סתם שאלה

• פותח הנושא all
  • פורסם בתאריך

all

New member
סתם שאלה

מעולם לא הייתי דתי, מעולם לא חשבתי על אלוהים טוב או רע. ובכל זאת אני מאמין שישנו כוח שהוא גדול מאיתנו, אבל לא מעבר לזה. איני מעז להאלות בדעתי להבין אותו, לפרש אותו, לדבר בשמו ובטח שלא להכריז שאני נציגו בעולם הזה. והשאלה שלי אליכם זה: "האם הפסקת ביצוע כללים שונים ומשונים והוראות שונות ומשונות מחייבת הפסקת אמונה בקיום כוח גדול מאיתנו? (אלוהים לשם הדוגמא)".

סתם תשובה..

אם מעולם לא היית דתי ושומר מצוות, השאלה לגבי הפסקת הביצוע אינה רלוונטית היות ומעולם לא "ביצעת" אי-אלו הלכות, הגבלות או מצוות המצוות עפ"י התורה. לדעתי, אין כל קשר בין אמונה בקיומו של אל/כוח לבין העובדה שאנו אמורים לשעבד עצמנו אליו. דווקא ההכרה הברורה בכוחו העצום, ביכולתו הבלתי ניתנת לתפיסה אנושית - דווקא כל אלו מחייבים את ההבנה שאין לו בעצם כל צורך ב"אפסים" שכמונו שנסגוד לו. קטנוני מצידו יהיה לדרוש זאת מאיתנו..

אחר

New member
שאלה קצת שונה

אני לא מסכים איתך, תועה, שאם יש אלוהים הוא בטח לא התייחס אלינו מחמת גודל עצמותו. אם יש אלוהים הוא, מן הסתם, לא ברא עולם סתם בשביל הפאן ואח"כ עזב אותו. אני רוצה להעלות לדיון שאלה אחרת: האם בהנחה שיש אלוהים, ויש לו דרישות מאיתנו, זה צריך לחייב אותנו ברמה הערכית? הרי אם נשמע על מישהו שיצר אדם באמצעות הנדסה גנטית, למשל, יהיה זה הגיוני מאוד לדרוש ממנו לדאוג ליציר כפיו- עשית משהו, יש לך אחריות עליו (בדומה להורים). אם כך, אפילו אם הדת נכונה, כל ההצדקה לקיום מצוותיה הוא הפחד מעונש. ביהדות לעומת זאת קיום מצוות מחמת "יראה" הוא נחות מקיום "מאהבה". נקודה למחשבה בשבילך, מחפשת...

all

New member
אתה מנסה לכפות על אלוהים היגיון אנש

וזה דבר בלתי אפשרי! בדיוק כמו שלא ניתן להבהיר לפרה היגיון של חתול. נסה לדמיין לעצמך שאתה כלב וקושרים אותך ברצוע. למה עשו לי את זה, כמה נורא לי להיות קשור כל היום, זה הדבר היחיד שיעבור בראשך. לעולם לא תחשוב שנקשרת ע"מ לא לאכול רעל שמפזרת העיריה או להידרס ע"י אוטו, אלה דברים הנשגבים מבינתך בהיותך כלב. אנשים דתיים הם אנשים המנסים לפרש רצונות וכוונות של היגיון של כוח עליון הנשגב מהם בהרבה. אם הם הצליחו, אזי ההיגיון האלוהי לא נשגב מבינתינו ולכן הוא לא יכול להיות אלוהי. ואם הם לא הצליחו, ואין בין כל המצוות שלהם שום קשר לרצונו של הכוח העליון, אז הם בסך הכל רוקדים ריקוד אינדיאני כל החיים.

מטאור38

New member
בחירות אכשיו

אחר ידידי אני ממש גאה בך.דברים טובים אמרת..סוכר,סוכר. ובקשר לעריצות הזו של אלוהים כאילו אם הוא ברא תעולם ואותנו יש לו זכות להכתיב לנו מה לעשות, אני תמיד טענתי שאלוהים צריך להיבחר בבחירות דמוקרטיות,צריך להפגין מול הכותל ולצעוק די לכיבוש.אני יכין שלטים נוסך "לא בשמים היא" או "אלוהים של העם מתוך העם". או" זין שול.." אופס מצטער נסחפתי מה אתם אומרים אה? > מטאור מחפש אלוהים אחר <

מטאור38

New member
עכשיו עכשיו

מצטער על שגיאות המזוינות שלי אני פשוט לא סימתי לקרוא את- "המדריך להפרעת הדיסלקציה" הכולל הסברים, כתבות ועידכונים בנוגע להפרעה, לצד ממצאים רפואיים, ודרכים לעזור להפרעה ומחקרים בנושא.יש גם תמונות מאוד מאוד מומלץ >הדיסלקציה חוגגת וטעות לעולם חוזרת<

למעלה