סתם שאלה שעלתה בי לאחרונה

• פותח הנושא sgf
  • פורסם בתאריך

sgf

New member
סתם שאלה שעלתה בי לאחרונה

שלום לכולם, במידה ויש לי חברה קטנה בע"מ ,קיבלתי הלוואות מהבנק וכעת החברה במצב רע ואיני יכול להחזיר את החוב גם בתנאי שאני סוגר את החברה.
מה הסיכוי שהבנק יגיע איתי להסדר חוב, ומה קורה עם החוב שלי לבנק במידה והבנק לא מסכים להסדר חוב ואני נאלץ לסגור את החברה?
תודה רבה.

יש כמה אופציות:

1. החוב רשום על חשבון החברה ואינך ערב לחוב: במקרה כזה הבנק ינסה באמצעות הוצל"פ לחלט כל דבר שווה ערך מהחברה ובמידה ולא תצליח החברה תוכרז פושטת רגל והחוב יימחק. (ייתכן השפעה על יכולתך לקבל אשראי בנקאי בעתיד ועוד)

2. החוב רשום על חשבון החברה ואתה כן ערב לחוב, או במקרה והחוב רשום על שמך: הבנק ינסה לחלט את הכסף ממך בכל האמצעים כולל הוצל"פ, ורק כשלא תצליח תוכל לבקש להגיע להסדר חוב שתכלול מחיקת חלק מהקרן.

כמובן והבנק אינו חייב להיענות לבקשה ואז תוכרז פושט רגל על כל ההשלכות העתידיות.

doron700

New member
חוב לבנק

ידידי
אין קשר בין סגירת החברה לחוב לבנק
בזמן פתיחת החשבון ומתן האשראי חתמתה על ערבות אישית לטובת החברה
בכול מקרה הבנק יגיע אליך לפרעון החוב
עדיף שתגיע איתו אתה להסדר ותחסוך עמלות עמלות לעורכי דין וכ"ד
דורון עמית
יועץ עסקי
www.doronamit.co.il

אתה כל כך צודק בשאלה, לאור פרשת דנקנר...

מאחל לך שתגיע להסדר, בטח לא מדובר בסכום מטורף שישפיע על הבנק חובות/מסופקים/אבודים... מציע לך להתייעץ עם מומחים לנושא מו"מ עם בנקים בנושא שלך.
בהצלחה

royl10

New member
הסדר חוב

הבנק ללא ספק ינסה להגיע איתך להסדר חוב
הבנק יעשה הכל על מנת לגבות את החוב

צריך להסתכל על התמונה כולה

האם חזרו לך שיקים?
האם לקחת את האשראי בסניף עסקי או פרטי
האם אתה יכול לקחת על עצמך את האשראי בפרטי ולשאת בחוב לאחר שתמצא עבודה אחרת
אתה אתה מעונין להכריז על עצמך כפושט רגל

לכל מהלך יש השלכות
אם לא תחזיר את החוב, אם תיהיה פושט רגל אם שיקים יחזרו לך אתה לא תקבל עוד אשראי מאף בנק

הדרך הנכונה במצב שהעסק כשל היא לקחת את האשראי על עצמך כפרטי ולמצוא עבודה שתוכל להחזיר את האשראי בפריסה של תשלומים כמו משכנתא על דירה

למעלה