סתם שאלה שעניינה אותי....

סתם שאלה שעניינה אותי....

אין איזה שהם חוקים שאוסרים הורדת קסדה תוך כדי הטור??? או שיש כאלה ופשוט שמים עלהים פס ןאף אחד לא אוכף אותם??? תודה מראש מרק גרינברג

RavkatRafi

New member
דווקא יש

חוקים ברורים. מותר להוריד קסדה ('כובע התרסקות' עפ"י דאפילד :) ). אם הקטע של אותו יום מסתיים בפסגה, אז במהלך העלייה האחרונה של היום מותר להוריד את הקסדות. (מעניין מה המחיר בשוק השחור שנקבע לקסדה של כל רוכב..) רפי

החוק ברור ואף אחד לא שם פס

החוק מחייב חבישת קסדה. כשיש עלייה לקו הסיום מותר לרובים להוריד את הקסדה בתחילת העלייה. לפני שנה עוד חיפפו עם החוק הזה. היו כמה מקרים שרוכבים הורידו את הקסדה בתחילת עלייה לקו סיום אבל "כאילו" לא ידעו שיש עוד ירידה או מישור קצרים לפני העלייה האחרונה.

schwinner

New member
אבל למה הם מורידים אותה?

במה בדיוק היא מפריעה? אם אני הייתי במקומם באותו רגע הייתי שוכח ממזמן על קיומה.

ido mazor

New member
יותר נוח בלי קסדה

בוודאי שקסדה מפריעה - במיוחד בעליות, בהן מזיעים הרבה ורוכבים יחסית לאט, הראש פחות מתאוורר עם קסדה עליו. יותר נוח, מאוורר וקל בלי קסדה שתכביד על הראש.

Tomer w

New member
אם אני לא טועה

עד לפני כמה שנים הרוכבים זרקו את הקסדות לשוליים וכנראה שהחליטו שזה קצת מסוכן אז רק רכב יכול לאסוף אותן

קסדות עולות כסף...

לכן עדיף לא לזרוק אותן. בדר"כ קובעים נקודה בה הטכנאים מחכים על צידי הכביש, והרוכבים מעבירים להם את הקסדות. אופציה נוספת היא להעביר את הקסדות לדומסטיקס שיעבירו אותן לרכב. והאופציה האחרונה והפחות טובה, במידה והתקיפו אותך זרוק את הקסדה לקהל, זו יופי של מזכרת. לפי דעתי יש סיבה נוספת לכך שמרשים לרכב בלי קסדות בעלייה האחרונה, התמונות יותר יפות. יותר קל למכור פוסטר של רוכב שאפשר לראות את הפרצןף שלו, מרוכב שמוסתר ע"י קסדה. והספונסרים ירצו תמונות יפות לפוסטרים שיפרסמו אותם. ד"א אם כבר הזכרנו מזכרות: השנה יש שינוי בטור שקשור למזכרות, כל קבוצה אחראית להביא את בקבוקי המים שלה. בקבוקים עם לוגו וצבע של הקבוצה. אין יותר אחידות בבקבוקים. ואותו כנ"ל לגבי שקיות האוכל. מעניין מה שווה יותר בשוק השחור, בקבוק של USPS או של RAGT?

ido mazor

New member
רק לפני שנה נקבע החוק המחייב קסדות

אנדריי קיביליב נהרג ב-12 במרס 2003, ורק אחר כך הותקן החוק המחייב חבישת קסדה בכל מירוצי ה- UCI. בהתחלה באמת לא היה ברור מה עושים עם הקסדות, והרוכבים היו זורקים אותן. היום לדעתי ברוב המקרים נותנים את הקסדות לרכב הקבוצה או לאנשי הקבוצה המחכים בתחילת העלייה.

למעלה