סתם שואלת..

EastGirl83

New member
סתם שואלת..

מה הסיכוי שידחו מבחן בגלל מזג אוויר? (ממש לא בא לי לעשות מחר מבחן ואני מנסה להיות אופטימית קצת בקשר לזה...)

stkachov

New member
חח

מה לא עושים בשביל להמנע ממבחן אהה? צר לי לאכזב אותך, אבל אני בספק אם זה יקרה. לא נראה לי שצופים שלג בחיפה, ואחרת אין סיבה ממשית לבטל את הבחינה. אבל יש לך עוד כמה שעות ללמוד :)

stkachov

New member
בעצם

עכשיו ראיתי שאולי השלג כן יגיע לכרמל, אבל גם אם כן אז רק מחר בשעות הערב.

stkachov

New member
לא הייתי בונה על זה

אחח... מוסר הלימודים של סטודנטיות אונ' חיפה מבייש את הפירמה

אבל אבל אבל...

יש לי מבחן מחר בצהריים ובחמישי בבוקר
מותר לי לרצות שהוא ידחה קצת

stkachov

New member
לרצות תמיד מותר

שני מבחנים יום אחרי יום... איך את לומדת לשניהם?

לא למדתי לשני עדיין...

אני אלמד מחר בערב. ורוב הסיכויים שאגש גם למועד ב'. לא בא לי לדחות את זה ל ג'

בסוף החלטתי לא לגשת

חזרתי היום עייפה וממש אין לי חשק ללמוד...נדחה לג', לא נורא

stkachov

New member
הגיוני מאוד

לא מבין למה לגשת למבחן כשאין זמן ללמוד, כאשר יש לך עוד שני מועדים שאפשר לגשת בהם.

אליהו ד

New member
כי יש נטיה מובהקת למועדי א להיות קלים בהרבה

כך שגם לגשת ברמת מוכנות לא מלאה , משתלם מאשר להסתמך על מועדים מאוחרים יותר . בנוסף , וגם אם לא יודו בכך אף פעם המרצים , אין לי ספק שזה לא מקרי . למשל אם במועד א הממוצע מאוד גבוה , לא נראה בלתי סביר שמועד ב' נכתב מחדש . או שאפשר לומר זאת כך - מועד א נכתב קל בציפיה לממוצע גבוה , ומועד ב' נכתב בהתאם . למעט מבחן אחד שהיה באופן מוזר קל במועד ב לעומת א , מועדי א בחוג לכלכלה הרבה יותר קלים ובאמת שאין לי מושג למה , ולגבי הוגנות אין ספק שזה מעשה מאוד לא הוגן .

שמע סיפור...

יש קורס בשנה ב' שנקרא מודלים לינאריים, המשך של סטטיסטיקה. המרצה, אדווה עבדי, שמעה מסטודנטים שלדעתנו מועדי א' יותר קלים. אז היא עשתה את הדבר הבא. כתבה 3 מבחנים. בשיעור האחרון שלנו היא הביאה את 3 המבחנים. ואנחנו בחרנו מה מהם יהיה א' מה ב' וכו'... כמובן שלא ראינו את השאלות עצמן, פשוט הצבענו על השאלון והיא כתבה עליו את האות המתאימה...

