סתם שאלה

Yanay138

New member
סתם שאלה

רק כדי להבהיר, אני נורא אוהב את ריבר, אחת הדמויות הכי אהובות עליי, והלוואי והיא תהיה מלווה של הדוקטור(רק היא והוא) למשך כמה פרקים.

אני מרגיש שיש בזה משהו נורא פגום, בנישואים שלהם.
כלומר, במשך כל כך הרבה זמן(אני מניח שגם בסדרה הישנה, אבל לא ראיתי אותה), הדוקטור לא התמסד, והיו התאהבויות או משיכה כלשהי פה ושם(רוז, כל מיני נשים שנדלקו עליו לפרק או שניים, ויש האומרים שגם ג'ק), אבל יש משהו מאוד לא "דוקטורי" בעובדה שהוא נשוי, גם אם זה לא מוזכר כל פרק.

רק לי זה מפריע?

וסתם משהו קטן ששמתי לב אליו, אחרי שצפיתי שוב בעונה החמישית-
בסוף של flesh and stone, כשעומדים לאסוף את ריבר חזרה אל הכלא, היא אומרת לדוקטור(ציטוט לא מדוייק):"אתה.אני.אזיקים.האם זה תמיד חייב להסתיים ככה?"
ואז נזכרתי שforest of the dead זה באמת הסתיים ככה, הוא, היא ואזיקים, והיה בזה משהו די מדכא.

BloodyRose

New member
אותי משהו אחר מעניין בסיפור שלהם

הם בעצם אף פעם לא הכירו והתאהבו.
כשהוא פגש אותה בפעם הראשונה, היא אומרת לו שבעתיד שלו הם מאוד קרובים. כשהיא פגשה אותו בפעם הראשונה, הוא אמר לה מי היא תהיה בעתיד.
כל פגישה שלהם מכאן ואילך, הם יוצאים שניהם מנקודת הנחה שבשלב מסויים בחייהם הם קרובים. נקודת ההנחה הזו היא מה שבאמת מקרב אותם, אבל בעצם לא הייתה להם היכרות מסודרת.

כשאתה פוגש אדם בפעם הראשונה, אתה יכול לשפוט אותו על סמך מי שהוא ועל סמך האינטרקציה ביניכם. אם נוסע בזמן היה מגיע ואומר לך שאותו אדם יגלם תפקיד גדול בחייך בעתיד, אתה מתחיל לשפוט ולהסתכל על האדם הזה בצורה שונה.
הדוקטור אף פעם לא זכה להכיר את ריבר - מההתחלה הוא יודע שבעתיד הוא סומך עליה, וזה מה שמניע אותו בהמשך לסמוך עליה ולעזור לה. הוא לא נרתע כשהוא מגלה שהיא בכלא, כי הוא יודע שבשלב מסויים הוא יסמוך עליה וידע יותר. היא, למרות שהיא גודלה כדי להרוג אותו, מגלה מי היא בעתיד, ומתחילה לעזור לו.
הם שניהם מניעים את הסיפור שלהם על סמך ספויילרים עתידיים.

יש בזה משהו מאוד מעניין, אבל גם קצת מפוספס - איך הקשר ביניהם היה מתנהל אלמלא אותם ספויילרים? הוא הרי לא היה סומך עליה, אם היא לא הייתה אומרת לו שהוא אמר לה את השם שלו. הוא לא היה מגיע להציל אותה בכל פעם, והיא... היא הייתה הורגת אותו.

ובנוגע לשאלתך - אני לא חושבת שזה פוגם בדמות שלו. אני אפילו שמחה בשבילו שזה המצב - מאות שנים הוא מטייל לבד. כן, יש מלווים פה ושם, אבל הם בני אדם - הוא יראה אותם מזדקנים ומתים בעוד שהוא ממשיך הלאה. משמח לדעת שיש מישהי כמו ריבר, שגם היא מטיילת לה בזמן, ומדי פעם הוא פוגש בה - מישהי שמכירה אותו, יודעת מי הוא. היא תעשה הכל בשבילו, הוא יעשה הכל בשבילה. היא שם. היא תמיד תהיה שם בשבילו. טוב שיש מישהי כזו בחיים של הטיים לורד הבודד הזה. והיא לא סתם מישהי - היא מבריקה, אמיצה, חכמה. היא משתווה לו. מגיע לו, למה לא?

