סתם תהיות על הרווקות

• פותח הנושא soooz
  • פורסם בתאריך

soooz

New member
סתם תהיות על הרווקות

סה"כ - אם מסתכלים על התמונה מנק' מבט אובייקטיבית - זה לא נראה סיפור גדול. אוקיי אז בת 21, בחיים לא היית עם מישהו רציני. אז מה? את בתחילת החיים. את עוד תכירי.... אבל זה יותר מורכב מאיך שזה מוצג כאן בפשטות. דבר ראשון בגלל שלאנשים (גם אני חוטאת בזה) יש נטייה להתייחס לדברים בקלילות כשזה לא נוגע אליהם. לא מתוך רוע. פשוט כי קשה להם להזדהות עם המצב ולהבין. הם שומעים את זה ממך אחת לכמה זמן. אבל הם לא חיים את זה. הם יודעים שאת לבד. אוקיי. אבל הם לא יודעים שאת חושבת על זה בתדירות שגבר ממוצע חושב על סקס. הם לא יודעים שאת מייחלת לזה ומקווה לקראת כל אירוע, או מסיבה, או אפילו סתם כשאת נראית ומרגישה טוב עם עצמך ויוצאת לאנשהו. הם לא יודעים שבלילה במיטה את מתבאסת שאין שם מישהו. ולא יודעים שאת לא יודעת איך זה להיות בזוגיות. איך זה מרגיש שיש מישהו שאת חשובה לו יותר מכל דבר אחר בעולם. שחושק בך, שהיה נותן הכל כדי לגעת בך או לנשק אותך. בשבילם זה טריוויאלי. בשבילך זה זר. דבר שני - זה לא כזה שטחי כמו שזה נשמע. תחשבו שיש משהו שאתם חושקים בו כבר שנים. שנים אתה מייחל כבר לרגע הזה שיהיה לך את זה והגרוע גם שזה לא בדיוק בשליטתך. וזה לא מגיע. וכל פעם אתה מתקרב לזה וחושב - "אולי הפעם" וזה מתנפץ. נגמר. נעלם. ואז את נותרת עם 2 ברירות לא מוצלחות - לאבד תקווה או להשאר אופטימית ולהפגע כל פעם מחדש. אולי עדיף כבר להיות חסר תקווה כי אז אתה גם נטול ציפיות וכשאתה כזה - אין לך מה להפסיד. רק להרוויח. טוב אז אחרי שקצת טחנתי לכם ת'שכל לילה טוב

magenta73

New member
למה את חושבת שלא מזדהים?

קודם כל לא כולם בזוגיות, וגם אנשים שהיו בזוגיות, לא היו בזוגיות כבר מגיל 12, וכן, היו להם מיקרים וזמנים בהם הם היו לבד... ותשמעי, החבר הראשון הרציני שהיה לי היה בגיל 22. יש כאלה שהחבר/ה הראשון של הם היה בגיל יותר מאוחר. זה סך הכל בסדר. לגבי ההוא שאת חושקת כבר שנים... אם זה לא מסתדר כ"כ הרבה זמן\ אולי זה בעצם לא אמור לקרות? סך הכול יש עולם גדול בחוץ, ותאמיני לי, שיש שם יותר מדג אחר... ואפילו דג שאיתו הכל יסתדר בכיף.

cheshire9

New member
בגיל 12

הייתי מאוהב בגליה. דווקא פגשתי אותה השבוע בשדירה עם בעלה ושני הילדים. היום היא מרצה באוניברסיטה אבל לא השתנתה בכלל ...... אותה ילדה גמלונית וחביבה.

soooz

New member
חח... לגבי "ההוא"

זה לא הוא... דיברתי על אהבה בעקרון.

c h i l l o u t

New member
בתור אחד שחווה את 2 המצבים...

עד גיל 21 היו לי רק חברות רצינית,3 במספר,לתקופות דיי ארוכות. כיום,אני בן 25 ,4 שנים ללא חברה רצינית,ותאמיני לי שאין משהו שאני רוצה יותר מזה...אז אני כן מבין את התסכול ואת הרגשות שלך... אין כל כך מה לעשות,מה שצריך יבוא לבד. אני יוצא דיי הרבה ופה ושם לוקח מספרי טלפון וגם יוצא עם בנות,אבל בקצב הזה נראה לי שאהיה רווק לעוד כמה שנים:) בשורה התחתונה,קשה למצוא (כמובן שלא מחפשים...זה בא לבד לא?) את החצי השני...אבל באמת שמתישהוא זה יגיע... בהצלחה

ufffnick

New member
כמו שאמרת, את בת 21...

