סתם שאלה...

סתם שאלה...

אתמול פגשתי מכרה שגלשה בפורום ושאלה אותי "למה אנשים לא מזדהים? למה מסתתרים מאחרי שמות פיקטיביים וכינויים מוזרים"? ואני שואל - למה?

פנינה123

New member
אמנון ידידי נדמה לי שלא כל כך קיבלת

ובכן אמנון קיבלת תשובה לשאלתךזו?

אכן פנינה, הרוב מעדיפים מסכה...

אני מוצא חשיבות רבה באי הסתרת שם המשתמש. זה לא פורום פורנוגרפי ודיסקרטי, נהפוך הוא, הכל כאן פתוח! חבל... שתיקה כהודאה...

שמר2

New member
אני אישית

נוהג בדרך זו מאז תחילת ימי הפורומים ברשת אי שם בשנות ה-90. זמן קצר אחרי שנוסדו אלה, נוסדו גם כל בהמות הרשת, טרולים וסתם אנשים מאותגרים שרק כאן מוצאים פורקן. מי שגלש באותם מקומות לאורך זמן עשוי היה להחשף להטרדות שונות ומשונות וידידך משה פרנק יכול לספר לך על מקרה כזה. באותם ימים החלטתי על שמירת אנונימיות מוחלטת ומאז אני לא מזדהה ולא נותן פרטים מזהים כמעט לאיש. בינתיים נוסף גם פן מקצועי והרשת התמלאה גם בבעלי מקצוע שלא נמנו בעבר על הגולשים העיקביים, וע"מ לשמור על יחסים תקינים וכן על החופש לרשום מה שאני חושב ללא ייפוי המציאות, חשוב שלא להיות מזוהה, למרות שזו בהחלט סיבה משנית. בתחומים אחרים לגמרי אני משתתף פעיל מאוד בפורומים לא ישראליים וכאלה שאין להם נגיעה ישירה לישראל, אבל שם אנשים מכבדים זה את זה ועוסקים בעניין הנדון ומעט מאוד במריבות "פנים גולשיות" כמו שמאוד נפוץ כאן. בפורומים ההם, אני בהחלט מזדהה. בוקר טוב

אמנון, בעניין השם

קודם כל האינטרנט מאפשר לך לשמור על אנונימיות וזה בסדר. יש אנשים שגולשים במספר פורומים ובחלקם הם מעדיפים להשאר באלמוניותם, אבל מכיוון שטכנית לא נוח להרשם כמה פעמים הם משתמשים באותו כינוי בכל הפורומים בהם הם גולשים. סיבה נוספת: השם ניתן לנו מהורינו ובדרך כלל אין לנו שליטה עליו. יש אנשים שברגע שיש להם אפשרות בחירה הם מעדיפים להתחבר לכינוי שמאפיין אותם (כמוני למשל) והם נשארים קשורים אליו ממש כמו אל שמם. ודבר נוסף, אני הופעתי כאן, בפורום הזה, לראשונה תחת ראשי התיבות של שמי ובתום לב הכנסתי כאן הודעה בתשובה לפנייה לגבי אתר האירוח הכפרי שלי. לעגמת ליבי נתקלתי כאן בהתייחסות מאד לא סבלנית ואפילו מעליבה ולכן העדפתי לשנות את שמי ובחרתי כינוי שבעצם קיבלתי אותו מאחרים שטוענים שהוא מאד מאפיין אותי ומאז אני מחובר אליו. ותהנו מהשקיעה בעכו.

נו, טוב ידידי היקרים...

אי אפשר לאמר ששיכנעתם אותי בדבריכם, אבל אני מכבד את דעתכם. עדיין לא ברור לי מה רע יכול לקרות? מי שפועל ביושר גם זדים לא יוכלו לו... מעבר לכך, ברגע שארגיש שרוחות רעות מנשבות בפורום באוםן כללי או כלפי באופן אישי, אומר שלום ואצא. אין לי עניין להסתובב אפילו (ווירטואלית) בין אנשים קטנים. (כך שכשמישהו כאן החל מדבר על טובות הנאה עמדתי ממש כפסיעה לפני אמירת שלום מכובדת בצער רב) אבל יאללה, נזרום אתכם ונישאר בשלנו... שבת שלום

למעלה