Yanay138

New member
נכון,

אני מבין למה את מתכוונת, מבחינת ההיכרות שלהם, אבל אני חושב שיש פה גם עניין של "הביצה והתרנגולת".כלומר, האם אפשר להגיד שאין להם היכרות ראשונה, והם בוטחים אחד בשניה מאחר והם יודעים שזה יקרה, או שקרה משהו שגרם לקרבה שלהם, מה שגרם להם, במקומות אחרים בקו הזמן, להראות אחד לשני את הקשר שהם חולקים.
בעצם, ציר הזמן שלהם לא באמת מתחיל ממקום מסויים, אז אי אפשר להגיד שיש להם בסיס רגשי שממנו הם מתחילים.זה יותר מעגל מאשר רצף.(וויבלי וובלי טיימי וויימי, משהו כזה).
במילים אחרות, האם הידע הקודם גרם לקרבה ביניהם, או שזה מתחיל ממקום אחר לגמרי?או שלא מתחיל בכלל?
זה כמו שאנחנו לא יכולים לדעת מאיפה הגיע השם שלה(הראשון, מלודי פונד), כי איימי קראה ל"מלודי" על שמה של "מלס", ומלס היא בעצם התחדשות של מלודי, שאיכשהו השתלבה בציר הזמן של איימי ורורי כילדים.(כמובן שאי אפשר להשוות בין הקשר של הדוקטור וריבר למקור השם שלה, אבל ברמת העקרון).
לא יודע, זה באמת לא משהו שאני מספיק חכם כדי לענות עליו.

בכל מקרה, אני לא נגד זה ברמה האישית, גם אני נורא אוהב לראות את הקטעים שלהם, את הדיאלוגים, הקרבה.אני מתכוון לשאלה הזו מהבחינה היותר ספרותית, אם תרצי לנסח את זה ככה,
כלומר, לא במובן של "יש לי בעיה אישית, רגשית עם זה שהם נשואים", אלא האם יש עם זה בעיה עקרונית, מבחינה טכנית של בניית דמות, ועוד דמות מורכבת כמו הדוקטור.

מעניין אותי עד מתי היא תופיע בסדרה. אמנם היא יכולה לפגוש אותו בכל מקום על ציר הזמן שלו, אבל היא עדיין מזדקנת מבחינת מראה, ולא יכולים להראות אותה בעוד עשר שנים, כשהיא תיראה בת שישים, כשאנחנו יודעים שריבר מתה בספרייה, ונראית צעירה הרבה יותר, אז בעצם, יהיה בעתיד דוקטור שיהיה נטול-ריבר, לפחות מבחינת הפרקים שמשודרים.
ואם כבר ריבר, מלס היא לגמרי התחדשות מבוזבזת, נורא אהבתי אותה.
(קצת חפרתי, אבל לפעמים אני מאבד מיקוד מהתגובה המקורית)

Outplay

New member
לגבי הפסקה האחרונה
(עתידי?)

אני די בטוח שריבר (או לפחות אלכס) תעזוב את הסדרה ביחד עם מאט, ואולי אפילו הכריסמס ספיישל יראה את הרפתקאות הדוקטור עם ריבר.

KiShKooSh

New member
רק אני מדמיינת

סצנה.. סוערת?
בגלל הסיבה שפשוט פעם אחת בא לי שתהיה אחת כזו?
כנה עם רגשות ומשיכה (לא מדברת דווקא על סקס , אלא על משיכה סוערת כזו)

ailag

New member
פסקה אחרונה
עתידי גם

אני חושבת שזו הפעם האחרונה שראינו אותה. היא נפרדה ממנו ומאתנו.

והיא אמנם מגניבה אבל כתובה בצורה די שטוחה, ככה שלא היה עוד הרבה מה לעשות עם הדמות שלה, הם כבר סוחטים בקושי טיפות אחרונות.

Outplay

New member
לא מסכים

נכון שהגיעה הזמן להפרד מריבר והיא מיצתה את עצמה, אבל בכל זאת - זה ריבר, ואי אפשר להיפרד ממנה ככה. לא נראה שסגרו את כל הקצוות איתה וגם לא הייתה שום התייחסות שזהו זה, אם זה באמת היה הפרק האחרון שלה לדעתי זה פספוס.

