סתם תהיה

Eternal Thought

New member
סתם תהיה

הובאה לאוזני העובדה שאם דף נייר רגיל מוכתם בשמן, אז אחרי שהשמן מתייבש, דף הנייר נשאר קצת שקוף, זאת בניגוד למקרה שבו הנייר מוכתם בסתם מים נחותים ואז הנייר מתייבש ושום דבר לא קורה חוץ מזה שהנייר מתקמט ולא שווה שום דבר יותר. בכל אופן, סתם חשבתי לי, האם הניירות השקופים האלה שיצא לי לראות במהלך חיי הם ניירות רגילים שמטבילים אותם באיזשהו סוג של שמן או תמיסה, או שזה בכלל חומר אחר או שמכינים אותם באופן אחר לגמרי מניירות רגילים?
 

אחמס1

New member
סביר להניח שזה יהיה ביזבוז משאבים, לייצר קודם

נייר רגיל, ואז לטבול אותו בשמן או לעטוף איתו בורקסים. ממה שאני זוכר בפרוייקט מסויים שעשיתי והשתמשנו בניירות חצי שקופים, היה לנייר מרקם מאוד פלסטי ואני מניח שזה היה איזשהו פולימר סינטטי. לעומת זאת ניירות אפיה, שהם גם חצי שקופים, מקבלים את השם "נייר שעווה", כנראה כי הוא עשוי משוועה?
 

SpyKid

New member
אם חושבים על זה,

גם כשמטפטפים שעווה על דף (אבל הטיפה לא נשארת), הוא נעשה שקוף ובמרקם דומה לזה של נייר אפייה. אולי באמת טובלים אותם בשעווה (וזה גם גורם להם להיות לא-דביקים לאוכל)?
 
למעלה