סתם שאלה...

okayone

New member
סתם שאלה...

בשבילכם , גראפיטי זה יותר בגדר אומנות או דרך מחאה ?

AnnabeI Lee

New member
תלוי איזה.

כשכל בן 12 כותב את הטאג שלו על כל חפץ מזדמן ברחוב זו לא אומנות ולא מחאה, זה סתם טיפשי. כשמישהו משקיע בלצייר משהו מגניב על קיר זו יותר אומנות בשבילי, וכל גראפיטי פוליטי (שזה הזן הטוב- ובטח עוד יסקלו אותי בגלל האמרה הזו), הוא יותר מחאה. ובנקסי זה שניהם

meoner

New member
הפוך ממה שהיא אמרה בדיוק :)

ילד בן 12 שכותב את הטאג שלו על כל חפץ מזדמן ברחוב (הלואי שהייתי ככה בגיל 12) זה הצורה הכי נקיה של כל המילים הגדולות שאסור לדבר עליהם בגראפיטי "פוליטיקה" "מחאה" "מרדנות" עצם זה שמישהו פועל כדי לצעוק שהוא קיים ולא מוכן להיבלע לאנונימיות של החברה זה הבסיס לכל צורה של אמירה תרבותית פוליטית או אומנותית. גראפיטי פוליטי הוא מגניב אבל הוא חסר טעם כגראפיטי וכפוליטיקה לרוב אז אני נוטה להתעלם ממנו במתכוון, וכן, אפילו בנקסי המהולל בקטגוריה הזאת (עם כל הסימפטיה שלי אליו) בקשר ל8 אגורות שלי בקשר לשאלה המקורית... זה אומנות זה מחאה אבל שניהם רחוקים קילומטרים מהעיקר של הדבר הזה שנקרא גראפיטי, תכתבו את השם שלכם ותבינו ילדים :)

AnnabeI Lee

New member
אני חושבת שאנשים נשארים בדיוק

באותה אנונימיות גם אם השם שלהם כתוב על פח אשפה. אני אישית מתעלמת מזה ולא במתכוון, סתם כי השמות של עוד 50 כאלה כתובים על חפצים אחרים ברדיוס של 20 מטר. אז שוב, אין לי בעיה עם זה, אני חושבת שהרכוש הציברי, הוא בדיוק זה, הוא ציבורי, ועדיף גראפיטי ובכלל יצירות כאלה ואחרות מאשר פרסומות, אבל אני בוחרת להשקיע את זמני במסר גם מעבר ל"הנה זה השם שלי".

morkrom

New member
אני חושב שמה שהוא מנסה להגיד

זה שהמסר הוא לא הכיתוב אלא המעשה עצמו, כמו שאת אומרת - עדיף שמות של ילדים על חפצים ציבוריים ברחוב מאשר פרסומות. לעשות גראפיטי, לכתוב את השם שלך כמה שיותר (מקומות, גודל, צורה, אסתטיקה) זה להחזיר את המרחב הציבורי לציבור. לדעתי גראפיטי זה הדרך של כל ילד להרגיש שהוא משיג משהו ומשיג פרסום בצורה הכי ישירה שאפשר. קחי לדוגמא את 048, מהטאגים שלהם על תחנות אוטובוסים ופחים וקירות ברחבי חיפה כמעט כל הצעירים בחיפה יודעים שיש קבוצה שקוראים לה 048, ככה שהם השיגו איזשהו פרסום - למרות שאף אחד מביניהם לא יודע מי זה deso או soke או איפו.

Swanskee

New member
סתם ציטוט נחמד

שאני לא יודע עד כמה הוא קשור אבל שיהיה "graffiti is for kids. i think if you're over twenty you should give that shit up. the sad part about it is, by the time you become twenty is when you get good" (tracy 168)

למעלה