סתם שאלה?

theconflict

New member
סתם שאלה?

מזה זמן אני שואל את עצמי איפה עשו חזרות בשנות השישים..
מוסיקאים היום יודעים שישנם חדרי חזרות ובכמויות וכמעט בכל מקוןם ניתן להשכיר וכו
אני שואל אם כן איפה ניגנו??
איפה החברה ניגנו אז איפה התאמנו איך הגיעו לרמות טירוף וחיבור ...
יאאלה מאתגר אתכם

uribash

New member
בעיקר בבתים פרטיים ובמוסכים אבל גם ב...

אחוזות מתפוררות (להקת LOVE למשל), בתים ויקטוריאנים מושקעים (KAK למשל), בתים נידחים ביערות (youngbloods, H.P. Lovecraft, Quicksilver ורבים אחרים) וגם בבקתות מרוחקות ממקומות ישוב (לינירד סקינרד, למשל, שקרובים ללב הקונפליקט אם זכור לי נכון
והתאמנו במה שכונה על ידם HELL HOUSE בבקתה בודדת בשדה מיוער) ואפילו בבתים ההם שעומדים בסוף השביל המתפתל, שדרך עפר מובילה אליהם (ניל יאנג וקרייזי הורס, קרוסבי סטילס ונאש, ג'ון מאיאל, ג'וני מיטשל וכמעט כל להקה שנייה שפעלה באזור טופנגה קאניון, לאורל קאניון ושאר הקאניונים של LA, כולל צ'ארלי מנסון והחבר'ה..).
.

להקות שמנהלים אמידים לקחו אותם תחת חסותם (המאמאס והפאפאס, באפלו ספרינגפילד ועוד ) התאמנו בזמן זה או אחר בעיקר במפלס התחתון של הבית המשותף שנשכר עבור כל הלהקה והיה מעין קומונה שהיוותה אבן שואבת גם למוסיקאים וחברים אחרים.
גם דיוויד בואי עבד כך עם ההרכבים שלו בלונדון בסוף שנות ה-60 ותחילת ה-70, כולל על אלבומו המבריק TMWSTW (האיש שמכר את העולם)
והיו גם להקות שפשוט חיפשו בית ורוד וגדול עם מרתף ענק באזור צפוני ומרוחק.. (THE BAND) ומצאו אחד כזה בדיוק.

theconflict

New member
אורי זה נורא מעניין

אחד הדברים שלהקה חייבת זה סאונד טוב ובעיקר אווירה
נראה לי מדהים למצוא איזה בית בקצה יער או אפילו בתוכו ולהקליט
האלבם הראשון של הקונפליקט נוצר במשרדי הלול ברעים ...אמיתי ...
אני בטוח שחלק גדול מיצירות הענק שאנו מכירים נתונים ותלויום גם במקום
פאק איפה הימים ..
תודה ..

LadyG

New member
או למשל

הוילה ב- Nellcôte, in Villefranche-sur-Mer
בה הוקלט אחד האלבומים האהובים עלי..

Barmelai

New member
עוד כמה

אלקטריק פלאג עשתה את החזרות שלה בבית של גרהם פרסונס, בלורל קניון. באותה תקופה פרסונס הוזמן לשחק ב The Trip של רוג'ר קורמן. קורמן שקפץ לביקור, מצא את בלומפילד סרוח על הספה של פרסונס ושאל אותו אם בא לו להלחין את הפסקול לסרט. התוצאה - האלבום הראשון של האלקטריק פלאג.

Bent Wind קראו לאלבום שלהם Sussex ע"ש הרחוב שבו ניצב חדר החזרות שלהם. זה היה בבניין מגורים להשכרה השייך לאמא של המתופף.

גם CONESA של פדרו ופבלו (אהלן חוסי) נקרא ע"ש הרחוב בבואנוס איירס שבו נוצרו השירים.

פרי לאופולד הקליט את Experiment in Metaphysics במרתף של סנדלריה ברחוב בו הוא גר. הקלטת האלבום נמשכה 5 שעות. מספר האלבומים בהוצאה המקורית: 300. את העטיפות לאופולד עשה ביד. מספר התקליטים שנמכרו מתוך ה 300: 0. מספר התקליטים שחולקו חינם לעוברים ושבים: 300. חלוקת התקליטים נעשתה ברחוב בפתח של אותה נגריה ונמשכה פחות מחמש שעות. מוסר השכל: לעולם אל תתיאשו.

Jflyaway

New member
GARAGE

המונח הזה תבע את חותמו (ואף יצר שם של ז'אנר) בעיקבות התופעה של חזרות של הרכבים צעירים בגארז' של ההורים.
חשוב להבין שהכוונה אינה למוסך, אלא לחנייה של המכונית המשפחתית, שבבתים הפרטיים בארה"ב זה אשכרה "חדר" ממש... חלק מהבית.

modulo1000

New member
ההבדל שבארץ גראז יש רק לעשירים

ובארה"ב גם לעניים
זה לא אומר שעשעירים לא עשו מוזיקה נהדרת
ראה מקרה ניק דרייק

היצירתיות לא מופקדת רק אצל מי שרעב ללחם

באופן כללי, אני חושב שנסכים על כך שהסצנה ההיפית האהובה עלינו
הייתה, אם מסתכלים על זה מבחוץ, שייכת למעמד ביניים שחי לא רע ויכל
להרשות לעצמו לצאת מריבוע ההישרדות ...

למעלה