סתם שאלה ...

אורא

New member
סתם שאלה ...../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo3.gif

אמא שלי הזמינה אותנו להדלקת נרות חנוכה... "תבואו מתי שנוח לכם אבל לי הכי מתאים יום שישי כי אז גם אחיך יבוא ואני אוהבת שכולם יחד" ייקית עד הסוף.. אחר כך היא שואלת אותי אם לקנות לחתן לעתיד שלה ספר לחנוכה זה מתאים?? אמרתי לה אמא הוא לא תולעת ספרים כמוני וכמוך תקני משהו אחר.. לאור הנפילה שהיתה עם המתנה שהם הביאו לו מנפאל (מעיל שקטן אפילו עליי) היא מפחדת לטעות שוב??? מה אני אמורה לעשות עם זה?? נהוג אצלנו בכל חג לקנות ולקבל מתנות אבל נמאס לי לנהל את נושא המתנות

עציון

New member
שתי תשובות פשוטות

1. יום שישי, הוא נר ראשון ומקובל ויפה להזמין לנר ראשון. כך אצלינו במשפחה והפעם זה כולל שבת , דהיינו אנחנו 17 איש בבית.(שישי שבת) 2. המתנה היפה בעיני: וזו גם מתנה שקניתי לכל כלותי וחתני: ח-נ-ו-כ-י-ה!! לא ספר. לא סביבון. לא סופגי. לא יהודה המכבי. חנוכיה. שיהיה לך יום טוב. היום קצר והמלאכה מרובה....

אורא

New member
עציון כרגיל אתה צודק../images/Emo9.gif

מקובל, ויפה להזמין לחג וזה מאוד רגיל אצלנו. אנחנו נוסעים מיום שישי עד שבת בצהריים. ובמוצאי שבת (נר שני) אנחנו מוזמנים לאחותו הקטנה (בדיוק מעליו בגיל). לגבי חנוכיה, קיבלנו את החנוכיה של סבתי עליה השלום לפני שנה וחצי כשקנינו את הדירה, אמא שלי נתנה לי את הפמוטים והחנוכיה של סבתי ז"ל שמסמלים עבורי הרבה מאוד. אלה פמוטים וחנוכיה מכסף טהור שסבתי וסבי ז"ל קיבלו לנישואיהם מהור סבי לפני מלחמת העולם השניה, והבריחו אותם ארצה כשהם ברחו מאוסטריה. כשסבי נפטר, (שבוע בדיוק לפני סבתי) סבתי נתנה לאימי את כל התכשיטים והכלים המיוחדים וביקשה שהכל יעבור אליי (אני הנכדה הכי קטנה שלהם) וכך אימי עושה, בכל ארוע מיוחד אני מקבלת משהו וזה בשבילי המון אור

עציון

New member
אור, את מסודרת לכל החיים, תתחילי

להנות מהחיים. מה לך כי תתלונני? דירה -יש. פמוטים- יש. מכאן: יש אור בבית. מה צריך יותר?.....

אורא

New member
עציון שכחת יש מערכות כלים

נפרדות לחלב ובשר..
אבל אלו הדברים הקטנים, אין רכב, יש מינוס אסטרונומי בבנק.. יש תשלומים והכנות לחתונה ועוד מליון הוצאות אבל החיים יפים סך הכל,

עציון

New member
אור. סוף סוף......הצלחתי!!!!

להוציא ממך משפט אופטימי: אבל החיים יפים סך הכל". יש!!!! הרי ידעתי שתישברי לבסוף......

smagi

New member
יש לנו את אותה אמא או שאני רק

חושבת.... גם אצלנו זה בדיוק אותו דבר: "קנינו הפתעות לחנוכה לילדים, מתי נוח לכם לבוא?" ..... "אבל למה ביום ראשון כולם מגיעים ביום שישי ואז אני מכינה הכל.." אז למה הן שואלות בכלל פשוט תגידו

אורא

New member
לצערי אין לי אחיות כך שזו לא אותה

אמא,
ואין לי בעיה להגיע ביום שישי ולהשאר לשבת, אני מתה על החדר שלי אצל ההורים. ולמעשה מחר אני נוסעת לישון שם.. העניין שהיא שואלת מתי נוח לכם וקובעת לי מתי נוח לה. וגם לא נוח לי עם הקטע של המתנות כי לגיסתי, אשתו של אחי מזה 5 שנים היא לא קונה דברים גדולים כמו שהיא קונה לחתן שעדיין לא חתן שלה, ולא נעים לי שהיא תתן את כל המתנות שלנו בפניהם כי זה נראה לי פוגע..