לא נכון |ספויילר|

לדעתי זה כן יכול להיות סוף לסיפור של ריבר. זה מעציב אותי מאוד כי ריבר הייתה אחת הדמויות העבודות עלי בסיפור של 11 (בנוסף לזה שאני מעריצה את אלכס עוד מימיה באי.אר), אבל אני חושבת שהכינההאחרונה שלה הייתה בהחלט סוף ראוי.
זאת הפעם הראשונה שהדוקטור וריבר נמצאים (ככל הידוע לנו) במקומות שווים בזמנים שלהם- הם הרי כל הזמן נעו בניגוד אחד לשני, הפעם הראשונה שהדוקטור פוגש את איבר זאת הפעם בה היא מתה, הנשיקה הראשונה שלהם מבחינת הדוקטור היא האחרונה מבחינתה וכו'. כאן הם בעצם נפגשים במצב ששניהם חוו את אותם הדברים והאהבה שבניהם 'שווה'. זה נראה לי סוף ראוי ביותר לסאגה שלהם.
יש נשיקה, חיבוק ודיבורים על פרידות, וכמובן ריבר מסיימת במילה 'ספויילרס'. Need I say more?

Apple Scruff

New member
עדיין לא ראיתי את סוף העונה ה7,

אבל בפרק של הספרייה ריבר מדבר שהדוקטור הגיע אליה, אחרי שהוא שינה פנים ונפרד ממנה.

ככה שחייבים ליישר קו בנושא.

(אני לא יודעת אם זה קשור לעובדה שמחסור זמן אני צופה בדוקטור הו בפרקי זמן גדולים מאוד, אבל אף פעם לא נמאס לי מריבר)

BloodyRose

New member
לא מדוייק

היא אמרה שהוא מגיע אליה עם תספורת חדשה וחליפה חדשה. היא לא מזכירה פנים חדשות (כן, כדי להעביר את הזמן עד נובמבר אני חוזרת לפרקים נבחרים. השבוע זה היה פרקי הספרייה
)

בספיישלים של Good night/bad night וכו', רואים אותם לפני שהם יוצאים לפיקניק המדובר, והדוקטורים מסתכלים אחד על השני בעצב (ואולי אפילו אומרים משהו "כשפגשנו אותה בספרייה היא אמרה שזו הפעם האחרונה שנפגשנו")

Apple Scruff

New member
טוב ראיתי את הפרק האחרון בעונה ב7

(לא, עדיין לא ראיתי הכל, אבל אני פשוט גרועה, תמיד קוראת את הדף האחרון בספר לפני הזמן ואם הייתי מסתובבת עם ריבר לא הייתי כל כך סבלנית כמו הדוקטור)

לדעתי, זאת באמת פרידה. סגירת המעגל עם "ספוילר'ס" ו"הלו סוויטי" הייתה ברורה למדי.

אוח, היה לי כל כך מעט זמן בתקופה האחרונה, והייתי מנותקת מהדוקטור ועכשיו אני מרגישה כמה זה היה חסר לי, וכמה מאט ייחסר לי (בניגוד לרבים, אהבתי אותו מהעונה החמישית).

בדיוק ראיתי את הספיישלס של הnights!

נותן לנו הצצה מאחורי הקלעים למערכת היחסים המקסימה שלהם. הטיול הראשון והטיול האחרון שלהם. אני חושבת שאעצור לרגע את רצף הפרקים של 11 (אני כבר בעונה 7!) ואחזור לראות שוב את הספריה. אני לא חושבת שראיתי אותה מעבר לפעם הראשונה...

זה פשוט נכון.

מה שהחזיק אותי במהלך הצפייה במערכת היחסים הSo called מתפתחת שלהם הייתה הציפייה שכל מה שהם מדברים עליו סוף סוף יקרה במציאות, וכל פעם אני מתאכזבת מחדש.
בואו ננסח את זה באופן חותך - ריבר סונג היא חור ענק בעלילה.

ailag

New member
אני לא חושבת שזה "מפוספס"

(מתנטפקת לך על חצי משפט סליחה)

הפרקים לא צריכים לתת לנו פרינט סקרין ענקי של כל היקום של דוקטור הו, כל מה שקרה, שיקרה ושהיה עלול לקרות. הם נותנים לנו עלילות וחלקים מעלילות ונותנים לראש שלנו כיוונים לרוץ.
ספציפית מאפשרים לנו לרוץ ולחשוב מה אם הפרדוקסים האונתולוגיים (ממה שהבנתי ככה קוראים לעבר שיוצר עתיד שיוצר עבר, כמו גם בבלינק) לא היו קורים.
או נותנים לנו לדמיין את הפיקניק באזגרד, המגדלים המזמרים של דריליום, אחו העצמות..