וכיאה לילדה בת 21, את חושבת שהמצאת את הגלגל. זה בסדר, כמעט כולנו בגיל 21 חשבנו שהמצאנו את הגלגל, שמה שאנחנו עוברים, אף אחד לא עבר, אף אחד לא יודע, אף אחד לא מבין. את לא הראשונה שמרגישה ככה. גם לא תהיי האחרונה. אנשים לא מראים הזדהות, בגלל שהם עברו את זה, וכשמסתכלים על זה מבחוץ, זה הרבה יותר אינפנטילי ממה שאת חושבת. זה שלב כזה של ההתבגרות. אני בטוח שגם את תעברי אותו. ובלי קשר אלייך - לטעמי קשרים שלפני גיל 22-23 קשה לי לקרוא להם קשרים רציניים, לא משנה כמה זמן הם התארכו. למה? כי, תכל'ס, הייתי ילד ומה הבנתי מהמושג "זוגיות" ו-"מערכת יחסים"...? לא הרבה. התחלתי ללמוד, לעצב ולהבין את המשמעות הרבה אחר כך.

belli80

New member
הגיל

לחלוטין לא רלוונטי. ז"א, אני מסכימה עם חלק מהדברים שנאמרו כאן, במיוחד עם אופניק שטוען שעם הגיל הידיעה שלך לגבי מה את רוצה ממערכות יחסים הולכת ומשתבחת, אבל (!) - הזמן לא משנה. אני מבינה אותך לגמרי. ואת התיסכול, והבדידות, במיוחד כשנמצאים בחברת אנשים, או גרוע מזה- זוגות. אבל אני באמת באמת מאמינה שאם לא תטרידי את עצמך כל כך הרבה בסוגיה- ומתי שלא תעמדי על המשמר, ולא תצפי- זה יבוא. לא יודעת איך להסביר את זה, אבל זה פשוט קורה ככה. אולי בגלל שכשלא מתעסקים בזה יותר מידי מתעסקים יותר בעצמך, בתחומי העיניין שלך, בפיתוח העצמי האינטלקטואלי, הרוחני, ואפילו החיצוני שלך. ואז, כלפי כל העולם- והכי חשוב כלפי עצמך - את הרבה יותר מושכת. תהיי שלמה קודם כל עם עצמך. תפסיקי להרגיש שאת חצי ממשהו יותר גדול שאת אפילו לא יודעת איך הוא נראה, ורק אז תוכלי באמת לחלוק את חייך עם אחר. יום נעים!

ufffnick

New member
וחלק מתהליך הלמידה

הזה, הוא הגיל. כי הדמות המעוצבת לטווח הארוך, בבסיסה מתקבעת באמצע-סוף שנות ה-20. כן... אני יודע, כל החיים מתפתחים ומשתנים... אבל הבסיס של האני, ההשלמה עם האני לרוב (ואני מסייג - לרוב) מתקבע בגילאי 25-30, השאר הם "שגיאות מדידה"

belli80

New member
אז איך זה

שמנטלית אתה בן 6?
(הרמת..) לא בטוחה שלגמרי מסכימה איתך. לא הגיל הוא הקריטי, כי אם מה עשית בכל השנים שעברו עד שהגעת לגיל של.. עכשיו (סליחה על הניסוח העילג..) ולדוגמאות: שותפתי לדירה, מופרעת עם תעודות, בגיל 24 יכולה לגולל סיפור חיים מלא, עמוס וגדוש מאורעות כזה ששישה מאיתנו לא יוכלו לספר גם עוד עשרים שנה, ואילו-האקס שלי, בחור חביב בסך הכל, התחיל את החיים (בכל מובן) רק בגיל 27.. כך שלתאריך גרידא אין משמעות מכרעת, אלא האירועים שעברת, ועיצבו את מחשבותיך על מה שעברת ואת הציפיות לגבי האירועים שעוד נכונו לך בחייך. חוץ מזה- זה שה"אני" מתעצב ומתקבע בגילאי העשרים, ולפעמים העשרים המאוחרות, זו פריבילגיה מופלגת של הדור שלנו. ההורים שלנו פשוט לא יכלו להרשות את זה לעצמם. (ואצל האמריקאים, למשל, זה מגיע רק לקראת ה-30...)

ufffnick

New member
בסך בכל את לא סותרת אותי.

אמו שאמרתי, בנאדם שעובר מסלול חיים נורמטיבי בחיים שלנו, בתוך החברה החילונית (ודתית לייט), עובר אותו בסלול (פחות או יותר) של התבגרות ועיצוב האני. זה שהשותפה לשעבר (הפסיכית) שלך יכלה לגולל סיפורים של חיים שלמים, ומנטלית היתה בת 14, זה לא סותר את מה שאמרתי. זה שה אקס שלך קצת לא תואם באופיו את חתך הגברים הנורמטיביים, זה גם לא סותר את מה שאמרתי. חוץ מזה... הוא יצא עם אקסית שלי, שגם היא מנטלית בת 14 (וחצי) למרות שהיא בתואר שני (לראייה מה שאמרה לו כשזרקה אותו לאנחות)... (שזה גם לא סותר את מה שאמרתי.) בקיצוא. לא אמרת שום דבר סותר.

belli80

New member
נדג'

לא אמרתי "סותרת" אמרתי "לא לגמרי מסכימה". כי ממה שכתבת קודם השתמע שהדברים פועלים בצורה חד-חד ערכית, ואני רק ניסיתי להגיד שהגיל הוא לא המשתנה בעל הערך המשמעותי ביותר במשוואה. זהו. אין טעם להמשיך לדוש בזה.. נכון? אני פשוט ממש רעבה והזמינו אותי, צהבהבה שכמותי, לערב מופלטות עד אבדן חושים. בתיאבון.

ufffnick

New member
יופי ../images/Emo3.gif

היו מספיק הסתייגויות במה שכתבתי כדי שלא ישתמע שזה חד חד ערכי (ובטח שלא על). כך שלהבא, נראה לי, שאתייעץ עם עו"ד לגבי הניסוחים שלי. סתם להסרת ספקות. אישון? מתי שעות העבודה שלך?

למעלה