סתם שאלה...

LuCkY SoB

New member
מצטרף לשאלה...

ומוסיף עוד אחת: מה זאת התקפת החוף המערבי? פשוט כל הזמן אני שומע שמדברים על זה בESPN ואני לא מבין.

Reshefgarcia

New member
תשובה,חלקית...

לגבי הראשונה,אני לא ממש בטוח,ולכן אעדיף לא לפדח את עצמי... לגבי השאלה השניה : התקפת החוף המערבי הוא סטייל התקפה שהונהג בתחילת שנות ה-80 ע"י המאמן האגדי של סאן פרנסיסקו - ביל וולש... עד אז,ההתקפות חולקו פחות או יותר לשני סגנונות...מסירה וריצה,עם שינויי סיגנון ממש קטנים בין קבוצה לקבוצה,היו כאלו שרצו,ורצו(ראה מקרה וינס לומברדי מהפאקרס) והיו כאלו שזרקו את הכדור לאויר (הניו יורק ג'טס של ג'ו נאמת' הם דוגמה טובה לקבוצה כזאת). ביל וולש היה הראשון שהכניס סגנון התקפה ששילב אלמנטים שונים מכל סגנון... ריצות,מסירות מהבאקפילד,מסירות רבות מאוד לטייט אנד,ובעיקר לעומק (הטייט אנד היה תפקיד די משני עד שנות ה 80) המון פייקים,המון טריק פלייס... בקיצור...סגנון חדש לגמרי. בצורה הכי פשוטה התקפת החוף המערבי היא התקפה שמסתמכת בעיקר על מסירות קצרות טווח (סלאנטים קצרים,ומסירות לרצים מהבאקפילד) פליי פייקס (או פלייאקשן,איך שבא לך) ושילוב אפקטיבי של ריצות. התקפה מגוונת ביותר,שניתן לווסת יחסית בקלות. יתרונותיה הם : חוסר יכולת (יחסי) של ההגנה לצפות מהלכים,כיוון שמאותו מבנה יש להתקפה הרבה יותר וריאציות,יכולת לשנות מהלכים ביתר אפקטיביות בשל המבנה ההתקפי,ספר מהלכים התקפי ע-נ-ק... חסרונות : קשה לקווטרבקים מתחילים (יש המון מהלכים והמון מיבנים ללמוד) דורש שחקנים זריזים,דורש שחקנים מגוונים ביותר (יכולים לתפוס,לרוץ ולחסום,במיוחד הרצים שלך) דורש לרוב קווטרבק נייד מאוד (ג'ו מונטנה לא היה בדיוק נייד...סטיב יאנג לעומתו,לא יכל לשבת בשקט....) זהו בערך... מקווה שעזרתי במשהו

LuCkY SoB

New member
עזרת בהרבה

עכשיו אני יוכל להבין קצת את הברמן הזה שמדבר שם כל הזמן.

dbroncos

New member
חידת טריוויה

נכון שביל וולש פיתח ושיכלל את התקפת החוף המערבי, אבל הוא לא הממציא. מי יודע מי שהמציא את השיטה הזו ?

Reshefgarcia

New member
לפי מה שחיפשתי ומצאתי...

הרבה קרדיט ניתן לפרנסיס שמידט שהיה מאמן באוהיו סטייט בשנות ה-30... האם אליו התכוונת?

dbroncos

New member
פול ה ../images/Emo88.gif בראון

אף אחד לא שמע על האיש הזה ? לסינסי אין פה הרבה אוהדים, אבל כדאי להכיר קצת את האיש לליגה הרבה יותר מסוג התקפה, כמו הווסט-קוסט שהובאה בדוגמא למעלה. הוא אפילו היה הראשון שהשתמש ב .. פליי-בוק. עד שהוא הגיע, לא היה ספר תרגילים מסודר. כשהוא היה שם (והוא תמיד היה שם, מאז שהיא הוקמה ועד שהוא נפטר), סינסינטי אפילו זכתה פעמיים בסופרבול, ולא נחשבה לנפולת של נמושות.

DRfeelgoo1

New member
הצבעים הרשמיים שלהם הם חום וכתום

אני מניח שקודם כל חום זה פשוט צבע מזעזע שמוכר הרבה פחות מרצ'נדדיז (למרות שראיתי מאות פריטים כאלה של קליבלנד בחום) מצד שני כתום זה לא גוון של חום?

למעלה