סתם תהייה בעניין סרטים פיראטים שמצלמים מהקולנוע..

רוב הזמן נח

Well-known member
סתם תהייה בעניין סרטים פיראטים שמצלמים מהקולנוע..

שאגב, יש מקומות בעולם שאנשים עושים את זה בניגוד לחוק ומסתכנים במעצר ועונשים ויש מקומות אחרים בעולם שאין שום חוק שמונע מכל אחד להיכנס לבית הקולנוע עם מצלמה ולצלם איתה את כל הסרט.

אז שמתי לב בסרט שעקבתי אחריו עוד מהטריילר הראשון שלו ועד ששודר בקולנוע (בדרך כלל אני לא עושה מעקב שכזה )
שקטעים מהסרט שסתם אנשים צילמו מהקולנוע של הסרט והעלו ליוטיוב, כנראה במצלמות מהסלולרי, עולים בהרבה באיכות שלהם על הצילום הפיראטי של הסרט שכל מיני קבוצות מפיצות.

איכות המצלמות בטלפונים היום מאוד גבוהה

אבל כמובן שכדי לשחרר גרסה כלשהי לסרט אתה צריך שמישהו יצלם אותו מההתחלה ועד הסוף, וכנראה שלא הרבה אנשים מוכנים לעשות את זה במקום להתרכז בצפייה בסרט.

רוב הזמן נח

Well-known member
העסק הזה של פיראטיות היה נדמה לי עוד לפני האינטרנט

מבחינות מסויימות זה גם סוג של עסק לא חוקי של עבריינים, שמוכרים פיזית קלטות ודיסקים עם הסרטים האלה בכל מיני דוכנים בשוק ובתחנה מרכזית (בכל העולם זה נמכר ככה).

אגב, זה אומר שמי שצופה בקודי בסרטים האלה למעשה גם גונב מהם, כי בצורה הזאת הוא לא משלם להם כלום.

אז הנקודה היא שאם ילדים צילמו קטע באיכות טובה יותר, אז גם אותם אנשים צריכים להתחיל לצלם עם מצלמות טובות יותר.
אחרת יש כאן בעיה.

זה מזכיר לי את התקופה שמכרו בתחנה מרכזית עותקים לא חוקיים של סרטים בפורמט הירוד VCD.
כשבמקביל כל מי שהיה לו אינטרנט יכל להוריד בחינם עותק XVID של הסרט שהיה באיכות טובה מאוד.

הגונב מגנב פטור

הרי המוכרים האלה בתחנה המרכזית כמובן גם הם מוכרים סרטים פיראטיים, או לפחות עשו זאת בעבר. בכל אופן זה לא פשוט לצלם סרט בקולנוע, מצלמה טובה ומיקרופון טוב זה לא מספיק, צריך גם סוג של חצובה וכמובן לא להיתפס, וכידוע עובדי הקולנוע מסתובבים באולם במהלך הסרט וכנראה שבין היתר הם מחפשים צלמים כאלה. זו הסיבה לדעתי שאתה לא הרבה צילומים כאלה של סרט מלא.

רוב הזמן נח

Well-known member
יש מלא צילומים כאלה של סרטים

כל סרט חדש יוצא בגרסת TS שזאת גרסה שמישהו מצלם את הסרט עם מצלמה ממסך הקולנוע.
את הסרט ואת הסאונד גם. אז שומעים גם את מי שנמצא באולם ומדבר או צוחק.

אחרי זה יוצאת גרסה עם איכות סאונד טובה יותר. יש בתי קולנוע שבכל מושב יש שקע לשמיעת הסרט עם אוזניות. אז מקליטים את הסאונד דרך זה.

התהייה שלי היא לא לגבי זה שאין הרבה צילומים כאלה (כי יש)
אלא לגבי האיכות הירודה שלהם בהשוואה למישהו שסתם היה בקולנוע וצילם קטע מהסרט בצורה דומה.

einat162

New member
אולי ...

צילום קטע קצר לוקח פחות מקום באופן כללי, אז אם המטרה היא לצלם קטע קצר (ולא את כל השעה ומשהו) משנים את איכות הצילום למקסימלי?

אופציה אחרת זה שלפעמים יש עותקי עבודה שדולפים החוצה (כמו ההעתק הפיראטי של אחד מסרטי הוולברין שדלף לפני שיצא לקולנוע שבמקום אפקטים ממוחשבים היו הערות על המסך או מדבקות שאנשי האפקטים היו אמורים להעלים).

למעלה