סתם שאלה, נראה אם אתם יודעים

סתם שאלה, נראה אם אתם יודעים../images/Emo8.gif

בשיבת המלך יש מוזיקה עיקרית, שחוזרת על עצמה הרבה פעמים במהלך הסרט(כשמכתירים את ארגורן למלך- בדיוק כשגנדלף שם לו את הכתר על הראש, ובתחילת הסרט כשמופיע הכתב "שרה'ט שיבת המלך" בגדול). המוזיקה הזו מופיע רק בשיבת המלך ובעוד מקום אחד בשתי הסרטים הקודמים. מהו המקום?

g tamir

New member
ב................

שני הצריחים , בפעם הראשונה כשאראגורן מדבר על רואהן ועל אדוני הסוסים.

aniviel

New member
זו לא ממש מוסיקה עיקרית...

מה שאתה מדבר עליו זו התחלת המנגינה של מינאס טירית' שמופיעה בפסקול במלואה גם בקטע Minas Tirith וגם פחות או יותר במנגינה של המשואות The White Tree מה שאתה מדבר עליו זו תחילת המנגינה... כשכתוב את 'שיבת המלך' בתחילת הסרט המנגינה נקטעת על ידי הדיבורים של מרי ופיפין. ובסוף היא רק חלק ברקע מתוך קטע מנגינה ארוך (של יותר מ10 דקות) של כל הסופים...

Chakotay

New member
אכן, אבל אפשר להגיד

שזאת המנגינה העיקרית של הסרט, רק חבל שלא הייתה הרבה את המנגינה העיקרית של הטרילוגיה...טאם אטם טם טאם טם טם! טאם טאם טם טאם טאם! זה לא אומר לכם הרבה אה ?
ואני מתכוון למנגינה שיש בקטעי הקרב והיא גם מופיע בתחילת The Bridge Of Khaza Doom.

Eowyn of Rohan

New member
אני מבינה למה אתה מתכוון

היא הושמעה גם בקטעים שהראו את אייסנגארד. מוסיקה באמת יפה אבל לא הייתי אומרת שהיא המוסיקה העיקרית של הטרילוגיה.. אם כבר אז של אחוות הטבעת. וזה the bridge of Khazad dûm.

Galadriel 3000

New member
ו...

נראה לי ש"עוד מקום" בשתי הסרטים הקודימים שהיא מופיעה בו זה באחוות הטבעת, כשהאחווה בלוריין, אז בורומיר מספר לאראגורן על מינאס טירית... זה או זה או שבמורחב של שני הצריחים (
למי שלא ראה) אז יש את הקטע של הפלאש בק של פאראמיר על הימים הטובים שבורומיר היה חי, לפני שדנתור שלח אותו לריוונדל. אז אני צודקת?

aniviel

New member
בקשר למוזיקות בשר הטבעות...

בוודאי שמתם לב שאפשר להגדיר מוזיקות שונות כמוזיקות של אחד הסרטים. באחוות הטבעת יש את המוזיקה שבפסקול נקראת The Bridge of Khazad Dum, אותה שומעים במוריה אחרי שהאחווה נלחמת באורקים ליד הקבר של באלין, ממש אחרי שגאנדלף אומר "to the bridge of Khazad Dum" זו המוזיקה של "אחוות הטבעת". יש את המוזיקה של "שני הצריחים", או צריך יותר לתאר אותה כהמוזיקה של רואהן. אותה שומעים פעם ראשונה כאשר רואים את רואהן... וגם ב"שיבת המלך" כשרואים את רואהן בתחילת הסרט אז מתנגנת ברקע אותה המוזיקה. בפסקול של "שני הצריחים" תמצאו הרבה קטעים עם המוזיקה הזאת, החביב עלי ביותר הוא "The King of the Golden Hall". ויש כמובן את המוזיקה של "שיבת המלך", או מה שהיא באמת, המוזיקה של גונדור/מינאס טירית'. המוזיקה במלואה נשמעת לראשונה בזמן שגאנדלף ופיפין רוכבים על שאדופקס אל ובתוך מינאס טירית'. למנגינה הזאת בפסקול של "שיבת המלך" קוראים "Minas Tirith" כמובן. או למי שמעדיף את מוזיקת המשואות, שמשלבת את המנגינה של מינאס טירית' בשני קטעים שונים במנגינה, לזה קוראים "The White Tree". המוזיקה של כל הטרילוגיה זו המוזיקה המתנגנת בתחילת כל סרט כאשר רואים את הכתוב "Lord of the Rings", את המוזיקה תמצאו במלואה בפסקול של "אחוות הטבעת" תחת השם "The Ring Goes South", וזו המוזיקה המתנגנת לאחר שהאחווה עוזבת את לות'לוריין ושטה לכיוון הארגונאת'. עכשיו בקשר לשאלה שנזכרה, אני חייבת להודות שאם אתה מתכוון באמת לתחילת המנגינה של מינאס טירית' אז אני לא יודעת מתי אתה מתכוון. בכל מקרה, הגיוני שזה יהיה ב"אחוות הטבעת" כאשר גאנדלף רוכב למינאס טירית' או ב"שני הצריחים" באוסגיליאת' או כאשר מדברים מתישהו על מינאס טירית'/גונדור...

Y. Welis

New member
זה נקרא Theme, 'נעימת הנושא' של

הקטעים השונים שחוזרים בפסקולים. אגב, מעניין אותי מתי נראה מהדורה מורחבת של הפסקולים... עם הקטעים שלא הופיעו עדיין - בערך עוד 5 קטעים לכל סרט.

כן, אני מדבר על חלק קטן מהמוזיקה...

שנשמעת כאשר גנדלף ופיפין רוכבים במינס טירית. וכמו שאמרתי, היא נשמעת שניה לאחר שגנדלף מניח לארגורן את הכתר על הראש. וליאור(magior) נכון
, המוזיקה\מנגינה הזו מופיע (רק) במועצת אלרונד. היא מתחילה כשבורומיר קם ואומר "במשך זמן רב אבי, העוצר למלכות גונדור הדף את כוחות מורדור בדם אנשינו"... ונגמרת כשלגולאס אומר לבורומיר "ויורש העצר של גונדור" על ארגורן. (זה אותו חלק מהמוזיקה, רק שחוזר על עצמו)

למעלה