סתם שאלה

דור118

New member
סתם שאלה

האם באמת קיים "גשר אינשטיין" הזה או שזה עוד המצאה של המפיקים?

דור118

New member
תודה. מה השם המלא שלה?

האם תוכל להביא לי קישורים או משהו? זה אומר שיש עוד "אני ואתה" אי שם ביקומים מקבילים?:O)

Lord VoIdemort

New member
כן

לקוח מאתר שקרכלשהו P: רוי קר מצא כי חללית שתשוגר לאורך ציר הסיבוב של חור שחור תוכל לעבור בשלום ליקום הראי דרך גשר איינשטיין-רוזן. ציור מס.1. גשר איינשטיין רוזן, מתוך: Kaku, Michoh (1994). Hyperspace.. הגשר מכווץ את המרחב-זמן בין שני עולמות מרוחקים, ומונע קריסה לתוך הייחודיות. בגבולו הפנימי של חור שחור, כלוא אור הסובב במסלולים סגורים, בכל כוון אפשרי, ובעל אין-סוף היסטוריות. התנועה יוצרת מראה הדומה לחדר מראות בגן שעשועים, המעוות ומשכפל את בבואתו של הצופה. הזמן על שפת אופק האירועים מאט מאד, עד לנקודה בה הוא עומד מלכת. למרות שאיננו יכולים להבחין בחור שחור בחלל, נוכל לחוש בכוח משיכתו הפועל על אובייקטים שסביבו, ומשנה את מסלולם ומהירותם

Th3onE

New member
כן הבנתי כל מילה! XD

יש הסבר להדיוט המצוי? :p מה שהבנתי זה שחללית שתשוגר על ציר מסוים של חור שחור X תעבור בשלום ליקום ה"מקביל" דרך גשר משמו. הגשר מכופף תזמן ובעצם גורם לזמן מעבר להיראות כקצר יותר (?) ומונע קריסה. מפה, בלנק.

RAZCOM

New member
ראוי להזכיר שהתאוריה די מופרכת...

ואין לה הוכחות לפי מה שידוע לי.

Wish Master13

New member
שאתה אומר די מופרכת

מלשון של "הזויה" כלומר נשמעת לא הגיונית או מופרכת - מישהו הוכיח למעשה שהיא לא נכונה?

Lord VoIdemort

New member
אין דרך להוכיח

ואין אידיוט שיוכיח, וגם אם הוא יוכיח, נהוא לא יוכל להגיד שהוא הוכיח. כדי להוכיח צריך להכנס לתוך חור שחור, התאוריה הזטאת טוענת שהזמן שם ייתקצר, ובמהירות יותר מהירה ממהירות האור אתה תגיע ליקום מקביל. תאוריה אחרת אומרת, שאתה תמחץ שם למוות בתהליך שיימשך ככמה ימים.

d a s t

New member
../images/Emo58.gif נצל"ש

שתי שאלות: א. מישהו יודע מאיפה בא הביטוי eggheads שמשתמשים בו הרבה בסדרה (היה פרק שקראו לו ככה, וגם היום רמי אמר את זה על קווין) הבנתי שזה כאילו חנון (נראה לי...) אבל מאיפה זה בא? ב. באיזה פרק פוגשים שוב את וויד (או רק הקול שלה...)?

CoolBoy 17

New member
ב../images/Emo58.gif

אחד הפרקים האחרונים של עונה 5...לא יודע בדיוק איזה כי ערוץ הילדים שיבשו את כל הסדר של הפרקים

LonelyCoyote

New member
הוכחה

לא מוכיחים על טענה שהיא לא נכונה, היא כבר בחזקת לא נכונה עד שמוכיחים שהיא כן נכונה.

pusher

New member
../images/Emo207.gifאממ..שאלה../images/Emo9.gif../images/Emo215.gif

את ווייד העיפו בגלל חוסר רייטינג?

גלבטרון

New member
ל-pusher

אנא הביט/י בע"מ הקודמים של הפורום על מנת לקרוא את התשובה לשאלתך.

pusher

New member
חחח תודה../images/Emo9.gifאני שונאת ת'שם הזה../images/Emo122.gif

חחח לכולם יש מחשבות כחולות פתאום

Freemee

New member
אפרופו יקומים מקבילים

לגבי גשר איינשטין רוזן פיצלסקי אני לא יודע אבל אני כן יודע שקיימת תיאוריה רווחת בפיזיקה של היום שנקראת תיאורית ה M ותיאורית הממברנות שאומר בעצם שכוח המשיכה הוא לא סתם כוח חלש ביחס לכוח החשמלי אלא כוח שמתחלק על אינסוף יקומים מקבילים ודולף מהם לכל יקום. תארו לעצמכם אינסוף ממברנות מרחפות באיזה מרחב לא ידוע וכוח המשיכה דולף לכל יקום קצת. התיאוריה בעצם באה לפתור את בעיית כוח המשיכה והיא עושה זאת בעזרת יקומים מקבילים. התיאוריה הזאת לא הוכחה אבל היא תאוריה שמדברים עליה הרבה. לא שמעתי על דרך לעבור ביניהם אבל לפי דעת הפיזיקאים, כן יש יקומים מקבילים.

למעלה