אליהו ד

New member
איזה צירוף מקרים יש לי בראשון את המודלים הזה

אבל השנה כמו שרק רצה נדפק עם הקריזות של בר אילן שהוסיף תכנים מתמטים , גם אנחנו אכלנו אותה עם שלל חומרים מתמטים בקורס הזה שלראשונה מועבר במתכונתו הנוכחית.ולעצם העניין , לכל כלל יש יוצא מן הכלל וגם שירי שמיר למשל נוהגת לתת מועדי א קשים כדי לזעזע , ואז במודעי ב הציונים קופצים לפחות ב15 נק' גם בשל הכנה טובה יותר (כי זה צ'אנס אחרון) וגם כי המבחן פשוט קל יותר . אני עובד בטקטיקה של לנסות להשיג כמה שיותר במועד א ולגשת גם אם ההכנה איננה הטובה ביותר , לראות מה נסגר אחרי מועדי א , לגשת למועדי ב ולנסות להשיג שם את היעד עם אפשרות נסיגה(ויתור) , ואם גם שם לא אז קורס חוזר . אבל קודם כל להשיג ציון שאפשר לעבוד איתו וזה הרבה יותר נגיש במועד א גם בהכנה לא משהו , מאשר במועד ב עם הכנה מעולה . כי את יודעת איך זה בכלכלה , מספיק שאלה אחת עם טוויסט שלא בא בקטע טוב וגם מיליון שעות בבית לא יעזרו לך . כמובן שזה גם תלוי בקורס ובמרצה אבל לדעתי זו אחת הדרכים היותר טובות להבטיח הישארות בממוצע סביר לאורך זמן . בהצלחה

אליהו ד

New member
וחוץ מזה שיש גבול לכמה אפשר לעבוד במתכונת שבת

אני בחודש האחרון עובד 2-2.5 משמרות בשבוע לעומת 4-5 שאני רגיל , והבוסית נתנה לי עד יום ראשון את הקטע הזה . אז יש גבול לכמה אפשר ללמוד ולא לעבוד כי יחסי עבודה הם הדדיים , גם אם היא סופר לארג'ית תמיד יש גבולות ככה שבמעגל המגבלות תמיד צריך לשחק בין מגבלות קיצון ותמיד הברירה היא לגמור עם הלשון בחוץ בכל סגמנט חיים , בזמן הלימודים , ובעצם בחיים בכלל אם חושבים על זה כך . הטריק הוא לדעת לאורך זמן להביא תוחלת הישגים טובה , ע"י שיטת עבודה נכונה ודרך עבודה יסודית וגמישה. לילה טוב

בקשר לעבודה...

אני בתקופת מבחנים לא עובדת בכלל. עכשיו לקחתי שבועיים חופש. בתקופות מבחנים הרציניות יותר הייתי לוקחת חודש-חודש וחצי וגלשתי למועדי ב'. ככה שבעבודה יודעים שהם לא יראו אותי בכלל בתקופה הזאת. והמבחן של מחר הוא בקורס בחירה ואני לא יודעת את החומר יותר מדי, פשוט צריך לשבת ולקרוא, אבל לא היה לי כוח. בהצלחה במודלים, שנאתי את הקורס. במבחן שעשיתי לפני שבוע בכלכלת מיקום קיבלתי 93

אליהו ד

New member
כל הכבוד יא שועלית קצוות!!!!

תראי אם לא היה לי אינטרס גבוה מאוד לשמור על מקום העבודה אז אולי הייתי נוהג אחרת . אבל יש כל כך סיבות למה צריך בוחטה של כסף זמינה , שאין מה לעשות ובמקצועות שפישלתי במועד א אני אצטרך לעבוד יותר קשה כדי להצליח במועדי ב. ומודלים זה פשוט קורס שואה

אליהו ד

New member
אגב יש תקטע הרי שדפקו לנו תקיץ שוב

תוסיפי לזה את הקיץ שעבר ומדובר בהפסד של כ15 אלף שקל שהיו אמורים להיות בחשבון והם אינם .

יש לך אולי סילבוס של מודלים

מסקרן אותי לראות איזה תכנים הוסיפו לכם...

אליהו ד

New member
אתה לא תאמין אבל

מרוב שהקורס "מאורגן" אפילו אין תסילבוס בהיילרן הוא חולק ידנית נדמה לי בשיעור הראשון ומשמש לניגוב כשאין נייר טואלט מרוב שהוא שימושי ומכיל ספרים שנוכל להיעזר בהם תן נושאים שהיו לכם ואני אגיד לך מה הוסיפו לנו

למעלה