זה לא דברים שלא קרו בסדרה, אלו דברים שקרו באלפי ומליוני דרכים שונות בראש שלנו.

(וכן, אני מעתיקה כאן מסקוט מקלאוד / understanding comics הנהדר)

timetraveler900

New member
אוףףף כתבתי תגובה מפורטת והיא נמחקה לי

מה שרציתי להגיד בשורה התחתונה זה שהטקס נישואין של ריבר והדוקטור כן הפריע לי בהתחלה כי זה הרגיש לא בסדר ומאוד לא מתאים לדוקטור. אבל אחר כך כשהפרקים התקדמו הבנתי שזה לא כזה משנה.
ריבר היא בדיוק מה שהדוקטור צריך - מישהי שמכירה אותו, מישהי שהוא אוהב והיא אוהבת אותו ויודעת מה הוא צריך.
מבחינתם הטקס הזה הוא אנקדוטה משעשעת שהם משתמשים בה לפעמים, הוא סוג של "עוד הרפתקאה". לא הייתה לזה את המשמעות שאנחנו נותנים לטקס כזה.
ריבר היא מישהו שהדוקטור לא חי איתה אלא מצפה לפגוש וזה מה שכל כך טוב ויפה בנישואים שלהם. היא מישהי שלא תמיד נמצאת איתו ובאותו זמן כן.

החיבור ביניהם כל כך חזק שהם לא באמת צריכים את הטקס הזה וזו הסיבה שזה לא מפריע לי יותר.

ובאותה הזדמנות - ברוך הבא
בבקשה תקרא את מדיניות הספוילרים של הפורום

timetraveler900

New member
אה, ועוד משהו

הדוקטור הכיר את ריבר כל חייה ואפשר לומר שהיא הכירה את הדוקטור עוד מילדותה. האישיות של ריבר מאוד עצמאית בהתחשב בזה שהדבר הכי חשוב בחיים שלה הוא הדוקטור. ראינו הרבה נשים שהתאהבו בדוקטור והיו מאוד תלויות בו ולא יכלו לסבול את המרחק ממנו. ריבר היא לא כזו וזה מה שהדוקטור צריך.

Apple Scruff

New member

אבל אני חושבת שהעצמאות שלה מגיעה אבל מהחינוך שהיא קיבלה.
גידלו אותה להיות אישה חזקה מספיק בשביל להרוג את הדוקטור. כמה כוח צריך בשביל זה, וכל החינוך הזה מביא גם בטחון עצמי (שלא חסר לה).

ailag

New member
זה לא נישואים סטנדרטיים.

היו אינספור פעמים בהן הוא בטעות התארס (או התחתן?) עם מישהי, ולא כל כך אכפת לו מזה (נדמה לי שזה נאמר מפורשות בראיונות).

החתונה עם ריבר היתה למטרה פרקטית נטו, השגת הרשאות שניתנות רק לבני משפחה. לא היו לו בני משפחה באזור אז הוא ייצר כמה.

וגם עם ריבר זה התאהבויות ומשיכה, לא התמסדות. הם נפגשים מדי פעם. הוא הכיר אותה לאורך כ-400 שנה מחייו, היא.. אני בספק. בואו נגיד שאפילו עוברות עליה 40 שנה מהחתונה ועד הספריה, עדיין התכיפות שהוא רואה אותה היא עשירית מהתכיפות שהיא רואה אותו.

אנחנו אוטומטית חושבים לכיוון של תבניות שמוכרות לנו, ואני חושבת שמופאט משחק עם זה בכוונה. עושה קשר בין חייזר ארוך-חיים שנוסע בזמן "למחייתו" עם אסירה חצי-חייזרית פסיכופתית שהוא הרס לה את החיים, אבל אז מופאט קורא לזה בשם "נישואין" והראש שלנו אוטומטית אומר חיים רגועים עם בית בכפר שני ילדים וכלב.
ואז פתאום משהו שם מוזר לנו, כי היתה לנו הגדרה קבועה ומשהו שאמור להתאים לה לא מתאים.

למעלה