייתי צריך לעשות פסיכומטרי הייתי מתקבל אולי לתואר במדעי הטמטום (וגם ככה כבר יש לי פרופסורה בזה) עקב חרדת הבחינות שלי וחוסר היכולת המוחלט שלי להבין דברים בסיסיים במתמטיקה :). למזלי הטוב ממוצע הבגרות שלי אפשר זאת ועכשיו אני בתואר שני :). בכל מקרה באוניברסיטה העברית (אני יודע את תהנאים שם לתואר ראשון כי שם למדתי ונראה לי שבתל אביב ובבר אילן לפחות התנאים די דומים) עד היום כמעט לכל המקצועות במדעי הרוח ניתן להתקבל קבלה ישירה (ללא פסיכומטרי) אם יש ממוצע משוקלל 100 ומעלה וגם לחלק ממקצועות מדעי החברה כגון גיאוגרפיה וסוציולוגיה ולמדעי הטבע גם כן אך יש התניה של לפחות 4 יחידות מתמטיקה ועוד מגמה ריאלית לפי מה שזכור לי :)

למעלה