בוקר אור אורי../images/Emo24.gif

תבחרי את המתנה שאת מבקשת לאישך ותאמרי לאימך. חוץ מיזה שחנוכה ומתנות זה סימבולי בלבד אז לא לרוץ לקנות "למבורגיני". את מדברת על מעיל שקטן? מה אני אגיד ש לי עדיין קונים פיג´מות עם דובונים ומנורת לילה עם דובי מתחת? (ואני כבר בת 36 לעזעזעל). תתנחמי בזאת אנו חושבות שאנו יודעות להשקיע מחשבה במתנה וישנם כאלה שלא ! מה לעשות? שיהיו לנו כאלה צרות עד סוף החיים (וגם אחרי מצידי) א מ ן (אני טסה להכין מצגת ויחזור עוד כ חצי שעה בערך)

אורא

New member
בוקר אור לך יקירתי ../images/Emo24.gif

!|זה ממש לא שהיא לא יודעת לקנות מתנות , הא יודעת ואוהבת להשקיע. הם היו בנפאל חודש וקנו לי ולו מלא מתנות, הבעיה שהנפאלים אנשים קטנים. מטר ושייבה והחבר שלי גבוה ורחב. אבא שלי אמר שהמעיל יהיה קטן ואמא שלי התעקשה לקנות לילד מעיל, אבל סך הכל הוא מאוד אוהב את המתנות שהיא קונה לו. בדרך כלל זה חולצות מכופתרות מאוד יפות ואיכותיות והוא מבסוט עד לב השמיים ובכל פעם שצריך לצאת הוא מתעקש את החולצה שאמא שלך קנתה לי
הפעם לא נראה לי מתאים, אבל החלטתי לתת לה לעשות מה שהיא רוצה שתהיה עבודה נעימה, ואיך עבר הערב אתמול ??? יום טוב אור

אצל החמים שלי...

פשוט הודיעו שאנחנו מוזמנים למוצ"ש, נר שני יחד עם אח שלו. ככה שאים אפשרות אפילו להתלבט על יום. לגבי מתנות, חנוכיה זה באמת רעיון טוב.

אורא

New member
למוצאי שבת אני לא קונה

ומקבלת מתנות. אני אכין סופגניות ושתי עוגות טובות, ואני עוזרת לאחותו לארח את שאר האחים. נראה לי מספיק, האמת שכולם התארחו אלצי בראש השנה, לא קיבלתי מתנות ולכן החלטתי שאני מביאה דברים טובים שיהיה לה יותר קל ועוזרת (בדרך כלל היחידה שעוזרת) וזה נראה לי מספיק.

הגנובה

New member
לגבי הדלקת נר ראשון יחד עם כל

המשפחה - זה מנהג מאוד מיוחד ויפה... אני בכל אופן מאוד אוהבת את זה... הבעיה שלי היא עם המתנות... אף פעם לא יודעים לקנות מה למי... תמיד יהיה מישהו שיחשוב שהוא קנה מתנה יותר יקרה או יותר שווה ממה שקנו לו... אנחנו פשוט ביטלנו את מנהג המתנות בין המבוגרים והשארנו את מנהג מעות חנוכה לילדים
אנחנו גם לא מפלים בין הילדים... הילדים הגדולים לא מקבלים יותר מהילדים הקטנים... אנחנו מחליטים על סכום קבוע - ומחלקים את אותו הסכום לכל הילדים
תאמינו לי - זה פותר המון כאבי ראש ובלאגן
- ובימים אלה - גם את החור בכיס...
אז שיהיה לכולן-ם חג אורים שמח

למעלה